[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag voor Rob/Ellen

Gepost door danielle2 
vraag voor Rob/Ellen
11 April 2013 08:53
hoi,

ik wilde vragen wanneer ik nu op mijn 50/60% zit met mijn ingehouden adem..
ik ben begonnen met 34 sec!

bedoelen jullie de helft van 34 met die 50%...

is me niet helemaal duidelijk..

Gr. danielle
Re: vraag voor Rob/Ellen
11 April 2013 08:59
Hallo Danielle,

50% a 60% dan aanvankelijk. Dus als je begint met 30 sec. dan zo rond de 45 a 50 seconden begint het proces van herstel van het ademcentrum. Maar ook hier geldt weer dat het niet bij iedereen hetzelfde verloopt. Het is afhankelijk van veel factoren, lichaamsbouw, of je rookt of niet, goede nachtrust, regelmaat in oefenen en levensstijl, enz. zijn allemaal factoren die belangrijk bijdragen aan het herstel.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraag voor Rob/Ellen
11 April 2013 09:12
hoi,

ik zat al heel snel op de 50/60%!
maar om je binnen 3 weken al beter te voelen na 50% langer je adem inhouden lijkt me erg snel..

ik zat vanmorgen op 72sec!! maar mijn klachten zijn echt nog niet verdwenen..
ben 6 weken bezig nu..

heb al 8 jaar elke dag klachten soms lichte en soms verschrikkelijke dagen..

ga ik zo wel goed volgens jou Rob??
Re: vraag voor Rob/Ellen
11 April 2013 12:20
Hallo Danielle,

Ik heb de exacte tekst van het artikel van Drs. Snitslaar er even bij gepakt:

quote.

“Wanneer het stadium is bereikt, dat betrokkene zijn of haar adem zo’n 50% tot 60% langer kan inhouden dan aanvankelijk, beginnen de klachten en symptomen welke inherent zijn aan het syndroom van de chronische hyperventilatie, te verdwijnen. Gewoonlijk zien wij de patiënten in de Ioop van ongeveer 2 tot 4 maanden duidelijk verbeteren.”

unquote.

Dit is wat we bij veel mensen zien die deze therapie doen. Nu moet je die 50% niet letterlijk van je eerste dag score nemen, maar meer van de eerste periode, dus het gemiddelde van week 1 en 2 bijvoorbeeld. Tevens staat er “beginnen de klachten te verdwijnen”. Er staat dus niet dat de klachten dan verdwenen zijn, maar het begin is er. De klachten nemen af of komen minder vaak voor. Met name in de fobische situaties ziet men dat de patiënt sterker is geworden, ofwel het beter aankan. Daarnaast speelt dat men met terugvallen te kampen kan krijgen. Omdat bij vele mensen stress de grote factor is, is het loskomen van die stress vaak een oorzaken/'>oorzaak van een tijdelijke toename van klachten. Het is dus geen garantie dat je na 50% hogere scores je klachten ook echt weg of verminderd zullen zijn. Deze onderzoeksresultaten van Drs. Snitslaar zijn bij een groot aantal patiënten gemeten en dit is de gemiddelde uitkomst. Maar het blijft voor iedereen een strijd die bij iedereen toch weer net even anders verloopt.
Re: vraag voor Rob/Ellen
11 April 2013 12:57
Rob,

bedankt voor je goede uitleg..
het is duidelijk!!

je wil natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien,na vele teleurstellingen..

Gr. danielle

Meer weten over het HyperVen programma?