[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Verband stress & scores

Gepost door Markiemark 
Verband stress & scores
12 November 2013 08:59
Beste mensen,

Is er een mogelijk verband tussen het hebben van stress en de scores bij HyperVen? Zo had ik de afgelopen dagen stress om een tentamen dat ik gisteren had. Mijn scores waren de afgelopen dagen dramatisch. Gisteren het tentamen gehad, enorme opluchting en vandaag zet ik records neer met betrekking tot mijn scores. Waar ik gisteren ochtend moeite had om boven de 35 seconden te komen, is 65 nu goed te doen.

Ik heb zelf veel last van lichamelijke klachten door chronische hyperventilatie/angst. Vandaag heb ik een goede dag en voel ik mij goed. Het word mij op deze manier toch wel duidelijk dat je lichamelijk ziek kunt worden als je in je psyche je niet lekker voelt... Ik blijf vaak maar twijfelen of er lichamelijk niet iets aan de hand is.. Een echte hypochonder ben ik ondertussen wel haha.

Mark
Re: Verband stress & scores
12 November 2013 21:18
Hoi Mark,

Stress is dé veroorzaker van chronische hyperventilatie.
Ik zou zeggen, lees wat op het archief forum door en je zal zat keren tegenkomen dat het over stress gaat.
Door de stress ga je te snel ademhalen en ga je piekeren, daardoor ga je slechter slapen, etc.
Als je van je chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie) af wilt komen, is het belangrijk om te starten met HyperVen en de oorzaken/'>oorzaak van stress aan te pakken.
De stress hoopt zich op in je lichaam en moet er uit. Probeer ontspanningsoefeningen te doen, te sporten en HyperVen te doen.
Als je last hebt van stressontladingen, zullen de klachten van je chronische hyperventilatie tijdelijk verergeren, maar dit is een goed teken.
De stress zit vast in je lichaam en komt er eindelijk uit. Zo kan je lichaam zich herstellen en genezen van de chronische hyperventilatie.
Tijdelijk gaat het dus wat slechter met je, wat je lagere scores verklaart.
Maar dit zal weer overgaan en dan gaan je scores, als het goed is, weer omhoog.
Houd het even in de gaten of het niet te erg wordt, dan kan je tijdelijk je trials verminderen tot het weer beter gaat.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Verband stress & scores
13 November 2013 10:55
Sanne, bedankt voor je reactie!

Dat met die stressontlading verklaard veel. Ik was de afgelopen twee weken echt heel ziek van de lichamelijke klachten. Ik dacht echt dat ik niet lang meer had, zo beroerd voelde ik me. Gisteren eerste gesprek gehad bij de psycholoog en ik ben bij een psychosomatische fysiotherapeut geweest. Ik voel me al zo veel beter nu er oplossingsgericht wordt gewerkt aan mijn problemen. Ik zit er denk te diep in om alleen aan HyperVen te doen. De oefeningen van de fysiotherapeut bieden heel veel verlichting van mijn klachten en met de combinatie HyperVen, fysio en psycholoog voel ik nu gewoon dat het goed gaat komen. Na een aantal ontspanningsoefeningen werd het bijna zwart voor mijn ogen omdat het zo raar voelde om alles los te laten, 's avonds in bed trilde ik nog na. Nu voel ik mij al zo veel beter en ik ben een stuk meer gemotiveerd om door te gaan met HyperVen. Toen ik mij zo slecht voelde liet ik dit wat links liggen.

De psycholoog raadt mij aan om Prozac te gaan gebruiken, ik weet echt niet wat ik hier van moet denken en vinden. Je hoort zo veel negatieve verhalen over AD medicijnen.

Groeten,

Mark
Re: Verband stress & scores
13 November 2013 12:17
Weet je Mark, ik denk dat AD medicijnen je best goed kunnen helpen bij het aanpakken van chronische hyperventilatie. Zoals in de forums te vinden is is de oorzaken/'>oorzaak van chronische hyperventilatie 2-ledig. Enerzijds de aanwezige stress die chronische hyperventilatie opgewerkt heeft EN de chronische hyperventilatie zelf die de chronische hyperventilatie in stand houdt. De chronische hyperventilatie zelf kun je met HyperVen aanpakken en vaak haal je hiermee uiteindelijk ook de onderliggende stress, ALS die er nog zit, weg. Maar de stress kun je ook aanpakken met AD medicijnen. In combinatie met HyperVen pak je de aandoening dan dus maximaal aan.

Ik zou eerst proberen het zonder AD medicijnen te doen.. wie weet lukt het gewoon op eigen kracht. Maar het is natuurlijk je eigen keuze. En als dat niet het geval is, kan AD medicijnen een extra stimulans zijn om HyperVen een boos te geven. Ik zelf gebruik Passiflora (met Valeriaan) extra sterk van A. Vogel. Dit neemt ook stress weg en is volledig natuurlijk, zonder bijwerkingen en niet verslavend smiling smiley

Kijk maar wat je doet, de foute keuze maak je nooit want uiteindelijk werk je in beide gevallen naar het zelfde doel, namelijk herstel smiling smiley

Groeten Merijn

Meer weten over het HyperVen programma?