[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

enorme druk hoofd

Gepost door Liesje 
enorme druk hoofd
31 May 2012 06:41
Hoi mede hyperaars,

Ik heb sinds 6 jaar klachten die passen bij chronische hyperventilatie. Nooit is de officiele diagnose gesteld, maar de meeste andere dingen zijn wel uitgesloten, dus ben ik er toch vrij zeker van dat mijn klachten passen bij chronische hyperventilatie.
Ik ben nu ongeveer 8 weken bezig met HyperVen. Ben begonnen met een score van 29 en nu zit ik op ongeveer 65. Ik heb een enorme toename van klachten gehad, maar daar kon ik wel mee leven want die klachten kende ik. Nu heb ik alleen sinds een week ongeveer een enorme druk op mijn hoofd, steken in het hoofd en een wankel/dronken gevoel. Ik word er soms helemaal gek van. Vind het zo'n eng gevoel. Ik voel me er ook niet helemaal lekker bij en mijn maag lijkt ook enorm van slag. Zou het kunnen dat de therapie mijn hersenen/hoofd te vele onder druk zit (of misschien ikzelf door te forceren?)?.

Ik druk eigenlijk niet zo goed door te gaan met de oefeningen omdat ik me zo eng voel. Herkent iemand dit??

Groet, Liesje
Re: enorme druk hoofd
31 May 2012 07:18
Hallo Liesje,

Ik heb jouw grafiek even bekeken en de lijn vertoont een goede stijging. Maar je kunt beter even een weekje stoppen nu en het lichaam de tijd geven om wat aanpassingen te maken. Daarna kan je het rustig aan weer oppakken. Wat je tot dusver hebt opgebouwd blijft het ademcentrum vasthouden. Forceren kan inderdaad tot allerlei andere klachten leiden. Zodra je weer begint, probeer dan wat minder druk te zetten, en probeer om de adem vast te houden met de borstspieren. Er kan namelijk druk via de buis van Eustachius naar het binnenoor ontstaan als je de druk teveel in de keel houdt. Een goede methode om te zien of je de adem met de borstspieren vasthoudt, is om tijdens het inhouden van de adem je mond even open te doen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?