[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

maar weer stoppen met Hyperven?

Gepost door Shannon 
maar weer stoppen met Hyperven?
02 February 2012 23:08
Hallo,

in 2006 ben ik begonnen met HyperVen en ik heb het best lang gedaan. Echt maandenlang en volgens mij had ik ook midner klachten. Ik heb toen niks hoeven doen qua werk of zo. In 2007 ben ik gestopt, omdat ik wel klaar was. Nu in 2011/2012 heb ik wel weer verplichtingen, maar door de angst voor aanvallen, ben ik maar weer gaan HyperVennen, omdat ik bang ben dalijk weer terug te vallen. Ik ben eind dec begonnen en het ging goed. Maar de laatste tijd (nu na 52 sessies) voelt het niet meer goed of zo. Ik kan het niet goed uitleggen. Mijn grafiek steeg heel erg eventjes, maar nu daalt die weer. Moet ik toch gewoon (4 maanden) doorzetten? Ik doe nu zelfs soms maar 5 trials.

Hier even mijn grafiek.

[URL=http://www.freebits.nl/view.php?filename=169HyperVen.jpg][img]http://www.freebits.nl/images/169HyperVen.jpg[/img][/URL]

Ik ga heb na mijn HyperVen periode van 2007, in 2010/2011 behoorlijk wat meegemaakt en dacht dat het daarom misschien weer fout kon gaan. Dus dat je ademcentrum weer opnieuw gereset moet worden. Hoe zit dat precies?
Re: maar weer stoppen met Hyperven?
11 February 2012 19:55
Dankje voor dit uitgebreide antwoord.

Ik ben inmiddels gestopt met HyperVen. Maar klopt het, als je adem gereset is, je dan eigenlijk nooit meer hoeft te HyperVennen?
Ik ging inderdaad HyperVennen uit voorzorg haha. Bij mij is het gewoon zo: ik heb dan bijna geen klachten meer van chronische hyperventilatie, maar de angst is zeg maar blijven hangen. Elke dag dat ik naar mijn werk moet (ik werk maar 6 uur in de week!) is er weer stress en ook al gaat het goed, het blijft voor mij een stress en angstsituatie. Ik blijf gewoon bang dat ik te weinig slaap, teveel aan doen ben, dat komt door die burn out die ik toen heb gehad en de chronische hyperventilatie uiteraard. Het heeft me in die tijd gewoon zo ontzettend bang gemaakt, dat ik nu niet meer vertrouw dat het niet weer mis zal gaan. Ik heb heel veel therapie gehad, dus die angst en stress zit echt verankerd in mijn hoofd.
Ondertussen leef ik nu dus door die angst maar half. (en ik ben 24!!) Ik besef me dat heel goed, maar toch kom ik er niet uit.

Ik heb wel medicatie gehad, zoloft en seroxat. Maar ik heb volgens mijn nieuwe psycholoog nooit genoeg gehad om goed effect te hebben. Ik zou gewoon zo graag weer willen studeren of werken. Maar ik vecht de hele dag, tegen de angst, tegen alles wat er aan gaat komen.

Ik slaap ook nog altijd veel te lang, maar als ik dat probeer te verkorten, dan heb ik na 2 weken geen zin meer om door te zetten met eerder op de te staan. Ik slaap zo rond de 10/11 uur.

Ik denk dat ik onder medicatie niet uitkom als ik nog iets van mijn leven wil maken, want het lukt me gewoon ook echt niet zo. telkens toch die vage angst voor alles, school, werk. Al snel is me iets teveel, zeg maar. ook als het leuke dingen zijn.
natuurlijk word ik hier ook vaak depressief van, want eigenlijk ben ik telkens aan het vechten.

Ondertussen heb ik wel gewoon hulp en zal ik kijken wat medicatie mogelijk is, maar ik was net zo blij dat ik er van af was. Voel nu wel weer alles beter, maar ik heb dus geen leven. Moet je denken dat ik dit in 2006 heb gekregen, chronische hyperventilatie, angst, paniek. en nu nog angst en paniek. kan er wel verdrietig van worden.

Meer weten over het HyperVen programma?