[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Succesverhaaltje

Gepost door HyperVen 
Succesverhaaltje
08 August 2011 13:49
Ik heb de posting van Lena verplaatst naar het forum met succesverhalen. Om toch mogelijk te maken reacties te geven, heb ik hem hieronder nog een keer gekopieerd.

RG - HyperVen

____


Hallo mensen,

Het is tijd voor mijn verhaaltje. Als andere mensen het kunnen, kan jij het ook.

8 Jaar lang heb ik allerlei lichamelijke klachten gehad. Ik had 6 van de 7 dagen van de week hoofdpijn, knarsetanden, zere nek/kaken, ik was altijd duizelig, ik had gek zicht;m'n ogen/zicht bewoog altijd, slappe benen, liep altijd te zwalken over straat, moe, gejaagd/gespannen/zenuwachtig gevoel in m'n lichaam, depersonalisatie, algeheel slap/zwak gevoel in m'n lichaam. Elke dag, elke minuut waren die klachten er.

In het begin van de klachten was ik hypochondrisch. Het hypochondrisch zijn ebde weg en ik kreeg straatvrees met een paniekstoornis. 2/3 Jaar ben ik m'n huis niet uit geweest. Ik durfde de trap naar de woonkamer niet meer af en soms m'n bed niet eens uit. De hele dag voelde het alsof ik flauw zou vallen. Het gevoel en de angst daarbij was zo alles overheersend. Alles, m'n leven werd stopgezet.

Alternatieve hulp gezocht, hyponotherapie en nog veel meer. Niets deed wat.
De huisarts wou me pilletjes geven, dat heb ik afgewezen.
Via de Gouden Gids kwam bij Stichting Korrelatie en zij verwezen me door naar een angst- en dwangcentrum.
Daar heb ik 10 maanden intern in therapie gezeten. De handvatten die ik daar kreeg, hebben me de straat weer op geholpen en ik deed vrijwel alles weer. Angst was geen probleem meer. | Zonder medicatie |

Wat wel een probleem was, was dat de lichamelijke klachten er nog steeds waren. Wat ook niet helemaal klopt als je een angststoornis hebt...naarmate je de dingen doet die je eng vindt, zouden de lichamelijke klachten moeten verminderen.
Dat was bij mij niet het geval en ondanks dat ik vrijwel alles weer deed, was het zeker niet prettig om de dingen te doen, want ik had dus nog steeds alle klachten zoals hierboven beschreven.
Ik ging verder zoeken en kwam uit bij de HyperVen. Na veel argwaan en angst voor de zoveelste teleurstelling dat het niet zou helpen, ben ik toch gestart met de HyperVen. En het sloeg aan!
Hoe de HyperVen-periode verlopen is, weet ik niet meer goed. Langzaamaan verdwenen de klachten gewoon. Als heel zwaar heb ik het niet ervaren. Ik durfde er eigenlijk nog steeds niet in te geloven. Hoe was het mogelijk dat ik me weer 'normaal' voelde. Ik was vrij. Het was zo onwerkelijk. Zo mooi. Zo groot.
Het is onderhand alweer 3 jaar geleden dat ik begonnen ben met de HyperVen en nu durf ik wel zeggen dat het me wel degelijk veel heeft geholpen. Ik heb soms nog wel klachten, maar echt niets in vergelijking met hoe het geweest is. Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe ik er in het verleden bij heb gezeten. Wat ik best spijtig vind, want de waardering voor het goed voelen kan ik daardoor niet vasthouden.
Zo'n 2/3 maanden in het jaar HyperVen ik nog steeds. Het voelt als iets om m'n lichaam weer op te laden en iets waar ik op terug zou kunnen vallen.
Ik weet nu dat het mijn zwakke punt is en dat ik de goede dingen moet doen.

In de jaren van ellende ben ik niet serieus genomen; 'ga fijn aan de medicatie, volg een therapietje en je moet er mee leren leven'. Zo zit dit eigenwijze dametje niet elkaar en ik ben blij dat ik m'n eigen weg heb gevolgd.

Groet,

Lenah
Re: Succesverhaaltje
08 August 2011 15:00
Hoi Lenah

Dit is geen succesverhaaltje, maar een SUCCESVERHAAL!
Wat super fijn voor je en wat ben je een doorzetter!
Je hebt het ontzettend zwaar gehad (meeste van ons hebben wel een heel verhaal, maar jouw verhaal
vind ik wel heel pittig met de opname van 10 maanden) en daarom is het ook zo fijn dat jij weer een normaal leven kan leiden
en wij hoop houden of weer krijgen.
Voor mij zeker, omdat ik niet of slecht tegen medicatie kan en het dus ook zonder zal moeten doen.

Opvallend is dat jij schrijft dat je eigenlijk geen angt meer had en wel klachten, moet ik nog eens goed over nadenken.

Je bent in je geheugen stukken kwijt, maar dat zal wel een soort bescherming zijn.
Allemaal zo heftig geweest......pweff.

Geniet van het leven!

groetjes Vlinder
Re: Succesverhaaltje
09 August 2011 00:01
Mooi verhaal lenah. Het lijkt een beetje op de mijne alleen dan vooralsnog zonder hetzelfde succesvolle einde.

Ik heb twee vragen wel,..hopelijk wil je die beantwoorden:

- had jij bij het begin van de HyperVen therapie ook een terugval? Dat de klachten erger werden voordat ze beter werden?
- Je hebt het over 3 jaar jaar,..maar duurde dat zolang voordat je verbetering zag met HyperVen? Dat is behoorlijk lang

Maar zeker een bemoedigend verhaal,..dank je
Re: Succesverhaaltje
09 August 2011 10:13
Hoi Vlinder,

Dank je wel.

Opvallend ja. Ik bedoelde met 'geen probleem' dat ik me niet meer door angst liet leiden. Het nare gevoel, ook wel angst was er nog, maar belette me niet meer om de dingen te doen.
Ik weet nog in het begin van het ziek zijn dat ik altijd heb gezegd dat ik eerst lichamelijke klachten had en daarna/daarvan angstig werd. Het is het kip-eiverhaal.
Mede doordat ik vanaf begin heb geroepen dat ik dacht dat het lichamelijk was, wou ik niet aan de medicatie. In mijn ogen ben ik door mijn toenmalige huisarts de verkeerde richting ingestuurd. Dat werd voor mij 8 jaar later bevestigd doordat ik met het HyperVen-verhaal en chronische hyperventilatie bij een andere huisarts kwam en mij vertelde dat er uit een EEG van toen 8 jaar geleden, hyperventilatie was gekomen. Mijn eerste huisarts had mij dat nooit verteld.
Je kan het nooit zeggen, maar ik gok dat wanneer ik dat toen had geweten, het hele angst/dwang-centrum-verhaal niet nodig was geweest.
Natuurlijk is het wel zo dat ik slecht met stress omga. Dat kan ook aansluiten bij wat HyperVen zegt over de buffers en stress. Voordat de klachten er waren heb ik een paar jaar flinke stress gehad.
Maar goed, ik weet het ook allemaal niet en misschien kom ik er over een paar jaar op terug.

Discipline hebben, niet miepen en doel voor ogen houden. Als je weet dat je iets 'eigenlijk' niet moet doen, doe het dan ook niet. Als je weet dat je iets 'eigenlijk' wel moet doen, doe het dan ook. Het is allemaal zwaar 'maar' je kan het zelf nog zwaarder maken.

Blijven zoeken en vertrouwen op jezelf.

Hoi RemcoJ,

Twee vragen, uhm, wat waren ze ook alweer (tip voor Rob/Ellen, teksten terug kunnen lezen wanneer je reageert).
Ik heb niet 3 jaar lang ge-vend. Wel langer dan de 4 maanden die hier aangegeven wordt. Ik denk dat ik het een jaar heb gedaan. Volgens mij ging het zo dat ik de eerste paar maanden niets/weinig merkte totdat Rob me voorlegde om 2 weken te stoppen. In de 2 weken kreeg ik enorme jeuk over m'n lichaam, HyperVen weer opgepakt en toen begonnen de klachten te verdwijnen. Een terugval heb ik volgens mij niet gehad. Of wat is een terugval? Ik had wel dagen of misschien weken dat de klachten er weer meer waren, maar die perioden werden steeds korter.
Ik bleef m'n twijfels hebben of het wel door HyperVen kwam dat ik beterder werd maar wel doorgegaan. Wat heb je te verliezen? Bij veel dingen is het zo dat het eerst slechter wordt voor het beter wordt.
Je kan niet tegen jezelf zeggen dat iets niet werkt als je het niet hebt gedaan zoals gezegd wordt. Dan heb je het misschien aan jezelf te danken. Discipline hebben ook al denk je dat het geen zin heeft.

Tja. Ik weet het ook niets. Doen wat je denkt dat je moet doen.
Doorzetten, ieder lichaam werkt anders.

Groetjes,

Lenah
Re: Succesverhaaltje
09 August 2011 14:32
Lenah bedankt voor je antwoorden :-)
Re: Succesverhaaltje
09 August 2011 18:27
Hoi Lenah

Bedankt voor je reactie.
Tip: Als je wilt reageren en de tekst wilt zien waarop je wilt antwoorden, dan moet je klikken op: reageren met quote.
Als ik klaar ben met mijn tekst.. knip ik de tekst van jou er zo uit winking smiley

De kip en het eiverhaal:
Bij mij zijn de acute klachten wel begonnen door een angstige ervaring, wat waarschijnlijk de druppel was na een paar jaar stress
die niet verwerkt was, maar achteraf had ik al veel langer lichamelijke klachten, dus het klopt wel wat je zegt.
Wel een misser van jouw toenmalige huisarts... en inderdaad wie weet was je veel bespaard gebleven.
Heb je alleen nu weinig meer aan en kom je misschien nog op terug...
Maar ja hoe dan ook, hard werken om er vanaf te komen.. dat is het doel.
Bedankt voor de peptalk.

groetjes Vlinder



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2011 18:27 door Vlinder.

Meer weten over het HyperVen programma?