[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik nou chronische hyperventilatie?

Gepost door gekkie 
Heb ik nou chronische hyperventilatie?
26 October 2012 16:49
Hoi allemaal,

Ik ben een jongen van 16 en werd op een dag wakker met derealisatie. Geleidelijk aan kwamen er ook angstklachten/hartkloppingen/depersonalisatie en al die ellende bij. Ik heb geen duidelijk reden waardoor dit kon ontstaan. Ik vermoed door stress of door het overlijden van een leraar van mij (of misschien beiden) Nu ben ik naar de dokter geweest voor een benauwd gevoel in mijn keel. Die zei: de ademhaling is goed. Toen ben ik wat gaan zoeken over chronische hyperventilatie, het sloot exact aan bij wat ik had. Toen kwam ik terug bij de dokter, ik vroeg of ik een chronische hyperventilatie test mocht doen, hij had daar nog niet echt van gehoord. Hij zei wel: als je zeker weer dat je chronische hyperventilatie hebt, kun je naar een fysiotherapeut. Dat doe ik nu, het werpt nog niet echt zijn vruchten af.
Nu vraag ik me af: kan je zomaar derealisatie krijgen door hyperventilatie, door stress die langzaamaan is opgebouwd?
Re: Heb ik nou chronische hyperventilatie?
26 October 2012 22:58
Hai Gekkie,

Er zijn wel degelijk testen om vast te stellen of je chronische hyperventilatie hebt.
Lees eens op je gemak onze site: www.hyperventilatie.info en daar vindt je ook de verschillende testen die je kan laten uitvoeren.
Uit eigen ervaring: Een fysiotherapeut kan je wel helpen met de spanning die je in je lichaam opbouwt door chronische hyperventilatie, maar het ademcentrum blijft verkeerd afgesteld staan en daardoor heb je vaak een terugval.
Probeer de huisarts zover te krijgen om een chronische hyperventilatie-test te laten doen, zodat je weet waaraan je toe bent.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Heb ik nou chronische hyperventilatie?
27 October 2012 16:41
Hoi gekkie,

Ik herken mezelf in je verhaal. Ik heb ook last van die depersonalisatie/derealisatie. Soms in mindere mate aanwezig. Maar ik heb het ook en dat kan ook voortvloeien uit chronische hyperventilatie. Heb er een boek over!
Je mag me altijd een pm sturen!

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?