[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

enorme terugval teleurstelling

Gepost door franknr1 
enorme terugval teleurstelling
13 November 2013 18:13
nadat al mijn klachten bij een gigantische paniekaanval waar bij ik dacht dat ik het leven zou laten ongeveer 8 weken geleden heb ik cintinue met duieligheid gelopen en ontzettend gespannen nu slik ik paroxitine en doe ik HyperVen en was ik nog wel vaak hele dagen duizelig alleen er kwamen steeds meer goede momenten ! tot vandaag heb net weer een ontzettende paniekaanval als het dat al is niet meer kunnen lopen duizelig gespannen gehad bijna net zo heftig als het allemaal begon baal hier ontzettend van omdat ik niet had verwacht dat het ooit zo hevig terug zou komen . wat moet ik nu doen doorgaan met HyperVen ? of nog andere antw miss naast HyperVen . zou fijn zijn als mensen reageren ben ten einde raad . grtz frannk
Re: enorme terugval teleurstelling
13 November 2013 22:05
Hoi Frank,

Gaat het alweer wat beter met je?
Helaas horen terugvallen er ook bij en bij jou pakken ze behoorlijk heftig uit, zo te lezen.
Misschien kan je naar iets wat je ontspant, zoals een massage of yoga of iets wat bij jou past.
Verder moet je het helaas over je heen laten komen.
Hoeveel sessies doe je de laatste tijd?
Misschien kan je dat toch nog even verminderen naar bijvoorbeeld 2x 5 trials per dag.
Laat me maar weten, dan blijf ik meedenken!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: enorme terugval teleurstelling
14 November 2013 09:36
Hey Sanne ik doe nu 2 x 10 nu gaat het wel alleen ben nog wel gespannen heb ik al een tijdje niet meer gevoeld . Balen is het maar ga nu dan verder met 2 x 5 . Is alleen ergens een onbewuste spanning waar ik niet weet waar die vandaan komt ie ie aanvallen opwekt echt heel frustrerend maar ik ga je advies opvolgen hou je op de hoogte Sanne thanks !!
Re: enorme terugval teleurstelling
14 November 2013 09:49
Hoi Frank,

Die spanning hoort erbij. Ik had ook toen het al vrij goed ging, dagen dat ik opstond en ineens een soort van zenuwachtig was.
Ik maar bedenken waarom, maar kon niks verzinnen. Later bedacht ik dat het dan maar stressontladingen moesten zijn en dat ik dus weer aan het genezen was.
Eén keer lukte het me om gewoon op de bank te liggen en het over me heen te laten komen. Toen was het best snel weer weg en had ik er niet veel last van. Ik weet dat het een vervelend gevoel is, maar waarschijnlijk is dit nog een nasleep van je terugval van gister en gaat het dus weer beter.
En ook die stress ben je weer kwijt! Op naar volledig herstel!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: enorme terugval teleurstelling
14 November 2013 10:15
Hoi Frank,

Vervelend dat je dat mee moet maken. Ik heb het ook al ontelbare keren mee gemaakt in het verleden. Ben al zo vaak met 'spoed' naar het ziekenhuis of huisarts gegaan omdat ik dacht dood te gaan. Dat zijn dingen waar je echt doorheen moet. Ik heb inmiddels wel geleerd dat ik gewoon in leven blijf. Ik heb er echt al heel veel jaren last van.

Hoe lang gebruik je je anti depressiva nu al? Het kan zijn dat die even in moeten werken en (afhankelijk van de soort anti depressiva) kunnen klachten in het begin zelfs toenemen. Daarnaast duurt het vaak ook een tijdje voor de anti depressiva gaan werken. Dus op het vlak van stress en paniek zul je in de komende tijd echt wel verlichting voelen. En anders zou ik de huisarts vragen om de dosis te verhogen.

Wat betreft de HyperVen.. probeer door te zetten smiling smiley Dat is de enige manier om uiteindelijk beter te worden. Wie weet had je deze erge paniekaanval ook gehad zonder HyperVen.. 8 weken terug had je een grote aanval en die kwam ook niet voort uit HyperVen. Probeer dus een onderscheid te maken tussen chronische hyperventilatie en de therapie.. de therapie is niet ineens overal de oorzaken/'>oorzaak van smiling smiley

Wat betreft andere methoden; wat Sanne al vaak aangegeven heeft is een psychosomatische therapeut die je helpt te ontspannen en met dingen om te gaan, uitermate geschikt. Je kunt ook zelf ontspanningsoefeningen doen.

Daarnaast heb ik in het verleden de Buteyko therapie gevolgd. Deze was echter best lastig om vol te houden. HyperVen vind ik veel makkelijker in te passen in mijn leven, maar dat kan ook persoonlijk zijn. Waar Buteyko wel heel erg in helpt is aanpassingen maken qua voeding en dergelijke. Zo hebben cafeïne, melkproducten, suikerhoudende producten onder andere een grote invloed om de ademhaling. Probeer deze te mijden, evenals alcohol. smiling smiley

Succes met alles!

Groetjes Merijn
Re: enorme terugval teleurstelling
14 November 2013 16:32
Hey merijn , bedankt voor je reactie ! Ja echt klote zit nu dagenlang gespannen en angstig op de bank ik denk ook bij mezelf waar ben je in hemelsnaam mee bezig maar krijg het niet weg . Ik slik nu 6 weken paroxitine waarvan 3 weken een dosis van 20mg eerste 3 waren 10mg ik merk er nog vrij weinig van .
Voel me zoon loser dat dit bij mij gebeurt heb kinderen die mu de dupe zijn omdat ik zo ben . Die terugval heeft me echt veel gedaan dacht namelijk dat ik naast elke dag duizelig licht in mijn hoofd te zijn nu nooit meer de volledige controle te verliezen helaas is dit wel weer gebeurt . Zo heftig dat je je dan voelt dat je ondanks dat je weet dat het paniek is toch gaat denken dat je wat heb heel heftig allemaal. Begrijp dat het met jou nu wat beter gaat wat top is ! Hopen dat ik snel mijn leven weer normaal op kan pikken word er wel een beetje moedeloos van . Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?