[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik ben hier nieuw

Gepost door Corina 
Ik ben hier nieuw
16 December 2011 13:14
Hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw, sinds 21 november doe ik ook HyperVen. Vond het wel zo geplaatst om een berichtje te plaatsen.
Ik ben Corina en 26 jaar. Heb al 7 jaar last van chronische hyperventilatie. Ben al bij hapotomie, mensendieck geweest. Bij een osteopaat.
Laatste jaar heb ik bij een pyschogoloog gelopen, en te gelijk ook weer mensendieck en hier kreeg ik ontspanningsoefeningen bij.
Waarschijnlijk is het verergerd omdat mijn moeder februari 2010 overleden. Was hiervoor al gevoel voor ziektes en bang om iets te krijgen of dood te gaan, dit werd alleeen maar erger. Dat heb ik nu gelukkig allemaal goed onder controle mede door de bezoeken bij de psycholoog, wat altijd erg fijn was. Alleen op een dag kreeg ik terwijl dati kiemand aan epileren was een aanval werd helemaal niet goed, alles begon te zweven en werd duizelig, ik dacht alleen maar oh die moet zo snel mogelijk weg raakt totaal in paniek. Sinds die tijd is het weer een stuk erger geworden, vandaar dat ik ben gaan zoeken en hier terecht ben gekomen..
Ben afgelopen week nog bij de ha geweest want ben zo moe en heb echt nergens geen zin in en als ik wat doe dan doe ik het heel snel zodat snel klaar is.. en dan natuurlijk ook nog erg gespannen.
De ha stelde voor om weer naar mensendieck te gaan en door te gaan met HyperVen, en valeriaan tabeletjes te nemen en in de nacht laveldruppels om me kussen te druppelen,..
Ik hoop dat het zo met HyperVennen, echt zal verdwijenen want ik ben er zo klaar mee al die klachten en constant overal bang voor als je ergens heen gaat. Overal waar ik een keer klein beetje z'n aanval gehad heb durf ik dan eigenlijk niet meer heen, maar ik laat me niet kennen want blijf gewoon alles doen.
( trouwens van de zomer ging het harstikke goed met mij, totdat ik ging stage lopen naar school moest en werken en dan wil ikook nog vanalles thuis doen en in de tuin en daar heen,misschien herkennen mensen dit dat ze zoveel willen doen)

Groetjes Corina
Re: Ik ben hier nieuw
16 December 2011 13:54
Hoi Corina,

Welkom hier! Ik ben ook net begonnen en herken mij heel erg in jouw verhaal. Ook van alles teveel en te snel en te goed willen doen. In de stress raken als dit allemaal niet lukt. Maar ook periodes dat ik me goed voel en er weinig aan de hand lijkt totdat zich een stressvolle gebeurtenis voordoet....dan weer allerlei klachten. Angstgedachtes, bang voor ziektes, hartoverslagen en -kloppingen, paniekaanvallen, de hele rimram. Ook ik ben er goed zat van en vol goede moed gestart met HyperVen. Er lijkt na enkele dagen al wel wat verbetering merkbaar (of dat placebo-effect is weet ik niet). Alleen al het idee dat ik er nu eindelijk wat aan ga doen heeft al een positief effect.

Het is wel een kwestie van doorzetten, ook al gaat het even wat minder, heb ik hier gelezen. Vraag advies hier als je het gevoel het stil te staan of zelfs achteruit te gaan. Op dit forum is veel info hierover te vinden.

Succes!
Re: Ik ben hier nieuw
16 December 2011 14:38
Hoi Friezin,

Leuk dat je op mijn bericht gereageerd heb.
Ja ik ben dan sinds 21 november bezig en kan niet echt zeggen dat ik me al weer goed voel,Ben een weekje gestopt geweest omdat ik erg verkouden was. Toen het weer wat beter ging ben ik weer begonnen en nu ben ik weer verkouden oohh gek word ik er van.
Gebruik jij ook homeopathische middelen of dat niet??
Mijn scores zitten ongeveer tussen 30 en 40.. en ik moet nog beetje me weg zien te vinden in hoe ik het beste me adem vast houd.
Lukt het bij jouw allemaal..
Ik heb ook een erg zenuwachtig gevoel, lijkt soms wel of me bloed door me lichaam heen gierd, denk dat dit er allemaal biij hoort.

Jij ook veel Succes!!!

Groetjes
Re: Ik ben hier nieuw
16 December 2011 16:50
Hoi Corina,

Ik zit ook zo rond de 34. Maar ben dan ook nog maar net 3 dagen bezig... Enne...je moet niet teveel op je scores letten want die kunnen erg verschillen. Heel moeilijk, vooral voor de perfectionisten onder ons, zoals ik...winking smiley

Het zenuwachtige gevoel, herkenbaar. In de zenuwen zitten om....ja, om wat eigenlijk? Niets! Of om kleine dingen. Om gek van te worden. En je kunt het niet tegenhouden, dat is nog het ergste. Je verstand zegt dan wel dat het nergens voor nodig is maar waar zit dat uitknopje dan..winking smiley

Ik gebruik geen medicijnen. Slik nu wel magnesium, maar weet niet of dit echt helpt. Ben net daarmee gestart samen met de HyperVentherapie.

Ik ben nu wel redelijk stabiel, af en toe nog klachten. Niet meer de hele dag door en nog maar in hele specifieke situaties iets angstig waar ik voorheen een paniekaanval kreeg. Ik ben dus op "eigen kracht" al een heel eind gekomen en hoop door het HyperVennnen ook van die vervelende chronische hyperventilatie af te komen die zo nu en dan echt opspeelt.... Ik wil dus weer wat meer stress aankunnen zonder hyperventilatie klachten te krijgen.

Succes!

Meer weten over het HyperVen programma?