[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hartoverslagen

Gepost door Milaan 
Hartoverslagen
21 May 2012 11:43
Ik heb al lange tijd last van hyperventilatie, maar het gaat eigenlijk steeds beter!

Heb HyperVen gevolgd en dat hielp! Verder helpt meditatie mij ook enorm. Alle spanning en stress komt er dan uit, heerlijk!

Ik heb alleen nog 1 vraag...ik heb nog geregeld last van hartoverslagen, de ene keer meer dan de andere keer en dan vooral s'ochtends als ik in beweging kom. Ik ben al een keer goed onderzocht door een cardioloog en die sprak van een onschuldige boezemoverslag. Gaat zoiets ook weer over? Is dit echt een typisch hyperding?

Alvast bedankt!!!
Re: Hartoverslagen
21 May 2012 15:56
He Milaan,

Ik heb hier ook vaak last van. Maar dan als ik savonds in bed lig. Het zijn dan vaak meerdere hartoverslagen na elkaar, en kan wel een tijdje duren. Heb jij dit ook?

Groetjs,
Re: Hartoverslagen
23 May 2012 09:41
Wat jullie voelen zijn geen overslagen maar in werkelijkheid een extra slag dat het hart maakt. Het voelt echter aan alsof je hart een slag overslaat. Wat helpt is het snel drinken van bv een glas bronwater waardoor je moet boeren. Dat werkt als een soort hartmassage omdat je maag vrij dicht tegen je hart aanzit. Als het komt door chronische hyperventilatie dan is het beste om het te accepteren en er geen aandacht aan te geven. Ga je er op letten dan blijft het terugkomen en dan bijna altijd op de vaste tijden omdat je geheugen daar op getraind wordt. Als het in bed gebeurd ga dan niet op de hartzijde liggen want dat versterkt het gevoel omdat je dan met je lichaam op je hart drukt. Ik heb deze klachten een jaar lang gehad maar ben er van af door ze als iets prettigs te gaan zien. Op het ritme van de "overslagen" ben ik in bed een liedje mee gaan zingen in mijn hoofd. Heb je kwalen lief dan gaat de genezing sneller dan dat je je afzet tegen je kwalen. Het helpt echt.

Meer weten over het HyperVen programma?