[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vasten?

Gepost door sabine 
Vasten?
04 August 2011 12:54
Hoi lieve mensen allemaal,
Ik heb mijn 4 weken Turkije overleefd,maar wat heb ik me rot gevoeld,de eerste week viel het al bij al nog mee,de tweede en derde week voelde ik me slecht,heel slecht,slap,hartkloppingen,maagproblemen,het was een helse strijd maar gelukkig ben ik niet op spoed beland.

Ik heb vier weken niet kunnen HyperVennen.
Nu ik terug ben wou ik terug starten maar ik ben moslima en moet vasten.

Mijn ervaring bij het vasten is ook dat ik serieuze klachten krijg wat normaal is.

Mijn vraag nu naar Ellen of Rob,is het wel goed om zo lang te wachten met oefenen,want vasten en oefenen gaat dat niet wat teveel zijn voor mijn lichaam?
Ik ga in september ook starten met een lichte AD medicijnen,hopelijk kunnen ze de genezing wat ondersteunen.

Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Groetjes
Sabine
Re: Vasten?
04 August 2011 16:36
Waarom zou je willen vasten? Vanuit je geloof? Die maakt toch uitzondering voor medische redenen?
Re: Vasten?
04 August 2011 17:20
Hallo Sabine,

Ik zou tijdens de vastenmaand even stoppen met de oefeningen. De vasten zelf zullen ongetwijfeld hun effect hebben. Tijdens de vasten heb je mentaal minder kracht om stress te verwerken. Dat is niet erg omdat dat ook een geestelijke opruiming inhoudt. Maar als je al last hebt van chronische hyperventilatie, kan dat wel eens voor een vervelende toename van de klachten zorgen. Dus even stoppen is mijn advies.

Als je wilt stoppen voor een maand, geef dat dan even aan, dan geef ik je een maand extra zodat je financieel er geen hinder van hebt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vasten?
05 August 2011 13:30
Hoi Rob en Remco,

Bedankt voor je antwoord Rob,ik ervaar wel dat ik weer veel begin te zuchten.Het is raar maar automatisch wil ik dan mijn oefeningen doen.Ik ga proberen met 5 trials per dag en dan even afwachten wat dit geeft.

Remco,ja hoor je hebt gelijk,het vasten is niet verplicht voor mensen die ziek zijn,maar het vasten maakt me ook sterker,zowel fysiek als geestelijk.Het is goed voor me.Uiteraard heb ik nog wat klachten erbij,maar zoals Rob en Ellen altijd zeggen,weet dat elke klacht die je ervaart een loslaten is.Zo bekijk ik het.

Bedankt voor de snelle reactie.
Groetjes
Sabine

Meer weten over het HyperVen programma?