[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Misselijk

Gepost door sabine 
Misselijk
19 May 2011 20:58
Hoi Ellen of Rob,toch even twee vraagjes,

Ik ben aan mijn tweede maand HyperVen bezig.
Na alle mogelijke klachten en de nodige ontladingen zonder ad heb ik toch ongelooflijk veel last van extreme misselijkheid.
De misselijkheid komt op en trekt terug weg.
Dikwijls heb ik gewoon geen eetlust.
Omdat ik op het forum niet zo heel veel informatie vind over misselijkheid wou ik toch even vragen of dit normaal is?

Ook wou ik even vragen of het kan dat door de stressontlading de menstruatie langer kan uitblijven?Heeft HyperVen invloed op de menstruatie?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Groetjes
Sabina
Anonieme bezoeker
Re: Misselijk
20 May 2011 13:12
De misselijkheid is ook iets waar ik veel last van heb gehad, ik kon er ook altijd weinig over vinden. Op een gegeven moment heb ik het in kaart gebracht en hieruit is gebleken dat het altijd een paar uur optrad en met vlagen. In het begin was dit bijna elke dag, toen werd het steeds minder. In die tijd ben ik begonnen met het gebruiken van AD medicijnen en de HyperVen therapie.. Of de hyperventilatie en de misselijkheid verband houden met elkaar? Ik denk van wel.. Na de misselijkheid was ik ook altijd heel erg moe.. Nu heb ik er nog af en toe last van, meestal in stressvolle periodes.. Ik ben dan ook nog niet klaar met HyperVen, wel gestopt met de AD medicijnen..
Re: Misselijk
29 May 2011 12:56
Hallo Sabine / Benny,

Mogelijk dat je de oefeningen iets forceert. Probeer om iets minder druk te zetten en kijk of dat een verbetering geeft ten aanzien van die misselijkheid. Forceren kan tot meerdere klachten leiden en misselijkheid is daar een van...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Misselijk
29 May 2011 22:37
Hoi Rob,
Wat bedoel je met iets minder druk zetten.Sneller adem nemen ?
Re: Misselijk
30 May 2011 10:09
Hoi Sabine,

Volgens mij bedoelt Rob daarmee minder ver gaan met de oefeningen, dwz bijvoorbeeld de uitademing minder lang proberen uit te stellen (en evt ook de inademing daarna). En natuurlijk niet te veel bezig zijn met je scores; niet proberen een bepaalde stijging van de grafiek of scores te 'halen' (mijn grafiek stijgt nauwelijks). Misschien overbodig om te vermelden, maar je moet dus beginnen met uitademen als je een soort 'hikje' voelt.
Ik kan me voorstellen dat als je de oefeningen forceert en je middenrif of andere spieren rond je longen daarbij krachtig samentrekken, je veel druk uitoefent op je maag, waar je misschien misselijk van kunt worden. Daarnaast kan het zijn dat je veel lucht inslikt als de druk heel hoog wordt, dat is natuurlijk ook niet fijn voor je maag. Heb je vaak de neiging om te slikken? Dat kan namelijk ook een teken zijn dat je forceert, dat had ik eerst en nu ik minder ver ga heb ik dat niet meer.

Groetjes Remon



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/05/2011 10:43 door remon.
Re: Misselijk
30 May 2011 21:45
Bedankt Remon,

Ik zal het proberen.

Van het slikken heb ik geen last.

Bedankt voor de goede raad.

Groetjes

Sabine
Re: Misselijk
31 May 2011 09:53
Hai Remon,

Hartelijk bedankt voor het goede advies wat je Sabine gegeven hebt.
Ik was even voor een privé-aangelegenheid een paar daagjes afwezig, maar ik ben er weer.
Rob heeft wel in de tussentijd zoveel mogelijk antwoord gegeven, maar alles gaat nu weer lopen zoals het hoort. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen.

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Misselijk
05 June 2011 13:27
Hoi hoi,

Ik heb geprobeerd iets minder te forceren,is wel moeilijk moet ik toegeven,hoe weet ik nu wanneer ik moet stoppen?

De voorbije dagen heb ik minder geoefend omdat de stress die loskomt enkel gericht is op die misselijkheid,echt lastig.

Ik ga morgen toch wat bloed laten prikken,ik voel me heel onzeker net omdat er zo weinig mensen op dit forum klagen over misselijkheid.Bij mij overheerst dit.
Dan komen uiteraard de twijfels of het niet één of andere ziekte is en dan kom ik weer in een cirkeltje terecht.Ook heb ik dan geen zin meer om te HyperVennen uit angst nog meer en langer misselijk te zijn :/ pfff.

Iemand tips?
Groetjes
Sabine
Re: Misselijk
05 June 2011 16:47
Hi Sabine,

Misselijkheid komt veel voor bij het oefenen voor hyperventilatie.
Ikzelf had daar ook veel last van en mijn moeder oefent op dit moment ook op de hyperventilatie onder controle te krijgen en die vertelt ook dat ze misselijk is. winking smiley

Op het moment dat je een soort van "hikje" voelt in je middenrif kan je langzaam je adem loslaten.
Dit moet je ook weer niet te langzaam doen, want anders forceer je nog.

Blijf wel oefenen met HyperVen, desnoods 1x per dag, want anders raak je uit je routine en dan is het nog moeilijker om op te pakken.

Ik kan me voorstellen dat je onzeker bent, want veel mensen met hyperventilatie zijn bang dat het toch wat anders is, maar later blijkt
dat chronische hyperventilatie dan toch echt de boosdoener is.
Bloed laten prikken kan geen kwaad als dat je geruststeld, maar nogmaals blij wel HyperVennen Sabine, want dat helpt je absoluut de goede weg op.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Misselijk
06 June 2011 09:29
Hoi Ellen,
Bedankt voor het duwtje in de rug,ik weet niet of ik het mag zeggen maar ben wel blij dat er nog mensen zijn die misselijk zijn.

Vanmorgen voelde ik me weeral maar eens rot,ik heb al bibberend de boterhammen van de kids gemaakt,en weer maar eens die misselijkheid die overheerst sad smiley,ik heb geen eetlust en voel me 200 kg terwijl ik er maar 60 weeg.

Het is zooo zwaar maar ik zet door,morgen toch maar een afspraak vastgelegd bij mijn huisarts om wat bloed af te nemen en te bespreken of ik mss toch geen medicatie kan gebruiken.

Ik wou eigenlijk nog vragen of het verstandig is om verder te oefenen als ik me zo slecht voel?

Ik heb nu ongeveer 6 jaar chronische hyperventilatie maar ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld zo lang achter elkaar,dat maakt me wel bang.
Maar ergens denk ik dat dit hopelijk bij het genezingsproces hoort :/

Gelukkig dat ik op dit forum terecht kan,het is een beetje mijn houvast.
Bij deze bedankt aan iedereen voor het hart onder de riem.
Groetjes
Sabine
Re: Misselijk
06 June 2011 19:12
Hai Lieve Sabine,

Het is helaas normaal dat er klachten kunnen verergeren of terugkomen, dit betekent dat je lichaam bezig is de opgeslagen stress los te laten.
Bij iedereen zijn de klachten anders en het pakt je meestal op je "zwakste plek".

In jouw geval is dat misselijkheid. In mijn geval was dat een ontzettend, sorry voor het woord, opgefokt gevoel, waar ik het gevoel van had dat ik er gek van werd.

Zoals ik in mijn vorige berichtje al zei: Je kan terug gaan naar 1x per dag oefenen - 10 trails of naar 2x per dag oefenen en dan 5 trails, zodat je lichaam even de tijd krijgt om zich aan te passen.
Als je namelijk blijft oefenen dan blijf je in de routine van het oefenen, want anders zakt de moed helemaal in je schoenen en dan stel je het steeds uit. winking smiley

Ik vind je ontzettend dapper dat je toch doorgaat en je zal zien dat het je absoluut positief resultaat oplevert.

Je schrijft dat je al 6 jaar chronische hyperventilatie hebt en dat werk je niet zomaar weg.
Dat je lichaam zo fel reageert betekent, nogmaals dat je aan het herstellen bent, alleen.............je moet er wel dwars doorheen.

Ik weet zeker dat je het kan Sabine en als je vragen hebt of even een steuntje in de rug dan "bliep" je maar.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Misselijk
06 June 2011 21:30
Hallo Sabine,

Ik kan alleen maar zeggen volhouden. Ook bij mij werden de klachten na een paar weken erger, en
dan begin je toch te twijfelen over de therapie.
Maar ben door de positieve reacties ook doorgegaan en ik ben nu 7 maanden bezig en het gaat
echt de goede kant op , de goede tijden zijn langer dan de slechte tijden.
Dus volhouden , hoe naar het nu ook is , als ik mij rot voelde dacht ik altijd maar, mijn
lichaam is nu aan het genezen en op deze manier kon ik het beter verdragen.

Succes!!!!!!!!!

Groetjes Marjan
Re: Misselijk
13 June 2011 16:08
Hoi Sabine

Misselijkheid is ook 1 van de klachten van chronische hyperventilatie (maag/darmstoornissen)
en ik heb er ook last van. Misschien stelt dat je ook nog een beetje gerust.

groetjes en sterkte Vlinder
Re: Misselijk
13 June 2011 17:50
Dank je wel iedereen voor de steunende woordejs.xxx

Meer weten over het HyperVen programma?