[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag betrekking tot uitademen/bewegen

Gepost door robin1985 
Vraag betrekking tot uitademen/bewegen
12 December 2013 15:43
Beste mensen,

Ik ben nu bijna 2 maanden aan het HyperVennen. Nu heb ik een vraag betrekking tot het uitademen. Zodra je longen helemaal leeg zijn (uitgeblazen met getuite lippen) dan kan je nog iets langer volhouden, 1 tot 3 seconden voordat je inademt, is dit nu de bedoeling? Of valt dit onder forceren?

Ik merk namelijk als ik smorgens rond 10 uur mijn eerste sessie ga doen, en ik blijf na het uitademen nog 3 seconde hikken gedurende de 10 trails ik de rest van de dag extra last heb van mij klachten in mijn hoofd (troebel, sterretjes zien en een high/dronken gevoel). Zodra ik deze 1 tot 3 seconde achterwegen laat, dus gewoon longen uitademen en zodra het leeg is de timer op stop zetten en direct inadem, ik beduidend minder last heb. Ik doe nu 2 x 10 trails per dag. Is dit normaal?

Voor de eerste sessie van de dag voel ik me namelijk best goed, maar zodra ik de eerste HyperVen ga doen, beginnen mijn bekende klachten alweer erger te worden die ik hierboven heb beschreven en dit blijft dan de rest van de dag, maar laat ik die 3 seconde achterwege gaat het iets beter, maar ik blijf me beter voelen voor de HyperVen smorgens, doe ik toch iets verkeerds?

Verder merk ik hier en daar wat licht puntjes, maar over het algemeen nog steeds last van een zwaar voorhoofd, slecht/troebel zien, vooral met schemer en nu met de donkere dagen savonds thuis. depersonalisatie, Smiddags een high/dronken gevoel, verkrampte ogen/voorhoofd, moeilijk concentreren naar het beeldscherm op mijn werk en een vreemd gevoel in het hoofd, alsof er iets meebeweegt bij het draaien van mijn hoofd. Ik hoop echt dat deze klachten nog weggaan, zit er momenteel heel even doorheen en ben in staat naar de huisarts te rijden en AD medicijnen voor te laten schrijven, maar weet niet welke en of ze wel gaan werken.

Verder nog een vraagje met betrekking bewegen/sporten, zodra ik begin met lopen of bewegen word ik steeds meer high/dronken, is dit ook bekend bij iemand? Al is het even sjouwen met een kastje of gewoon een uurtje wandelen buiten. Hoe langer ik beweeg of iets aan het doen hoe erger het word.

Ik blijf volhouden, maar het blijft zwaar en zeer vermoeiend. sad smiley10 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/12/2013 15:55 door robin1985.
Re: Vraag betrekking tot uitademen/bewegen
13 December 2013 09:41
Hallo Robin,

Als je je beter voelt door het uitstellen van de inademing niet ter doen, dan moet je dat zeker achterwege laten. het hikkende gevoel is het ademcentrum dat de inademing triggert terwijl jij het nog tegenhoudt. Dus na het uitademen meteen weer inademen. In een later stadium kan je het waarschijnlijk wel doen, maar voorlopig maar even zonder.

Sporten en inspanning leidt bij mensen met chronische hyperventilatie vaak tot het lichte gevoel in het hoofd. Houd daar dus rekening mee. Licht sporten kan wel, maar maak het niet te zwaar voor jezelf. Af en toe even 5 minuten stoppen is beter dan continue doorgaan.

Meer weten over het HyperVen programma?