[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagje over spanningen

Gepost door nicolabAA 
Vraagje over spanningen
07 September 2013 17:12
Ik heb gemerkt als ik bezig ben met een activiteit dat het redelijk 'goed' gaat met de hyperventilatieklachten.
Maar vanaf ik even een film bekijk of even stilzit op een stoel dan komen de spanningen weer naar boven.

Het begint met kriebels in de buik, soort van adrealine stoten (ook tijdens trials heb ik dit gevoel), dan begin ik mij onzeker te voelen
en automatisch volgt een bewuste ademhaling.

Ook vrienden vertellen mij dat ik enorm snel ,luid en agressief praat.
Soms na een tijd op een stoel te zitten, achter laptop of dergerlijke, krijg ik soms enorm veel energie en kan ik niet meer stil zitten.

Er word hier veel over loslaten gesproken, ik probeer zoveel als mogelijk mijn emoties te uiten, niet meer denken aan het verleden etc,
maar toch lukt het blijkbaar niet zo goed.

Is dit herkenbaar voor iemand en kan iemand mij hierbij motiveren?

dank je,

Nicola
Re: Vraagje over spanningen
08 September 2013 13:43
Hoi,
Voor mij heel herkenbaar wat je schrijft. Ik kon de hyperventilatie ook jarenlang redelijk onder "controle" houden door maar bezig te blijven. Vooral niet stilstaan, dan was het te doen. Nu ben ik 3 weken geleden voor de zoveelste keer uitgevallen op mijn werk met klachten aan de holtes in mijn hoofd en dus compleet stil te komen staan. Ik kan bijna niets, ben de hele dag duizelig en slap op de benen (inmiddels weet ik dat het ook met chronische hyperventilatie te maken heeft). Het is erg confronterend dat dan juist al die hyperventilatie klachten ook nog erger worden! Maar ik ben er wel van overtuigd, dat het ook goed is om stil te staan en het te doorstaan.
Ik ben 10 dagen geleden begonnen met HyperVen en dat gaat aardig goed, maar daardoor heb ik denk ik ook veel stress-ontladingsklachten. Ik ben ook al een tijdje bezig met mediteren. Nu ook, ondanks de onrust in mijn lijf, dat brengt me toch enigzins tot rust. Als tip kan ik aanraden de meditatie-oefeningen van Ger Schurink, dit is een mindfullnes meditatie. Ik heb deze gedownload van internet en staan op mijn telefoon zodat ik ze altijd en overal bij de hand heb. Er is er zelfs eentje van 3 minuten om ff tussendoor te doen. Misschien heb je er wel niets mee...maar het is het proberen waard!

Sterkte en groetjes van een lotgenoot.
Maruska

Meer weten over het HyperVen programma?