[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV & oververmoeid

Gepost door Pianootje 
CHV & oververmoeid
24 May 2013 11:03
Ik doe nu pas 1,5 week HyperVen, maar ik heb best wel last van de verergeringsklachten of stressontladingen.
Daarbij heb ik weken/maanden met die constante draaierigheid rondgelopen en gewerkt en zo en ben ik (denk ik) daardoor oververmoeid geraakt.
Ik vind het heel lastig hoe je nu alles moet aanpakken. Want mijn conditie opbouwen is erg lastig als ik de ene dag opsta met een enorm benauwdheidsgevoel (ik denk in mijn slaap gehyperventileerd) en de andere dag een stuk fitter.
Ik deed eerst 3x 10 trials HyperVen en 3x 5 min fietsen, maar ik stortte in de avond zo in dat ik mijn avondeten bijna niet weg kreeg omdat ik dan een hyperventilatie-aanval kreeg. Nu geminderd naar 2x HyperVen en 2x fietsen.
Maar dat opbouwen gaat zo lastig, want zoals gisteren heb ik alles 2x gedaan en stortte ik weer helemaal in qua energie aan het einde van de dag. Ruime tijd na het avondeten knap ik dan weer op. Nog iemand die dit heeft?
En omdat het zo onvoorspelbaar is wat HyperVen met me doet weet ik niet of ik fietsen wel steeds langer moet doen of gewoon 2x per dag een klein stukje fietsen voor het bewegen en wachten tot ik ook meer energie door de HyperVen krijg..

Ik hoop op reacties van jullie!
Re: CHV & oververmoeid
26 May 2013 19:39
Wat me te binnen schiet, en wat totaal geen kwaad kan, is in je slaap leukopor op je mond plakken zodat je gedwongen door je neus ademt in je slaap. Overmatige hyperventilatie in je slaap wordt hierdoor tegengegaan. Dit kan ervoor zorgen dat je met een fijner gevoel wakker wordt. Ik zou zeggen, probeer het eens een paar keer en kijk of het effect heeft.
Re: CHV & oververmoeid
26 May 2013 22:05
Hai Pianootje,

Ik zie je "worstelen" met hoe je alles moet doen.
Is het niet handig om gewoon met 1 ding te beginnen?
Ik zelf heb eerst de 1e 2/3 maanden geHyperVend. Toen ik me beter ging voelen ben ik erbij gaan wandelen en heb het zo uitgebouwd.
HyperVen vergt veel van je lichaam omdat je je ademcentrum ermee reset en je lichaam daardoor terug moet naar normale waardes.
Er zijn mensen die naast HyperVen sporten maar dat heeft ook te maken met in welke gradatie van chronische hyperventilatie je zit.

Ik volg je op ons forum en ik zou je echt aanraden om eerst te HyperVennen en evt. ernaast wat wandelen. HyperVen is echt zwaar om te doen zeker als je diep in de chronische hyperventilatie zit.

Tuurlijk wil je heel graag heel snel beter zijn en het ook nog eens perfect doen. (Ook ik heb daar heel erg mee geworsteld) Maar als het fietsen naast het HyperVen programma je zo uitput geef je lichaam dan de tijd en laat het fietsen even voor wat het is. winking smiley

En een pleister op je mond plakken is geen goed idee. Het HyperVen-programma zorgt dat je ademcentrum automatisch door de oefeningen op het juiste niveau wordt afgesteld. Ook ik hyperventileerde in mijn slaap, maar het idee om mijn mond af te plakken en 's-nachts verkouden worden en helemaal geen adem te kunnen krijgen gaf mij niet echt vertrouwen, maar het is ook helemaal niet nodig om dit te doen. Ergens heeft Rob al antwoord gegeven over een pleister op je mond plakken. Als je de zoekfunctie gebruikt kan je dat antwoord vinden.

Pianootje, alles komt goed. Alleen het kost tijd en je lichaam kan niet alles tegelijk ook al wil je hoofd dat wel. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: CHV & oververmoeid
08 June 2013 23:21
Ik wil even zeggen dat ik nu al 2 jaar met een pleister slaap en kan niet meer zonder als ik t niet doe wordt ik snachts wakker met een gevoel van een tekort aan adem hebben mn hele keel is in de ochtend dan droog en ben dan zwaar aan t overademen..maar met pleister wordt ik juist met een rustige ademhaling wakker voor zover dat natuurlijk kan met chronische hyperventilatie. In het begin durfde ik t niet dacht dat ik zou stikken in mn slaap en denk t soms nog weleens maar ik slaap er gewoon veel beter door. Als ik erg verkouden ben doe ik t niet vindt ik eng. Ik heb er dus goeie ervaring mee tot nu toe..

Liefs merel

Meer weten over het HyperVen programma?