[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wanneer ben je klaar?

Gepost door Pianootje 
Wanneer ben je klaar?
30 July 2013 13:17
Beste Rob/Ellen,

Ik zie niet meer de mogelijkheid om privéberichten te versturen..is dit veranderd?
Eerder had ik contact met Ellen, dus die kent mijn verhaal een beetje.
Wanneer weet je of je kan stoppen met HyperVen? Ik denk zelf dat ik na 4 maanden HyperVen wel genoeg heb gedaan.
En omdat het nog blijft doorwerken weet je niet precies wanneer het echt klaar is.
Mijn scores gingen goed, maar lijken nu hetzelfde te blijven. Er zal toch ook wel een moment zijn dat je niet altijd maar vooruit blijft gaan?
Ik voel me al beter, fitter, bijna geen hyperventilatie meer en ik durf weer meer te ondernemen.
Wel ben ik nog niet de oude qua fitheid en ben ik bijna de hele dag nog draaierig/wazig gevoel.
Ook las ik het verhaal van Laura die lang geleden HyperVen (met succes) had afgerond en nu weer een beetje terug bij af is na een zware zwangerschap e.d.
Hoe is dit te voorkomen? Als je veel stress ervaart, dan weer beginnen met HyperVen of zo?

Groetjes, Sanne
Re: Wanneer ben je klaar?
31 July 2013 09:14
Hallo Sanne,

Het sturen van privé berichten hebben we inderdaad uitgezet. We willen graag controle houden over wat mensen elkaar allemaal vertellen en als dat privé gebeurt zien we het niet en kunnen we ook niet ingrijpen als het de verkeerde kant op gaat, en dat kan tot verveleden situaties leiden. Dus om dat te voorkomen is die functie uitgeschakeld.

Je kunt het aan de voortgangsgrafiek zien of je kunt stoppen. Die vlakt dan af naar een bepaalde maximale waarde. De stijging is er dan niet of nauwelijks meer. Daarnaast zijn natuurlijk de klachten zelf een belangrijk criterium, die moeten voor het grootste gedeelte verdwenen zijn. Ook als je stopt, gaat het ingezette genezingsproces verder. Het lichaam past zich aan de gewijzigde zuurgraad en vooral psychologisch worden we sterker en krijgen meer vertrouwen in het lichaam wat het genezingsproces versterkt.

Het is wel belangrijk om niet terug te vallen in het oude (vaak destructieve) gedrag waardoor we zijn gaan HyperVentileren. Dus zodra je beter bent niet terugvallen in laat naar bed gaan, veel te veel hooi op je vorm nemen, veel alcohol gaan drinken, enz. De meeste mensen hebben hun les wel geleerd, maar de karaktertrekken die zijn er nog, dus je moet er wel altijd om blijven denken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wanneer ben je klaar?
31 July 2013 10:37
En ik denk idd als je ook maar een beetje voelt het gaat weer de bekeurde kant op dat je dan weer moet beginnen of niet ?

Ik ben denk ik te snel gestopt en te lang doorgelopen met alles.
Re: Wanneer ben je klaar?
31 July 2013 16:27
Hallo Sanne,

In principe hoef je HyperVen niet te blijven doen. Als je de therapie hebt afgerond, is de instelling van het ademcentrum zodanig gewijzigd dat het feitelijk niet meer terugkomt. Als het toch terugkomt is dat meestal een indicatie dat de onderliggende stress niet is verwerkt, of dat je bent teruggevallen in de oude (destructieve) levenspatronen. Dan kan je HyperVen weer oppakken, maar dat is dan meteen ook een teken dat er iets meer moet gebeuren dan dat alleen de onderliggende stress moet aangepakt worden (bijv. door meditatie) of de levenswijze moet je drastisch gaan veranderen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wanneer ben je klaar?
02 August 2013 14:23
Hallo Sanne,

Wat leuk om te horen dat het goed met je gaat!
Ik ben sinds 22 december begonnen, maar had die therapie niet zo goed gedaan met name het Vast houden van die Adem was voor mijn erg moeilijk. ik ben sinds 24 Juli weer gestart met de therapie maar heb een paar keer moeten stoppen ivm benauwdheid, niet goed door de neus kan ademen. Ik ben nu drie dagen aan het HyperVennen. Had je ook last van zware benauwdheid dat je niet via neus kan Ademen?


Ik kan moeilijk via mijn neus Adem, vreselijk.

Heb jij een tip voor me?

Groetjes

Lene
Re: Wanneer ben je klaar?
09 August 2013 08:24
Hoi Lene,

Nee ik heb geen last gehad van benauwdheid en dat ik niet door mijn neus kon ademen.
Ik heb wel vaak de klachten gehad van benauwdheid en druk op de borst, maar heb gewoon HyperVen daarmee gedaan.
Sinds gister ga ik ook naar een psychosomatische fysiotherapeut, dat is iedereen hier op dit forum aan te raden.
Deze therapeuten zijn namelijk gespecialiseerd in hyperventilatie, stress gerelateerde klachten en onverklaarbare moeheid of andere vage klachten.
Hoe gaat het nu met je?
Ik kan weer het huishouden volhouden en de boodschappen doen, welliswaar nog niet met de fiets, maar het lukt me!
Ook heb ik trouwens een fantastische UWV-arts gehad die mij volledig begreep en mij tot 1 januari de tijd heeft gegeven om beter te worden en zeker weten nog mijn ZW-uitkering te krijgen! Dit geeft heel veel rust.
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal..

Groetjes, Sanne
Re: Wanneer ben je klaar?
09 August 2013 10:45
Hallo Sanne,

Met mijn gaat het niet zo goed heb behoorlijk last van benauwdheid en angst.
Ik ben een tijdje geleden naar een Natuurgeneeskunde geweest, die had supplementen voor geschreven als: Mucuna pruriens 2xdaags/ Magnesium/ Calciumcitraat/ Zink/ Darmocare pro en Vitamine B Complex 50mg 2x daags. Met het oefenen van HyperVen ervaar ik iedere keer meer last van mijn middenrif, had je last met het oefenen? Binnen kort ga ik naar Yin Yoga en Mindfullness. Yin Yoga Augustus en Mindfullness in Oktober. Ik wil me zo lekker voelen maar die leeg gevoel in je hooft!

Ik ben een keer naar zo een therapeut geweest, vertelde me dat mijn Ademhaling hoog zat moet met een bal rollen op de grond en stampen op de grond om beter door bloeding te krijgen.

Maar ik was na een bezoek niet meer geweest, misschien ga ik weer naar toe!

Ik ben blij voor je dat het je geholpen heeft.

Tot horen

Groetjes Lene
Anonieme bezoeker
Re: Wanneer ben je klaar?
10 August 2013 18:14
Hoe zit het als de duizeligheid 1 keer is teruggekomen laat op de avond toen ik al moe was, maar wel erge duizeligheid: ik viel bijna en voelde me dronken (niets gedronken!). Ik kon niet eens meer goed rechtuit lopen. Zo duizelig ben ik trouwens zelden geweest!
Is dit dan ook een teken dat je HyperVen opnieuw moet starten ?
Of zegt 1 keer zo duizelig helemaal niets ?
Ik slaap te weinig en te slecht en ben hierdoor erg moe. Normaal slaap ik 's ochtends wel eens bij (uit) om bij te tanken, maar kan nu niet doordat de bouwvakkers al om 7 uur beginnen en dan ben ik gelijk klaarwakker.
Ik ben ook bezig met mindfulness om beter te kunnen slapen.

Alvast dank voor het antwoord en vriendelijke groet,

Anneke

Meer weten over het HyperVen programma?