[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Intensiteit hyperven verminderen

Gepost door M@rit 
Intensiteit hyperven verminderen
11 August 2013 19:07
Hallo,

Mijn vraag is wanneer je moet beslissen of je HyperVen iets minder intensief gaat volgen?

In augustus 2012 ben ik door oververmoeidheid, veel stress etc. in een burn-out terecht gekomen. Vooral in het begin heb ik veel paniekaanvallen gehad waarbij mijn hart te keer ging, ik niet meer helder kon nadenken, warmte aanvallen en angst om flauw te vallen had. Mijn huisarts stelde destijds de conclusie dat ik aan het HyperVentileren was en compleet rust moest nemen. Inmiddels zijn we een jaar verder waarin ik veel heb geprobeerd (van ziekenhuis tot alternatieve geneeswijze) maar ook vooral rust heb gezocht (helaas niet altijd gevonden).

Enkele klachten gaan echter niet over bv wazig zijn, angstig, nerveus, darmklachten, vermoeidheid. Vooral het wazig zien en hierdoor niet kunnen focussen ervaar ik als belangrijkste punt om nog niet mijn leventje weer op te kunnen pakken. Zes weken geleden kwam ik op de HyperVensite en las een aantal stukken van de site en uit het forum. Het is allemaal erg herkenbaar waardoor bij mij het vermoeden is ontstaan dat ik chronische hyperventilatie heb. Inmiddels volg ik het programma 5 weken. In het begin merkte ik met name dat de wazigheid minder werd en ook voelde ik me ontspannen. Sinds vorige week heb ik echter een behoorlijke terugval. Ik heb weer paniekaanvallen, zie weer erg wazig, constant nerveus gevoel onder in mijn buik, veel moeten plassen, geen energie, slappe benen, koud-warm. Bijna elke kleine gebeurtenis of nare gedachten resulteert weer in een aanval. Dus ik verstop me op de bank of in bed. Wat natuurlijk geen oplossing is maar ik durf even niet anders.

Ik lees in de forumberichten dat dit best veroorzaken/'>oorzaakt kan worden door de HyperVen therapie. Wanneer beslis je dan of je het even wat rustiger aan moet doen? Ik doe nu twee sessies op een dag, zal ik dit verminderen naar 1 keer? Of is het even tanden op mekaar?

Groeten Marit
Re: Intensiteit hyperven verminderen
12 August 2013 09:16
Hallo Marit,

Als je zo’n terugval hebt, dan kan dat heel goed komen omdat de zuurgraad van het bloed aan het veranderen is. Het kan ook zijn dat er (oude) stress loskomt die je moet verwerken, of een combinatie van die twee. Even gas terugnemen met HyperVen is dan inderdaad een goede optie. Je kan het beste wel 2 sessies blijven doen, maar dan van bijvoorbeeld 5 trials per sessie. Dat bouw je dan – zodra de klachten weer minder geworden zijn - langzaam uit totdat je weer op de 10 trials per sessie zit.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?