[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag ivm stressontlading rob/sanne?

Gepost door nicolabAA 
Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
09 December 2013 00:39
Beste,

Nu heb ik al een hele tijd aan een stuk zware stressontladingen tijdens de trials.
De ene dag gaat het heel goed met mij dat ik geconcentreerd ben en niet duizelig.
Dan heb ik dagen dat ik een wandeling maak of sport dat de klachten boven mijn hoofd komen.
Namelijk meeste zijn duizeligheid, naar lucht happen, brok in keel

Ik heb al geprobeerd van af te bouwen naar 2 x 5 trails per dag.. en toen ging het weer even beter.
En daarna heb ik bepaalde tijd dat ik angsten kreeg tijdens trials.

Als ik begin uit te ademen voel ik zo mijn hart overslagen en dat schiet ik in paniek of dat ik uitadem en ook angsten
dat ik geen lucht meer krijg etc..

Dit is nu al enkele weken zo op en neer.. is dit normaal?

aja ik heb ook gemerkt als ik inadem voor trial dat ik heel duizelig word en alles begint rond te draaien
en ook tijdens trial tijdens inhouden van adem doe ik mijn ogen toe en als ik mijn ogen toe doe, en
als ik denk dat mijn benen en lichaam zwaarder word en dieper en dieper naar beneden zak.. (voor meer ontspanning)
dan komen die hevige stressontladingen..

Is het eigelijk positief dat ik zo diep mogelijk ontspan want dan reageert mijn lichaam met angsten?

Is het normaal dat het allemaal zo heftig is die verschijnselen, want dit maakt mijn leven tot een hel eerlijk gezegd.
Re: Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
12 December 2013 08:45
Ik vind het jammer dat hier niet in 3 dagen op gereageerd kan worden, aangezien iemand hier duidelijk ergens mee zit..

Dan zal ik het maar proberen; niet alles hoeft stressontlading te zijn, het kan ook gewoon de uiting van de chronische hyperventilatie zijn die er ook was geweest als je geen HyperVen oefende. Tijdens de trials ben ik ook wel duizelig, maar ik heb geen last van paniek tijdens het oefenen. Wel zet ik de laatste tijd mediatie/ZEN muziek op de achtergrond op, dit werkt echt heel ontspannend. Probeer dit anders eens zodat je jezelf kunt inbeelden wat er zich afspeelt terwijl je de muziek hoort.. misschien werkt dit! Doe je momenteel weer 2x10 trials of hoeveel doe je er?

Succes.. groetjes Merijn
Re: Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
12 December 2013 22:41
Beste Merijn,

Allereerst zijn Rob en ik vrijwilligers van HyperVen en doen wij ons uiterste best zoveel mogelijk van onze vrije tijd te stoppen in HyperVen.
Ik zou je daarom willen vragen niet meer zulke opmerkingen naar ons te plaatsen, aangezien ik dit niet gepast en zeker niet terecht vind!
In het vervolg zal ik zulke reacties moeten verwijderen, omdat het forum er is om mensen te helpen en niet om mensen te kwetsen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/12/2013 23:10 door Sanne.
Re: Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
12 December 2013 23:25
Hoi Nicola,

Wat vervelend al die klachten.
Misschien zijn het niet alleen stressontladingen, maar forceer je ook tijdens de trials.
Probeer tijdens de oefeningen rustig te zitten, zodat je ontspannen de oefeningen ingaat.
Zit rechtop, maar comfortabel met je schouders ontspannen. Let ook eens op of je je handen en voeten helemaal ontspannen hebt.
Eventueel kan je eerst een ontspanningsoefening doen.
Het klinkt of je al tegen de oefeningen opziet door die duizeligheid.
Ik heb dit ook wel eens gehad, maar dan forceerde ik meestal. Ook heb ik een sessie een keer niet afgemaakt vanwege de duizeligheid.
Je kan dan wel door blijven gaan, maar het moet wel goed vol te houden zijn.

Goed dat je soms even terug gaat naar 2x per dag 5 trials. Probeer dit eens te doen tot het goed gaat en bouw dan heel rustig weer op.
Merk je dat je toch teveel last krijgt bij bijvoorbeeld 8 trials? Ga dan weer terug naar 7 trials, net zolang tot dat goed gaat en probeer dan weer 8 en uiteindelijk 10 trials.
Het klinkt wel heftig bij jou, dus houd er rekening mee dat jij misschien langer dan 4 maanden HyperVen nodig hebt.

Hoe lang ben je al bezig met HyperVen? En heb je al eens een pauze ingelast (een paar dagen geen HyperVen gedaan)?

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
13 December 2013 03:51
Beste Sanne,merijn

Dank je wel voor je reactie

Het is goed dat je het vermeld om eventueel meditatie/zen muziek best op de achtergrond kan afspelen, want int begin deed ik dit echter niet en nu sinds enkele maanden doe ik dit toch wel en inderdaad het helpt mij om dieper in de ontspanning te zitten.

De paniekaanvallen komen echter vaak voor tijdens een trial, soms bij het inademen begin ik zo enorm te draaien dat het uit in een paniek dat ik denk dat ik flauw ga vallen. Als ik dan uitadem stopt zo even mijn hart en slaat die dubbel zo hard, een gevoel dat echt niet leuk is en waardoor ik hierop reageer met angsten. Vroeger was het veel erger de angsten dat ik soms enkele uren na een sessie er nog altijd niet goed van was.

En ja als ik uitadem soms heb ik enorm veel angsten dat ik ervan beef en transpireer (handen kletsnet) gewoon het gevoel dat ik uitadem dat mijn adem er niet meer is, zelf als ik erna eens diep in en uitadem dat mijn ademhaling niet pakt.. (hoop dat je dit snapt) .. gewoon diep inademen maar het gevoel dat ik niet inadem .. ja echt angstig...

Het is eigenlijk eigenaardig want toen ik 7 jaar was (mijn eerste hyperventilatie-aanval) had ik exact hetzelfde.. Ik zat voor de televisie en toen had ik ook niet het gevoel dat mijn adem pakte, wat belandde in een ziekenhuisbezoek met acuut hyperventilatie. Dit was voor mij op zo'n leeftijd een enorme shock..

Sinds deze week probeer ik toch wel naar 2 x 10 trials te doen en als ik weer angsten vertoon zal ik toch wel verminderen met de trials.. Elke week heb ik toch wel angsten tijdens trials, ik denk gewoon dat ik diepgewortelde stress heb die moeilijk vrijkomt en misschien komt het daardoor dat het zo heftig is.

Het is ook moeilijk voor te beschrijven wat percies een ontlading is en welke niet sinds het zoiets is dat vaag beschreven staat.
Vroeger had ik toch wel dagelijks veel angsten en die zijn echt echter weg, enkel tijdens de trials heb ik daar nog last van.

Ik ben toch wel al een tijdje bezig met HyperVennen met op en af periodes. Ik ben al meerderemaals een paar weken gestopt met oefenen maar nu probeer ik het toch wel even vol te houden, maar soms is het echt enorm moeilijk om vol te houden door al die bijwerkingen.

In't begin was ik eigelijk heel anders aan het oefenen dan ik nu doe nl:
Ik zat met een voorovergebogen houding aan tafel, schouders opgetrokken en niet volledig ingeademd ook voor trial haalde ik 1 x diep in en uit
Waardoor de ademprikkel niet zo sterk was als nu en vooral ook int begin geforceerd tijdens elke trial kreeg ik hartkloppingen,
nu heb ik op de achtergrond meditatiemuziek, ontspanning en rechte houding zonder hartkloppingen.

Maar tegenover int begin zijn de gevolgen als drastisch geweest, ik merk al enorm verbeteringen maar soms heb ik dagen dat ik continu let op mijn ademhaling en me echt slecht voel.
Voor mijn partner is dit soms moeilijk te begrijpen want als ik niet genoeg adem krijg, zeg ik niets meer en val ik stil en dan leg ik later uit omdat ik last heb van mijn ademhaling dan begrijpt ze dit.

Ik zie nog altijd een stijging in mijn score dus dit is goed, even op mijn tanden bijten en hopelijk dat ik zo snel mogelijk genees! smiling smiley

Aan dit forum heb ik ook wel enorm veel namelijk al de steun en gelijkaardige mensen met dezelfde problemen die ik ervaar.
Re: Vraag ivm stressontlading rob/sanne?
13 December 2013 09:35
@Sanne: Ik doelde niet specifiek op jou en Rob, maar gewoon op iedereen die hier op het forum komt. Het is alleen maar goed als we elkaar helpen toch? Ik probeer anderen hier ook zo goed mogelijk te helpen. En mijn opmerking was totaal niet met negatieve lading bedoeld, dus dan is dat hopelijk rechtgezet. En waar ik iemand kwets is me niet helemaal duidelijk, want dat zou ik nooit doen. Maargoed, laten we ons nu op de positieve dingen van het leven richten want al het andere is overbodig wat mij betreft smiling smiley

Groetjes Merijn



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/12/2013 09:37 door Zookey1987.

Meer weten over het HyperVen programma?