[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoge bloeddruk door Hyperven / CHV?

Gepost door doriezzz 
Hoge bloeddruk door Hyperven / CHV?
21 September 2012 12:35
Hallo allemaal!

Zijn er mensen die ervaring hebben met het krijgen van een hoge bloeddruk na een periode HyperVennen?
Ik ben nu een maand bezig en heb elke mogelijke chronische hyperventilatie klacht voorbij zien komen, maar de constante druk op mijn hoofd, oorsuizen, hart horen kloppen in oor, gejaagd gevoel en knalrode kop, wijzen toch echt op een verhoogde bloeddruk?

Doe ik misschien iets verkeerd met oefenen? Ik probeer niets te forceren maar heb er wel moeite mee te bepalen wanneer ik nu volledig ingeademt heb of niet. Dit ook een beetje door de overvloed aan therapie die ik heb gehad voor chronische hyperventilatie. Heb geen idee meer wanneer ik goed adem en wanneer wel.

Wel heb ik soms de neiging om na het vasthouden van de adem juist weer in te ademen i.p.v. uit te ademen, zou dit betekenen dat ik toch niet ver genoeg in adem misschien? Als ik namelijk verder in adem dan ik nu doe krijg ik hartkloppingen en een flinke druk op mijn borst?

Ik ben dus even een beetje de weg kwijt, iemand misschien een beetje advies voor mij?

Bij voorbaat dank en groetjes!

Doris
Re: Hoge bloeddruk door Hyperven / CHV?
22 September 2012 09:21
Hallo Doris,

Het is niet mogelijk om te zeggen dat de dingen die jij noemt echt door een hoge bloeddruk komen. De enige manier om daar achter te komen is om de bloeddruk te meten. Dus ga daarvoor even langs je huisarts en laat het opmeten. Je kunt eventueel vlak voordat je erheen gaat een sessie doen met HyperVen om te kijken of dat invloed heeft. De neiging om in te ademen in plaats van juist uit te ademen is een goed teken. Het toont aan dat het ademcentrum de inademing al triggert terwijl je nog niet uitgeademd hebt. Om volledig in te ademen, vul je rustig eerst de longen totdat ze vol zijn (geen extreme druk zetten) en daarna nog een klein rukje na (wederom geen extreme druk zetten!). Daarmee vul je de longen optimaal. Pijn op de borst en hartkloppingen toont meestal aan dat er teveel druk wordt gezet. Denk aan iemand die gaat duiken. Die gaat ook niet extreem inademen. Gewoon de longen volledig vullen en dat is genoeg.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hoge bloeddruk door Hyperven / CHV?
22 September 2012 13:57
Bedankt voor de reactie!

Heb voor maandag een afspraak bij de dokter, kijken wat hij ervan te zeggen heeft.
Helaas weigert hij vaak om ook maar iets te onderzoeken of checken bij mij, omdat alles door de chronische hyperventilatie komt en ik me aanstel volgens hem. Maargoed we gaan het gewoon weer proberen.

Doris
Re: Hoge bloeddruk door Hyperven / CHV?
24 September 2012 21:44
Volgens de huisarts is het oorontsteking of stress... lekker duidelijk maar voorlopig neusspray kijken of dat helpt.
Bloeddruk niet optimaal, dus ik moet me maar niet zo druk maken.

Ben benieuwd hoeveel HyperVen gaat helpen, we gaan gewoon lekker door smiling smiley

Nog bedankt voor het advies!

Doris

Meer weten over het HyperVen programma?