[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nog steeds 'licht in mijn hoofd'

Gepost door geert 
nog steeds 'licht in mijn hoofd'
08 March 2012 19:36
Hallo allemaal,
bijna 4 weken geleden ben ik begonnen met HyperVen omdat ik al jaren in meer of mindere mate last van mijn ademhaling heb (weet ik achteraf).

In augustus 2011 werd ik op mijn werk enorm 'licht' in mijn hoofd en dat bleef enkele weken doorgaan. Ik ben steeds minder gaan werken totdat ik mij helemaal ziek moest melden. Ik bleek overspannen te zijn doordat ik te veel hooi op mijn vork nam, geen 'nee' kon zeggen, groot verantwoordelijkheidsgevoel heb, etc. Ik heb de meeste burn-out klachten wel gehad, hartkloppingen, stresshormonen, opgejaagd gevoel, onrust, enz, Geen pretje als je er midden in zit.
Ik ben direct aan mijn herstel gaan werken. Ik heb allerlei specialisten gezien, de huisarts, haptonoom, psycholoog en de physio. Langzamerhand ging het beter, moeilijkste is om 'het' los te laten en mezelf over te geven aan de situatie.

Sinds begin februari ben ik weer aan het reintegreren op mijn werk maar ik blijf last houden van mijn ademhaling, ik weet nu dat het chronische hyperventilatie is wat ik in jaren heb opgebouwd.

Het is een paar weken behoorlijk goed gegaan, maar vorige week, na 3 weken HyperVennen, werd ik weer heel licht in mijn hoofd en kreeg ik ook weer wat spanning, dat is nu al een week zo. Ik baal er enorm van want het ging zo goed.
Mijn scores liepen heel snel op en nog steeds worden mijn scores hoger. Ik doe 2 sessies per dag van 10 trials, maar omdat ik mij zo slecht voel heb ik gisteravond een sessie van 5 trials gedaan en vandaag wil ik maar 1 sessie doen.

Ik vraag me af of meer mensen de ervaring hebben dat het na enkele weken veel slechter gaat en of het dan verstandig is om even wat rustiger aan te doen? Ik heb er wel wat over gelezen op de forums, maar het is mij niet duidelijk of ik nu beter een paar dagen rust kan houden om het dan weer op te pakken.

Ik ben heel benieuwd,

Groeten,
Geert



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/03/2012 19:37 door geert.
Re: nog steeds 'licht in mijn hoofd'
09 March 2012 09:17
Hallo Geert,

Dat is inderdaad de aangewezen actie, even een paar dagen rust nemen. Totdat het lichte gevoel verdwenene is. Daarna kan je het weer rustig oppakken. De opgebouwde score zal nauwelijks zakken hierdoor, dus je kan verder gaan war je gestopt bent straks.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: nog steeds 'licht in mijn hoofd'
20 March 2012 15:35
Hallo,

Ik ben juist vandaag begonnen met deze therapie omdat ik licht in mijn hoofd ben. Ik heb al sinds mijn 12 last van hyperventilatie maar ik kon er altijd goed mee leven. Door dat ik wist wat het was raakte ik nooit in paniek. Wel zuchte ik altijd vaak. Ik probeer dan met een diepe zucht over een soort punt heen te komen zodat ik weer even "vooruit" kan.

Echter ben ik nu sinds een week licht in mijn hoofd en mijn dokter schuift het op HyperVentitalie en daarmee is de kous voor hem af. Ik laat het er echter niet bij zitten. Ben ten eerste begonnen met meer sporten, ten tweede met behulp van een applicatie op mijn telefoon zorg ik er voor dat ik elke dag netjes 2 liter water drink over de dag verspreid en als laatste ga ik naar de fysio om spanningen in mijn nek en schouders weg te halen.

Mvgr
Re: nog steeds 'licht in mijn hoofd'
27 March 2012 22:18
Na 3 weken HyperVennen 20 dagen rust genomen omdat ik erg veel klachten kreeg (op advies van HyperVen). Vervolgens een zware verkoudheid/griep te pakken gehad. Inmiddels gaat het weer beter maar heb ik het gevoel nog wel licht te HyperVentileren. Daarom weer begonnen, voorlopig 1 keer per dag is de planning.

De scores zijn inderdaad nauwelijks naar beneden gegaan de afgelopen 20 dagen. .

Geert

Meer weten over het HyperVen programma?