[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

schildklier

Gepost door Marc 
schildklier
10 December 2012 20:28
Ik heb het sterke vermoeden dat mijn chronische hyperventilatie gekoppeld of zelfs veroorzaken/'>oorzaakt is door mijn schildklier problemen.
Schildklier en bijnieren staan in wisselwerking met elkaar. Bijnieren kunnen bij trage schildklier meer adrenaline produceren, wat een onrustig gevoel geeft wat vervolgens ook de ademhaling kan opjagen en vicieuze cirkel.....
Ik heb een te traag werkende schildklier. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee.
Anonieme bezoeker
Re: schildklier
10 December 2012 20:29
Hmm.. geen idee eigenlijk, het zou best kunnen natuurlijk.
Ik heb wel klachten als snel aankomen, altijd een leeg gevoel
en onrust.
Re: schildklier
10 December 2012 22:29
Hai Marc,

Ik zal je vraag eens doorgeven aan Rob. Misschien kan hij je helpen met een antwoord.

Hartelijke groet Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: schildklier
11 December 2012 10:26
Hallo Marc,

Ik weet niet of er een oorzakelijk verband is tussen de werking van de schilklier en chronische hyperventilatie. Je zou denken dat bij een foutieve regeling van de adrenaline dit invloed zou kunnen hebben op het ademcentrum, maar daar ben ik niet zeker van. Je zou die vraag eens aan een neuroloog moeten stellen. Er zijn wel medicijnen tegen een verkeerd werkende schilklier (op jodium gebaseerd) die verlichting kunnen brengen, maar dat gebruik je waarschijnlijk al.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: schildklier
20 December 2012 23:22
Sinds enkele weken heb ik ontdekt dat ik jaren chronische hyperventilatie heb. En ook bij mij is de gedachte dat dit met mijn schildklier te maken kan hebben naar boven gekomen.
Ruim 10 jaar geleden ben ik behandeld voor een hyperthyreoïdie, te snel lopende schildklier (Graves). Sinds die tijd slik in thyrax omdat de schildklier voortaan te langzaam loopt. De laatste jaren neigt de schildklier steeds wat trager te lopen waardoor mijn medicijnen verhoogd zijn. Ook heb ik sinds 10 jaar af en toe kenmerken van chronische hyperventilatie, dit begon klein met af en toe een aanval, sinds 1 jaar heb ik continu chronische hyperventilatie klachten, terwijl mijn schildklier binnen de norm is.
Ik ben ook zeer benieuwd of er een relatie tussen deze 2 zijn.

Meer weten over het HyperVen programma?