[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoort dit ook bij chhv ????

Gepost door lauras 
hoort dit ook bij chhv ????
29 April 2011 18:07
Ik voel me de laatste tijd een beetje raar een soort van leeg ofzo.
Ik heb het gevoel ieder moment gek te word of een psychose te krijgen.
De dp is ook weer wat erger geworden. Ik baal er zo van ik heb erg veel moeite met het accepteren. Ik heb het gevoel dat me leven voorbij is of alsof er iets erg staat te gebeuren heel gek kan het niet uitleggen.
Herkent iemand dit ook ?
Het voelt ook alsof ik ieder moment iemand anders ga worden of iemand anders mijn leven en hersenen gaat overnemen beetje vaaag en als ik het zo lees denk ik echt ben gewoon gek ofzo. Weet dat het bij dp hoort maar toch vertrouw ik het niet
Re: hoort dit ook bij chhv ????
30 April 2011 09:38
Hai Lauras,

Ik merk hoe moeilijk je het hebt met de klachten van chronische hyperventilatie.
Ook al probeert iedereen je gerust te stellen, toch blijven de gedachten je parten spelen.
Overigens niet vreemd hoor Lauras, want er zijn meerdere mensen die hier last van hebben. winking smiley

Toch een paar belangrijke dingen:
- Oefenen je elke dag consequent 2x per dag?
- Gebruik je inmiddels AD medicijnen om toch beter hierdoor heen te komen?
- Heb je een psycholoog waarmee je je gedachten gang onder de loep kan nemen en die je kan helpen om deze negatieve gedachten te doorbreken?

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
30 April 2011 10:03
Ja er komen ook steeds weer nieuwe dingen bij smiling smiley ben ik eindelijk een beetje gewend en kan ik er soort van mee omgaan komt er weer wat nieuws bij.
1 nee 1 keer per dag doe ik het zoiezo ik wil weer graag 2 keer per dag doen maar met die stress van me huis en wat ik allemaal moet doen ben ik gewoon zo moe maar binnen twee weken zit ik in het huis heb ik weer rust en ga ik de 2 keer weer oppakken
2 nee nog niet aan begonnen is ook nog niet aanbevolen aan mij en ik ben nu al zover gekomen zonder dat ik echt eerst zonder wil proberen
3 ja ik loop bij een psycholoog en sinds vorige week ook bij altrecht ik heb daar een lange intake gehad en die gaat maandag verder dan gaat ze daar een verslag van maken en bespreken ze dat met ze alle en dan krijg ik een advies voor een behandeling enz.

Dat was het wel smiling smiley
Ik henb gewoon af en toe die herkenning nodig anders blijf ik maar in die angst

Xx
Re: hoort dit ook bij chhv ????
30 April 2011 23:11
Lieve Lauras,

Je weet het: Je mag altijd vragen en ook om geruststelling.
Dat is echt helemaal geen probleem.
Ik hoop dat je koninginnedag een beetje leuk bent doorgekomen.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
01 May 2011 11:20
Het hoort er allemaal bij, ik had ook al die klachten die jij opsomt, zonder uitzondering.
Nadat ik AD medicijnen ben beginnen nemen zijn die klachten gelukkig weggetrokken en daar was ik heel blij mee want
dat soort klachten waren echt enorm zwaar om elke dag weer over je heen te krijgen. Ik hoop dat het bij jou ook snel beter mag gaan.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
01 May 2011 23:07
Hoi Laura,

Heftig, hoor, al die klachten, ik hoop dat je bij altrecht snel een behandelplan krijgt en dan ook snel verbetering merkt.

Zelf heb ik veel baat gehad bij de AD medicijnen, al vond ik het een heel gevecht om te accepteren dat ik!! aan de pillen moest. Ik heb een aantal maanden heel hard geknokt en gevochten om niet aan de AD medicijnen te hoeven, terwijl ik tegelijkertijd geen enkel idee had wat er met me aan de hand was. De klachten die je noemt (de DP, het gevoel gek te worden) had ik, maar ook niet meer kunnen slapen, paniekaanvallen, zenuwachtig tot op het bot. Als ik 's ochtends heel vroeg wakker werd, dan had ik geen idee hoe ik de dag door moest komen. De gedachte om op te staan maakte al dat ik ging HyperVentileren. (om maar aan te geven dat het best erg met me gesteld was)
Tot ik op een dag zo uitzinnig boos werd zonder reden op mijn kind van 2 1/2 jaar, dat ik dacht: en nu is het klaar. Toen ben ik aan de AD medicijnen gegaan. Uiteindelijk hoefde ik helemaal niet zo'n zware dosis te hebben, maar wat heel fijn was, dat na een paar weken de angst en de zenuwen afnamen en mijn gevoel weer terugkwam. De DP was weg, geen paniekaanvallen meer. En dat ik mezelf weer begon te herkennen. Dat ik weer gewoon een hele nacht kon slapen. En weer gewoon ontspannen met vriendinnen kon zijn en kon lachen! Inmiddels ben ik 2 jaar verder en dus nu pas toe aan het HyperVennen en heb ik het gevoel dat ik er zo goed als ben, maar dankzij de AD medicijnen heb ik de afgelopen jaren niet als gevecht ervaren.

Ik wil je niet per se aan de AD medicijnen hebben, hoor, maar ik wilde wel graag met je delen hoe het mij geholpen heeft.
Sterkte!

Terry
Re: hoort dit ook bij chhv ????
01 May 2011 23:16
Ja idd en vind ook fijn om zulke goeie verhalen erover te lezen.
En ben er ook zeker niet tegen hoor.
Maar omdat het nu toch steeds beter wordt wil ik er toch nog even mee wachten smiling smiley en ook even kijken wat ze bij altrecht gaan zeggen enzo.
Ik durf de gok ook nog niet te nemen nu omdat ik ook al best vaak heb gehoord dat door de ad de dp alleen maar erger werd bij sommige mensen en pffffff daar moet ik niet aan denken.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
01 May 2011 23:27
He Laura,

Fijn om te horen dat het wel steeds beter met je gaat.
Als je met AD medicijnen begint moet je in eerste instantie idd wel in de gaten houden dat de klachten niet erger worden, maar in mijn geval was dat (gelukkig!) niet zo.
Ik hoop oprecht dat er snel een effectief behandelplan voor je komt en dat er snel betere tijden voor je aanbreken.
Hou je me op de hoogte?

Groet
Terry
Re: hoort dit ook bij chhv ????
03 May 2011 09:47
Nou ik ben gister weer bij altrecht geweest en moest nu me lichamelijke klachten vertellen en allemaal andere vragen beantwoorden.
Dan krijg ik over twee weken een advies wat voor behandeling bij mij past en dan kopm ik op de wachtlijst. En die is best lang, maanden zei ze.
Maar ik krijg dan wel een vaste behandelaar die ik altijd kan bereiken en ik blijf dan gewoon naar me psycholoog gaan.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
03 May 2011 10:12
Wachtlijsten in de zorg zijn inderdaad erg vervelend. Ik moest bijna anderhalve maand wachten op een psychiater voor mijn AD medicijnen, en het was me dan nog gelukt om het te vervroegen, anders was het nog een maand later geweest. Achteraf had ik er veel eerder naar toe moeten gaan, want de AD medicijnen lijkt nu goed te helpen, maar ook ik heb net als jij eerst lang afgewacht en zonder geprobeerd. Als ik vantevoren had geweten dat de wachtlijsten zo lang waren was ik waarschijnlijk eerder gegaan, dus een tip voor anderen die twijfelen om naar een bepaalde specialist of instelling te gaan: zorg dat je op een wachtlijst komt, ook al weet je nog niet zeker of je het wilt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/05/2011 10:13 door remon.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
03 May 2011 15:19
@Lauras

Misschien ben ik niet helder, maar wat is altrecht?
Ik vind het knap dat je ondanks alle klachten nog zoveel kan doen!

Sterkte Vlinder


@Terry

Hartstikke fijn voor je, dat je zo goed reageert op de AD medicijnen, na zo'n waardeloze tijd!

Groetjes Vlinder
Re: hoort dit ook bij chhv ????
03 May 2011 15:32
Haha nee je bent gewoon helder hoor. Volgens mij zit altrecht alleen in utrecht en omstreken maar dat weet ik niet zeker. Je hebt het voor jeugd , jong volwassene en volwassen en het is voor alle geestelijke problemen. Je krijgt eerst een heeeeel uitgebreid intake gesprek en dan gaan ze met het hele aanmeldingsteam kijken wat de beste behandeling voor je is.
Re: hoort dit ook bij chhv ????
03 May 2011 16:09
Ow gelukkig smiling smiley
Klinkt wel goed lauras, een heel behandelteam!
Je moet wel ff geduld hebben als ik het zo lees, maar de moeite waard om te
proberen of zij iets voor je kunnen doen! Vast wel!

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?