[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bah, bah en nog eens bah

Gepost door RemcoJ 
Re: Bah, bah en nog eens bah
23 September 2011 23:25
Merel,

Ik moet zeggen dat ik dat nog niet merk. Maar misschien stap ik dan wel over naar bach bloesem Rescue Remedy. Daar hoor ik ook goede dingen over en schijn je jaren lang te kunnen gebruiken.

grt

remco
Re: Bah, bah en nog eens bah
24 September 2011 08:44
Hallo Remco,

Hierbij de antwoorden op jouw vragen:

1.) Ik wil beetje de kantjes van mijn lichamelijke klachten af halen (gevoelig voor geluid/licht, gloeiingen door lichaam, depressief). Kan ik dat doen door valariaan? Heb jij daar ervaring mee? En oxazepam;....helpt dat of is dat iets te zwaar en betaal je de tol later?

Valeriaan is een natuurlijk middel dat rustgevend werkt. Of het werkt voor de door jouw beschreven klachten is een kwestie van uitproberen. Valeriaan is een mild middel met geen sterke directe effecten. Het werkt redelijk snel maar slechts een paar uur.

2.) Je geeft aan geen andere rustmomenten dan slaap? Waarom is dit? Ik probeer namelijk elke dag wat the mediteren om tot rust te komen.

In de burn-out situatie maakt teveel rust meer stress los dan je kunt verwerken. Meditatie is goed, maar als je teveel rust hebt op een dag, plus daarbij de slaap kan dat allemaal teveel worden, met een heftige toename van de klachten als gevolg.

3.) Ik heb een groot probleem. Door mijn chronische hyperventilatie en HyperVen is er veel stress en angsten los gekomen. Onder andere hierdoor is mijn pleinvrees (waar ik al 15 jaar geen last meer van had) teruggekomen. Dit is een heel vervelende combinatie met deze burn-out verschijnselen. Want om deze paniek buiten te overwinnen moet ik het gaan opzoeken. En dan niet vermijden en doorgaan. Maar hiermee heb ik op een dag natuurlijk veel stress momenten. Iets wat de burn-out precies in de hand werkt. Ik sidder elke avond helemaal na. Het is een vervelende combi om te hebben;..pleinvrees en burn-out. Maar ik kan natuurlijik niet hele dag binnen zitten.
Wat zou jij mij adviseren?

Op zich is de methode van confrontatie om angsten te overwinnen goed. Maar hiervoor geldt feitelijk hetzelfde als teveel rust. Je moet die stress allemaal verwerken. Als het teveel is om te verwerken, en je reageert daar verkeerd op, treedt een omgekeerd effect op. De stress neemt toe in plaats van af. Vandaar mijn suggestie om te gaan fietsen en wandelen. Daarmee verwerk je stress zonder dat je nieuwe opdoet. Dus niet thuis blijven zitten, maar eruit gaan en op de fiets of lopend. De confrontatie in deze situatie niet gaan opzoeken. Je komt vanzelf vaak genoeg in deze situaties om dat langzamerhand de desensitiseren.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Bah, bah en nog eens bah
24 September 2011 13:17
Rob,

erg bedankt.

ik hou je op de hoogte

remco

Meer weten over het HyperVen programma?