[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

migraine

Gepost door Guusje 
migraine
20 January 2012 09:21
Even een vraagje.

Ik ben met tussenpozen nu bijna 3 maanden aan het oefenen. Ik heb waarschijnlijk naast chronische hyperventilatie ook een burn-out. Ik heb sinds een half jaar last van migraine aanvallen 1 keer per maand. Nu heb ik de afgelopen 2 maanden ongeveer 1 aanval per maand. Dit is bijna niet vol te houden.
Nu vraag ik me af of dit zou kunnen komen door de oefeningen. Zou het kunnen dat dit eigenlijk te zwaar is naast mijn burn-out??

Ik weet het niet, maar dat is eigenlijk het enige dat echt veranderd is de afgelopen, vandaar mijn vraag.

Ik heb gelezen dat met een burn-out de therapie wel gevolgd mag worden, maar misschien het ook wel te zwaar.

Ik hoor graag jullie idee hierover.

Dank, Guusje
Re: migraine
20 January 2012 10:28
Dank Rob voor je antwoord.

Ik zie dat mijn mailtje een beetje onsamenhangend is (ik bedoelde dat ik de aanvallen nu 1 keer per week heb ipv 1 keer per maand), maar je begreep wat ik bedoelde.

Ik zal proberen iets meer hard mijn best te doen.

Groet, Guusje
Re: migraine
20 January 2012 10:53
Hihi Guusje,

Ik moest even lachen om dat "iets meer hard mijn best te doen". Misschien is dat nu juist wel een onderdeel van je probleem. winking smiley
Misschien moet je wel iets minder "hard je best doen" en meer naar je lichaam en je gevoel luisteren. Wees vooral wat aardiger voor jezelf!

Ik herken het helemaal bij mezelf, dus vandaar dat ik even stiekem moest lachen.... Ook ik denk vaak: "kom op, beter je best doen!" En vergeet vervolgens naar mijn eigen gevoel te luisteren en te accepteren dat er grenzen zijn.

Moeilijk hoor, maar een burn-out is niet iets dat je "even" oplost. Trek er gerust een paar jaar voor uit om te leren omgaan met stress, spanningen etc. Dat geeft minder druk op jezelf, dat heb je nl. al lang genoeg gedaan met een burn-out als gevolg.

Succes ermee en ook sterkte.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/01/2012 10:54 door Friezin.
Re: migraine
20 January 2012 13:09
Ja begrijp dat je moest lachen. Ikzelf ook. Hoe duidelijk kan het probleem worden. Ik bedoelde natuurlijk "minder" hard mijn best te doen.

Dank voor je berichtje. Het doet me goed dat iedereen hier zo met elkaar meeleeft.

Jij ook succes.

Guusje
Re: migraine
20 January 2012 23:19
Voor wat het waard is Guusje; je bent niet alleen, ik heb ook al 1,5 jaar een burn-out en de daaruit voortvloeiende hele rits aan onverklaarbare lichamelijke klachten.
Weet niet of ik migraine heb, maar ik ervaar wel dagelijks een brandend tintelend gevoel in m'n oog en oogkas, hoofd en nek. Soms zelfs in m'n schouder en arm. Alles aan de rechterkant.

Nogmaals ik weet niet of dit bericht je zal helpen maar je staat in er in ieder geval niet alleen in / voor.

Ik wens je veel wijsheid, kracht en herstel toe in deze moeilijke strijd die een burn out is!

Meer weten over het HyperVen programma?