[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat te doen?

Gepost door remon 
Wat te doen?
18 August 2011 21:09
Hoi Ellen en Rob,

Gedurende Juli ben ik, nav een forumbericht, voor ongeveer een maand teruggegaan naar 1x per dag 10 trials, waarna ik een (voor het eerst) grote verbetering merkte. Drie weken geleden wilde ik het weer opvoeren en ben ik teruggegaan naar 2x5, maar ik heb sindsdien al meerde keren gehad dat als ik me net toevallig vrij goed voelde en een sessie deed direct erna erg ziek werd, soms een paar uur, soms zelfs een paar dagen. Ondertussen blijven mijn scores dalen...

Wat zal ik doen? Het nog rigoureuzer aanpakken en voor lange tijd helemaal stoppen? Ik heb nog wel anderhalve maand abonnement....

Groetjes Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/08/2011 21:11 door remon.
Re: Wat te doen?
18 August 2011 23:50
Hai Remon,

Ik ga direct je vraag doorgeven aan Rob, zodat je snel antwoord krijgt.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wat te doen?
19 August 2011 07:41
Hallo Remon,

Net jouw grafiek bekeken en inderdaad dalen jouw scores op dit moment sterk. Welke activiteiten doe je allemaal op een dag en welke daarvan ervaar je als stressvol? Zijn er activiteiten die je minder of niet kan doen? Hetzou kunnen dat je dingen doet die averechts werken op het genezingsproces. Gebruik je - naast de AD medicijnen - nog andere medicijnen? Ook dat kan een averechts effect hebben. Als je telkens direct na de HyperVen sessie dit zo ervaart, dan adviseer ik je om even helemaal te stoppen. Het is namelijk ook mogelijk dat je in een verwerkingsfase zit van grote(re) onverwerkte emoties, die eerst opgelost moeten worden. Als dat zo is raad ik je aan om even een paar weken te stoppen nu. Daarna weer rustig propberen op te pakken.

Ter compensatie heb ik je een maand extra gegeven zodat je financieel geen hinder ondervindt van het stoppen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wat te doen?
19 August 2011 09:10
Hoi Rob,

Bedankt voor je antwoord. Het gebeurt niet iedere keer dat ik direct erna ziek wordt, maar wel vrij vaak. Ik heb op het moment nauwelijks activiteiten, omdat ik merk dat ik daar vaak ook zieker van wordt (maar dat was altijd al), die chronische hyperventilatie geeft mij een heel erge inspanningsintollerantie, wordt wel langzaam ietsje minder de laatste maanden. Ik gebruik naast AD medicijnen antihistaminica (tegen hooikoorts) en ik slik magnesium.

Ik denk dat de meest waarschijnlijke verklaring toch die onverwerkte emoties is, waarvan ik denk dat ik er heel veel heb van de afgelopen jaren. Ik vroeg me af kan dit ook samengaan met concrete nare herinneringen die opeens bovenkomen??
Dat heb ik de afgelopen maanden veel gehad, en dan opeens een tijdje later kan ik eraan terugdenken zonder iets te voelen bij dingen die me jaren lang echt enorm dwars hebben gezeten.... kan dit erbij horen??

Ik denk maar dat ik even ga stoppen, dus bedankt voor die extra maand!


Groetjes Remon



4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/08/2011 09:58 door remon.
Re: Wat te doen?
29 August 2011 22:24
Hoi Remon,

Hoe gaat het nu, nu je even gestopt bent?
Bij mij ging het na een tijdje gestopt te zijn, weer heel goed. Je merkt toch dat het 'genezingsproces' doorwerkt, ook als je even stopt met het programma.
Op het ogenblik heb ik veel energie, waar ik dankbaar gebruik van maak, je weet nooit wanneer het weer 'op' is!smiling bouncing smiley Maar ga daardoor ook te gauw over een grens. Volgende week begin ik weer met de trials, maar 's kijken hoe het met de scores gaat.
Ik hoop dat jij ook weer een goede periode tegemoet gaat!

Groet, Neeltje
Re: Wat te doen?
31 August 2011 19:07
Hoi Neeltje, Rob en Ellen,

Bedankt voor je reactie Neeltje. Het gaat sinds het weekend beter, het heeft wel anderhalve week geduurd voordat die grote verergering weg was. Nu zit ik er tussen in, ik voel me niet echt heel goed, maar ook niet (zoals eerst) hondsberoerd. De schommelingen zijn ook minder heftig.


Ik heb nog een vraag voor Rob: Kan het zijn dat je als je verliefd bent meer stress aankunt en kunt opslaan dan normaal??

Ik was namelijk gedurende de periode dat ik mijn ziekte aan het ontwikkelen was heel erg verliefd (niet wederzijds), en toen ik dat uiteindelijk met veel tegenzin opgaf namen de klachten achteraf gezien steeds meer toe, ong. een half jaar later stortte ik echt in en werd ongelooflijk ziek. Toen ik een AD medicijnen ging gebruiken duurde de aanloopperiode ruim 2 maanden, meer dan het dubbele van de 3 weken die Rob en Ellen hier meestal noemen. Vanaf die AD medicijnen had ik dat mijn lichaam heel heftig reageerde op HyperVen, en ik regelmatig vlak na een sessie veel zieker werd. Hierdoor stagneert het herstel heel erg, zodat ik na 6 maanden AD medicijnen en 5 maanden HyperVen nog lang niet beter ben.
Rob zouden dit kunnen verklaren waarom ik vaak ziek wordt van HyperVen en waarom het herstel zo traag gaat of zou er nog iets anders kunnen spelen??

Ik denk zelf dat onverwerkte emoties bij mij een gigantische rol spelen. Ik had al mijn leven last van een (relatief lichte) sociale fobie, ben heel emotioneel gevoelig en heb ook veel tegenslagen gehad (o.a. ernstig zieke moeder, pesterijen, opvallend uiterlijk), en vluchtte vervolgens in keihard studeren.

Ellen zou jij de vraag door kunnen geven aan Rob?
Alvast hartelijk dank!

Groetjes Remon



4 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2011 19:12 door remon.
Re: Wat te doen?
31 August 2011 19:36
Hallo Remon,

Verliefdheid maakt vermoedelijk bepaalde hormonen los, waardoor je mogelijk meer stress hebben kan dan anders. Maar dat effect kan nooit zo groot zijn als jij beschrijft. Ik denk dat het verstandig is in jouw situatie om te stoppen met HyperVen totdat de effecten van de AD medicijnen verdwenen zijn. Je kan ook een andere AD medicijnen proberen, mogelijk dat er iets in zit waar je niet goed op reageert. Ontstressingseffecten van AD medicijnen duren nooit langer dan een paar dagen tot maximaal een paar weken. Daarna stabiliseert het zich meestal, met af en toe nog een ontlading. Daarom denk ik dat er mogelijk iets in die AD medicijnen zit waar jij op reageert. Overleg het even met jouw arts en kijk of een ander AD medicijnen dezelfde effecten geeft...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wat te doen?
31 August 2011 19:48
Hoi Rob,

Bedankt voor het snelle antwoord! Ik zal over de AD medicijnen nadenken, hoewel ik het eigenlijk niet zo zie zitten te veranderen omdat ik deze al zo lang gebruik... Misschien hebben beide effecten met mijn leeftijd te maken. Het is bekend dat pubers en adolescenten anders reageren op AD medicijnen dan volwassenen (25+), en idem voor bepaalde emoties.
Mijn psychiater heeft gezegd dat hij het wel vaker zag dat mensen pas na 2-3 maanden enig positief effect bemerken van AD medicijnen, en het vervolgens nog eens maanden kan duren voordat mensen beter zijn. Hij legde wel heel erg de nadruk op mijn depressie, terwijl het mij ging om de chronische hyperventilatie (waar hij niet in geloofde).

Ik weet nou ook niet meer wat ik moet doen, maar het lijkt nu toch langzaam beter te gaan dus ik probeer nog even op deze weg door te gaan....


Groetjes Remon



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/08/2011 20:02 door remon.

Meer weten over het HyperVen programma?