[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw Lid

Gepost door landie 
Nieuw Lid
15 June 2011 15:31
Hoi Allemaal,smiling smiley


Mijn naam is Jolanda , ben sinds vandaag lid geworden van dit forum.
Ik heb de laatste dagen ook weer last van hyperventilatie.
Ben vorige week mishandeld en sindsdien dus weer erg last van hyperventilatie, en ik denk een stressontlading??

Heb hier heel lang geen last meer van gehad, volgens mij ook nooit zo als nu, het lijkt wel of ik het de hele dag door heb.
Van de week kon ik amper op mijn benen staan.

Vanmiddag in de winkel begon het nog erger, dus zo snel mogelijk naar huis gegaan. eye popping smiley

Zijn er hier ook mensen die er medicijnen voor gebruiken? Zoiets als oxezepam? Die had ik gisteren nl. wel genomen, toen ging het weer, 's avonds nog weer 1 maar toen zakte ik wat door mn benen en ben ik snel naar bed gegaan.


Gr Jolanda



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/06/2011 18:51 door landie.
Re: Nieuw Lid
17 June 2011 21:56
Hoi Jolanda,

Jemig, wat heftig! Mishandeld, dat ken ik gelukkig niet. Ik hoop voor je dat dat niet structureel is?confused smiley

Wat je verder schrijft, herken ik wel. In mijn moeilijkste periode hield ik mij ook staande met oxazepam, maar tegelijkertijd moest ik wel stoppen met werken omdat ik niet meer kon functioneren. Dag en nacht had ik klachten. Ik sliep gewoonweg niet meer. Maar echt relaxed over het gebruik van de Oxazepam was ik niet, ik was echt bang daaraan verslaafd te raken. Heb jij dat ook?

Voor mij is het toegeven dat het niet meer ging, met AD medicijnen en yoga beginnen in combi met haptonomie het begin geweest van het herstel. HyperVen, wat ik nu ruim 4 maanden doe, helpt mij enorm om ook de laatste klachten onder controle te krijgen.
En de Oxazepam heb ik gelukkig al heel lang niet meer nodig gehad...

Ik wens je veel sterkte!
Terry
Re: Nieuw Lid
31 July 2011 13:51
Hoi Terry,

Beetje late reactie van mij maar ik heb nog steeds geen oxezepam meer genomen na laatst wel 1 keer te hebben gebruikt. Ik heb vorige week Valdispert gekocht, moet zeggen dat dat eignelik niks heeft geholpen.
Ik twijfel nog steeds of ik wel o niet aan de oxezepam moet beginnen, voel me de laatste dagen best wel weer slecht, beetje angstgevoelens van gek te lijken worden of schizofreen.

Ook vannacht werd ik wakker en kreg ik ineens een heel erg zenuwengevoel door mn lichaam, ik probeerde maar ruatig te blijven maar werd alweer angstig, snap echt niet hoe dat kan dat je dan denkt gek te worden.

En ik blij maar googlen naar alles.
Re: Nieuw Lid
31 July 2011 21:36
Hoi Jolanda,

Wat jij hebt mee gemaakt is verschrikkelijk.
Het is ook niet raar dat je lichaam hierop reageert.
De klachten die je beschrijft lijken heel erg op klachten van chronische hyperventilatie en die los je niet op met alleen oxacepam.
Oxacepam werkt rustgevend, maar er is wel een verslavingsfaktor. Als je het langer dan circa 3 maanden aaneengesloten gebruikt heeft je lichaam meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.
Je kunt het dus wel af en toe gebruiken om jezelf wat rust te gunnen, maar ik denk dat het voor jou belangrijk is om de chronische hyperventilatie aan te pakken.
Heb je onze site al eens rustig doorgenomen? De oorzaken/'>oorzaak. De klachten. Wat je eraan kunt doen?
Ook je angst komt hieruit voort. Dat is voor mij zelfs heel erg herkenbaar.
Onze site is: www.hyperventilatie.info. Lees het maar een door en kijk of je je er in kunt vinden.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?