[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lichaam ontzuren

Gepost door merel1985 
Lichaam ontzuren
24 May 2011 13:21
Hallo iedereen.

Ik heb nu 8 maanden chronische hyperventilatie de klachten worden alleen maar erger wat ik wil gaan doen is mijn lichaam laten ontzuren natuurlijk niet zelf experimenteren maar onder behandeling van een therapeut ik begin onderdag al nu weet ik dat mijn lichaam vol met melkzuur zit ik snap het allemaal niet meer zo hoor is ontzuren gevaarlijk bij iemand met hyperventilatie mijn ademhaling is door ademhalingsoefeningen wel rustiger geworden..
Alleen haaruitval en spierpijnen zijn zo aanwezig. vandaar het ontzuren..

Ik weet dat dit een moeilijke vraag is maar als iemand het toevallig weet??

Zou ik een reactie erg waarderen

Groetjes Merel
Re: Lichaam ontzuren
24 May 2011 18:41
Hallo Merel,

Het heeft weinig zin om je lichaam te 'ontzuren' omdat je lichaam net zo snel weer melkzuur zal produceren als dat je weghaalt als je niet eerst de hyperventilatie aanpakt. Doe je al de HyperVen therapie? Zo ja, geef het dan de tijd, je lichaam zal vanzelf minder melkzuur gaan produceren naarmate jouw ademcentrum minder gevoelig wordt voor CO2 stijgingen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Lichaam ontzuren
24 May 2011 20:27
Hallo Rob bedankt voor je antwoord..

Ik zit al 8 maanden met stuk chronische hyperventilatie klachten en het wordt steeds erger ik doe de ademhalingsoefeningen van buteyko maar dat vindt ik geen fijne methode
Mijn ademhaling is wel vooruit gegaan stuk rustiger..Daarom dacht ik nu mijn lichaam ontzuren want de stijfheid in de spieren zitten er enorm
Kan het geen kwaad de ontzuring dan? dat is graag wat ik wil weten de ontzuring duurt 2 weken behandeling daarna wil ik verder gaan met ademhalingsoefeningen via de HyperVentherapie ik kan de buteyko therapie niet aan is veelste zwaar voor mij ik heb daardoor ook rugklachten gekregen door het forceren zonder adem zitten (moet bij de buteyko) en bij HyperVen hoeft dat niet heb ik begrepen.. gelukkig zijn de rugklachten wat minder nu

Ik wil gewoon niet verdere schade aanrichten aan mijn lichaam denk je dat ik de onzuring wel kan doen ik wil het heel graag.
en daarna beginnen met HyperVennen zodat ik dan een betere basis heb mijn ademhaling is al rustiger ik eet nu ook goed en de ademhaling is wat rustiger en kan mij beter ontspannen en stress beter vermijden miss dat het melkzuurgehalte dat niet meer zo hard zal stijgen?.

Dank voor je antwoord, Groetjes Merel



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/05/2011 22:07 door merel1985.
Re: Lichaam ontzuren
25 May 2011 12:44
Hallo Rob

Welkom terug.

Nog een vraag over de verzuring, want ik zie door de bomen het bos niet meer.
Zal wel aan mij liggen, want erg scherp nadenken kan ik vaak niet door de hyperventilatie, maar toch proberen.

Heb hieronder eerst een stukje tekst van jouw hand uit het archief gekopieerd (2005)

Alkalisch is het tegenovergestelde van zuur. Het bloed heeft normaal gesproken een bepaalde zuurgraad, die door het ademcentrum in stand wordt gehouden. Door langdurige hyperventilatie daalt de zuurgraad en gaat het ademcentrum daar aan wennen. Het gevolg is dat het ademcentrum de zuurgraad in het bloed gaat regelen op een lagere waarde. Uiteindelijk kan die waarde zo laag worden dat het bloed niet meer zuur, maar alkalisch wordt. Als dat gebeurt, treden alle bekende klachten en verschijnselen van hyperventilatie op.

Rob Gravesteijn
HyperVen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik begrijp hier uit, dat de hyperventilatie klachten optreden als je bloed niet meer zuur is, maar alkalisch is/wordt, terwijl
ik dacht dat je juist " verzuurd" bent als je hyperventilatie klachten hebt?
Daarom sneller ademen, om zuur af te voeren?

Ik wil misschien ook iets gaan doen aan ontzuring, d.m.v. van een preparaat ( hoewel het volgens jou niet helpt tegen hyperventilatie)
maar ook al omdat ik reumatische aandoeningen heb en dat ook te maken zou hebben met verzuring.
Mijn PH is pas gemeten en was 6. Goed volgens de huisarts.

Maar als bij chronische hyperventilatie je bloed toch al alkalisch is, waarom zou ik dan gaan ontzuren?
Buiten dat jij dan zegt, dat het toch niet helpt, maar om het voor mij allemaal wat duidelijker te maken.
Misschien heb ik er een grote stampot van gemaakt, maar dat hoor ik dan wel winking smiley

Niet zeggen dat ik dan maar weer moet gaan HyperVennen, want dat gaat helaas niet, vanwege de
reuma. Ribbenkast e.o. reageert met vreselijke pijnen en ontstekingen.
Moet me beperken tot buikademhaling.

Alvast bedankt voor de reactie.

@Merel wat wil jij voor therapie gaan doen?
En doe je wat met voeding?
Succes als je het toch gaat doen.

Groetjes Vlinder
Re: Lichaam ontzuren
26 May 2011 00:50
Hallo vlinder


bedankt voor je reactie maakt bij mij ook wat duidelijker mijn ph vandaag voor hete eerst gemeten in de avond stond hij op 6,0 zelfde als jou.

Ik heb ook last rugpijn gekregen door de ademhalingsoefeningen ik heb het teveel geforceerd.(waarschijnlijk een triggerpoint geactiveerd)
Sinds de rugpijn ben ik ook misselijk rugpijn is echt ontstaan na ademhalingsoefeningen.

Spierpijnen komen ook vaak door triggerpoints ik heb het boek besteld triggerpoints therapie dus ga mijn spierpijnen ook proberen aan te pakken.
Is een interessant boek moet je miss maar op googlen op dit moment doe ik (aps therapie) de rugpijn is wat minder geworden.

Ik wilde ontzuren bij body base in eindhoven maar dat ga ik toch maar niet doen ik ben bang dat het teveel energie gaat opbrengen en de ontgiftiging zwaar wordt en de teleurstelling wil ik voorkomen.

Vlinder Ik denk dat wij een beetje op het zelfde level zitten jij hebt ook last van haaruitval bleek gezicht las ik in een andere topic ik begin ook reumatische klachten te krijgen ik ben hypochon geworden diep het enige ik nog kan doen is gezond eten (geen tarwe) proberen te bewegen wandelen elke dag en ademhalingsoefeningen ik denk echt dat daar de kern zit van een goed gezondheid en als onze ademhaling weer goed zit dat ons lichaam ook weer gaat functioneren zoals het hoort dat denk geloof ik echt.

Ik weet het ook allemaal niet meer hoor ik ben er 24/7 met mijn lichaam bezig mag helemaal niet kost veelste veel energie

Ik begin maandag met HyperVennen
Re: Lichaam ontzuren
26 May 2011 16:26
Hoi Vlinder,

Ik zal een paar van je vragen beantwoorden. Als je chronische hyperventilatie hebt is je bloed te alkalisch. Ik weet niet hoe je bij het verhaal van verzuurd komt, ik weet alleen dat Rob hier wel eens heeft gezegd dat je spieren melkzuur gaan produceren, om tevergeefs te proberen hun omgeving minder basisch (ander woord voor alkalisch), dus zuurder te maken. Dat betekent niet dat dat ook daadwerkelijk lukt, want je ademcentrum compenseert dat door je meer CO2, ook een zuur, uit te laten ademen/af te voeren.

Ik zal wat basisuitleg geven over de pH-waarde, ik had je een link willen sturen, maar wat ik op internet kan vinden is niet bepaald toegankelijk.
Het is niet zo dat iets alleen maar of zuur of basisch is, het is een spectrum, de pH schaal loopt grofweg van 0 tot 14, waarbij geldt hoe lager hoe zuurder, en hoe hoger hoe basischer/alkalischer. Daarnaast wordt er van een oplossing met een pH lager dan 7 ook wel gezegd dat hij zuur is, maar in feite is dat maar het halve verhaal omdat het nog steeds alles tussen de 0 en 7 kan zijn. Een oplossing met een pH hoger 7 noem je ook wel basisch en rond de 7 noem je neutraal.

Als er wordt gesproken van "een zuur" bedoelt men een stof die, als hij oplost een water dat water zuurder maakt. Hoeveel hangt af van wat voor soort zuur het is en de hoeveelheid per liter water. Een stof die water basischer maakt heet een base of een loog. In in vloeistoffen in je lichaam (zoals je bloed) zijn er verschillende zuren en basen in verschillende concentraties, en de "som" daarvan bepaalt als het ware de uiteindelijke pH, maar hoe dat precies zit is ingewikkeld.

Je spieren kunnen dus wel melkzuur produceren, maar je ademcentrum zorgt dat de pH (de "som van alle basen en zuren" ) gelijk blijft door meer CO2, dus ook een zuur, af te voeren. Daarnaast zijn er nog meer zuren en basen die je lichaam aan het bloed kan toevoegen om de pH te reguleren. Je bloed heeft normaal een pH tussen 7,35 en 7,45 maar bij chronische hyperventilatie zal dat meestal iets (dwz een of enkele tienden) hoger zijn, dus iets basischer dan zou moeten. Omdat je ademcentrum met CO2 de zuurgraad regelt werkt ontzuren met voeding of preparaten dan ook niet of nauwelijks bij chronische hyperventilatie, dus ik zou daar als ik jou was echt geen moeite in steken!

Ik snap trouwens niet wat jullie bedoelen met "mijn pH was 6", omdat de verschillende lichaamsvloeistoffen een verschillende pH hebben, bij chronische hyperventilatie gaat het om die van het bloed, en als die ooit 6 wordt ga je meteen dood.....


Klinkt misschien een beetje belerend allemaal, maar zo bedoel ik het niet! Ik wil je natuurlijk alleen maar helpen winking smiley Ik hoop dat het een beetje lukt om het te begrijpen ondanks die vervelende concentratieproblemen door de chronische hyperventilatie.

Groetjes Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2011 16:27 door remon.
Re: Lichaam ontzuren
09 June 2011 11:02
Hoi Rob en Vlinder,

Bovenstaand berichtje van mij is inmiddels al een beetje oud, maar ik heb er toch nog 2 vraagjes over.

@Rob, zou je mijn antwoord even kunnen controleren; staan er fouten of onvolkomenheden in?

@Vlinder zijn jouw vragen een beetje beantwoord zo?

Groetjes Remon
Re: Lichaam ontzuren
09 June 2011 22:54
Mijn ph was 5.5 vandaag ik heb ook al reumatische klachten ineens ik zie de bomen door t bos ook niet meer.

Groetjes, merel
Re: Lichaam ontzuren
11 June 2011 08:59
Hoi Merel,

Het is gewoon erg ingewikkeld, misschien is het het beste er niet te veel mee bezig te zijn....
Re: Lichaam ontzuren
13 June 2011 16:05
Hoi Merel en Remon

Sorry voor de late reactie, maar teveel klachten en erg moe, om niet te zeggen een
soort van uitgeput gevoel.
Bedankt voor je tip over triggerpoint therapie Merel. Heb ik al weleens over gelezen,
toen ik ineens vreselijke hoofdpijnen kreeg (wat ik nooit had) en heb toen
een tijdje mijn nek gedaan en het hielp wel.

Nu heb ik al een tijdje geen hoofdpijnaanvallen meer, maar vreselijke verkramping
van hele ribbenkast (of spieren daar?) Nou heb ik ook een reumatische aandoening
al heel lang, maar die pijn/verkramping herken ik helemaal niet, dus dat maakt ook
weer angstig. OOk middenrifspier lijkt wel een kabel waar aan getrokken wordt.
Enige voordeel, je gaat dan wel buikademhaling doen, omdat je anders te veel pijn hebt.

Ben niet meer bezig met de verzuring, kost inderdaad allemaal veel energie bij elkaar.
Kom niet eens aan wandelen toe, zo moe ben ik de laatste tijd. Zal ook wel mede tussen de oren
zitten, want je hebt van die tijden dat je de moed een beetje op gaat geven..
en denkt dat niets meer gaat helpen. En ook dat er weer in je hoofd komt, dat dit toch
niet allemaal van chronische hyperventilatie kan komen.
Remon, bedankt voor je uitgebreide uitleg en het is alleen maar aardig hoor
dat je zoveel moeite doet.
PH 6 was trouwens van de urine Remon, dus ik leef nog winking smiley


Sterkte allebei

Groetjes Vlinder
Re: Lichaam ontzuren
13 June 2011 17:20
Ok Vlinder, gelukkig maar van die urine winking smiley,
ik was al bang dat je het irritant vond ofzo.... Wel heel vervelend om te horen dat het zo slecht met je ging afgelopen dagen! Ik herken die extreme moeheid en ook de hoofdpijnen, dat kunnen volgens mij echte chronische hyperventilatieklachten zijn. Ik heb het afgelopen jaar heel wat dagen gehad dat ik zo ziek was dat ik niet eens fysiek in staat was om buiten de deur te komen. Ontbijten, douchen, HyperVennen etc voelden al aan als topsport. In ieder geval heb ik het al een paar weken gelukkig niet meer zo extreem gehad, en dat schrijf ik toch niet alleen aan de AD medicijnen, maar vooral ook aan HyperVen toe.

Maargoed nogmaals ik zou als ik jullie was niet meer je urine meten omdat ik een stukje van Rob las die zei dat je daaraan toch niet kunt zien of je chronische hyperventilatie hebt of niet, omdat dat ook van heel veel andere dingen afhankelijk is. Kan het stukje helaas niet meer terugvinden, maar het was ergens in het archiefforum.

Veel sterkte!

Remon

Meer weten over het HyperVen programma?