[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onwerkelijkheid gevoel

Gepost door Clyde 
Onwerkelijkheid gevoel
02 January 2014 19:36
Hallo allemaal,

Ik wil even mijn verhaal doen in de hoop iemand mij verder kan helpen.
Ik heb veel gelezen op deze site wat overeen komt met mijn problemen.
Ik heb het vooral over onwerkelijke gevoelens, duizeligheid maar eigenlijk ook gevoelens/ideeën alsof je jezelf niet meer bent..
Jezelf kwijt bent.. dat idee al is zo ontzettend sterk waardoor ik er soms echt in geloof dat ik gek ben..
Ik heb dit gevoelens al jaren en ik ben er overal mee geweest maar nergens leid het een weg..
Naar een neuroloog, dokter, ziekenhuis, zelfs 2 jaar in het ziekenhuis voor opgenomen en het deed niet goed..
Nou wil ik hiermee beginnen alleen ben ik zo bang voor de soort (bijwerkingen) die komen optreden.
Ik vind het al afschuwelijk dat ik me zo voel en ik heb me eindelijk toegegeven om het ook t accpteren..
Hoe zou het voor mij zijn als die gevoelens alleen versterken..? wat kan ik dan doen?
Nou is het ook zo dat ik aankomende naar school moet proberen te fietsen maar ik ben zo bang dat dit programma ook die stap gaat beinvloeden.
sorry niet alles is duidelijk geschreven.. ik voel me namelijk op dit moment zo moe en ontzttend afwzig in mijn hoofd..
ik hoop dat iemand mij hierbij kan verdr helpen

alvast bedankt!
Re: Onwerkelijkheid gevoel
02 January 2014 20:22
Hallo Clyde,

Ik weet heel goed wat jij nu doormaakt en hoe het voelt , maar ik zou zeggen als je er echt wil vanaf komen moet Gé gewoon deze cursus volgen anders gaat Gé uw hele leven slecht blijven voelen want hyperventilatie geneest niet vanzelf , ikzelf ben nu ongeveer een week bezig met HyperVen therapy en ik moet zeggen inderdaad de eerste 4 dagen verergerde hyperventilatie zoals een zwaar gevoel in mijn nek en hoofdpijn en redelijk wat duizelig maar dit is nu Voorbij en ik voel mij eigenlijk al redelijk goed , ik heb mij zelfs al zolang niet meer gevoeld , en ik heb ondervonden dat ik de laatste 3dagen over traumatische gebeurtenissen uit mijn leven heb gedroomd , ik denk dat dit bij het genezingsproces hoort en daardoor voel ik mij waarschijnlijk nu al zo redelijk goed .
dus Clijde ik zou zeggen ga voor de korte pijn en doe die therapie Gé gaat er geen spijt van krijgen .
Re: Onwerkelijkheid gevoel
02 January 2014 20:53
Hallo Buble,

Allereerst, bedankt uw reactie!
Ik moet zeggen dat ik wat heb met je antwoord (in een positieve zin).
Ik zal deze week beginnen met het programma en ik hoop dat het iets gaat opleveren..
Het zal zeker niet makkelijk gaan omdat ik me nu al zorgen maak om de verschijnselen.. hoewel ik geloof dat kalmte en rust het beste optie zijn durend het proces.
Ik vroeg me daar naast nog af of u nog tips hebt dat ik kan gebruiken aangezien u al gestart bent met het programma?
In dit soort geval kan het met veel t maken hebben (omgeving, harde geluiden, spanning, stress enz..)
Natuurlijk als iemand anders tips heeft hoor ik het super graag!

Met vriendelijke groeten,



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/01/2014 21:47 door Clyde.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
02 January 2014 23:38
Hi Clyde,

Ik heb ook meegemaakt dat ik ontzettend prikkelbaar was, waarbij ik gedurende een lange periode al kon schrikken van een buurman die thuiskwam (deur dicht vallen) of andere totaal onzinnige dingen. Achteraf gezien was ik volgens mij toen gewoon stijf van de spanning vanwege overmatig piekeren over wat ik mankeerde en dat ik dingen moest doen (feestjes, werken etc.) terwijl ik last had van fysieke klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid, spanningshoofdpijn, nervositeit etc.

Ik ben op een gegeven moment eraan gewend door mezelf te verbieden te piekeren en dingen te aanvaarden zoals ze zijn (nonchalante houding t.o.v. van alles). Hierdoor had ik minder reden om spanning te 'kweken' en op een gegeven moment schrok ik niet meer van de simpelste dingen.

Ik heb nog wel eens vlagen van spanning, maar dit zijn volgens mij meer momenten dat ik opgespaarde stress afbouw wat soms best vervelend kan zijn. Hierdoor ga ik overigens wel eens twijfelen of ik niet weer vererger, wat kan leiden tot piekeren. Hierop probeer ik erg alert op te zijn om te voorkomen dat ik terug val in het verkeerde denkpatroon.

Mijn ervaring is ook dat als ik gespannen ben. Dat het doen van de oefeningen de stress verlicht. Het is natuurlijk ook vrij moeilijk om te piekeren als je met je hele gedachten bij je ademhaling zit.

Ik zou je willen aanraden om te beginnen met HyperVen oefenen in een 'veilige omgeving' zodat je jezelf kan gerust stellen dat als het fout zou gaan om wat voor reden dan ook, dat je in zo'n situatie gewoon even rustig op je bed kan liggen bijvoorbeeld om weer tot rust te komen.

Als je veel last hebt van vermoeidheid zou je ook je lichaam wat meer rust kunnen gunnen (wellicht doe je dit al), door bijv. minder tv te kijken en pc gebruik, maar in plaats daarvan een boek te lezen of te wandelen (in de natuur). Je kunt ook overdag na het eten bijvoorbeeld een half uur even gaan liggen. Dit zal waarschijnlijk niet de vermoeidheid an such verhelpen, maar helpt in mijn ervaring wel bij het herstel.

Je schrijft dat je volgende week naar school 'moet' fietsen. Nu is het natuurlijk zo dat op het moment dat jij bepaalde dingen niet aan kan, dat je er altijd zelf voor kiest of je het wel of niet doet. Je moet dan natuurlijk niet alles gaan vermijden als de pest. Maar jezelf dwingen om alles te doen wat een ander van je vraagt, loopt nooit goed af. Ik heb er veel aan om vaak tegen mezelf te zeggen dat alleen ik bepaal wat ik doe en niet iemand anders. Hoewel dit soms lastig kan zijn, je kunt beter jezelf op de eerste plek zetten en herstellen i.p.v. door sukkelen door maar te doen wat er van je verwacht wordt.

Neem me niet kwalijk dat ik zoveel zinnen met 'ik' begin. Ook hoop dat je wat herkent in mijn ervaringen tot nu toe en weet dat het mij in ieder geval al is gelukt om de verschijnselen als dragelijk te ervaren.


Nog losse tips die ik je wil geven:

Pak je rust, als je moe bent, rust uit als je daar gelegenheid toe hebt.
Zet je zelf op de eerste plaats, zeker nu je al langere tijd niet goed voelt. Durf nee te zeggen als je niet comfortabel bent met bepaalde situaties.
Probeer logisch te redeneren hoe dingen zijn en accepteer dat je soms niet helder kan denken als je paniekerig bent.
Durf dingen te proberen waarvan je beter kan worden of wat symptomen dragelijker kan maken, zoals: HyperVen, wandelen in het bos of park, ontspanningsoefeningen thuis, meditatie etc.
Probeer positief te denken. Richt je nu op herstel en motiveer jezelf door te blijven doorgaan doordat al het werk je erin stopt jezelf beter maakt. Ook al gaat het soms slechter.
Probeer dingen niet een dag of 2 maar geef het meerdere maanden voordat je oordeelt of het effect heeft of niet. Soms hebben mensen ook een schop onder hun kont nodig.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/01/2014 23:46 door regtur.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
02 January 2014 23:46
Hoi Clyde,

Zorg dat je zo ontspannen mogelijk zit, het liefst met zo min mogelijk prikkels zoals tv en zo.
Ik heb zelf wel tv gekeken, omdat ik anders te geforceerd bezig was met mijn ademhaling.
Zorg dat je je schouders goed ontspannen hebt en dat je bij het inhouden van je adem je mond open kan doen zonder dat er lucht onstnapt. Dan weet je in ieder geval dat je niet met je keel je adem vasthoudt.
Verder is het belangrijk om genoeg informatie te lezen over wat chronische hyperventilatie nou precies is en wat het met je lichaam doet.
En zorg dat je sport en ontspanningsoefeningen doet. Dit alles zorgt ervoor dat je lichaam de stress kwijt kan raken.
Laat verder alles zoveel mogelijk over je heen komen. Je weet dat je klachten kunnen verergeren, maar zie dit als een goed iets: Dat er eindelijk stress uit je lichaam gaat, in plaats van dat het er in komt. En weet dat je echt over een tijd terug kan kijken met het gevoel dat je geen klachten meer hebt (of in ieder geval een heel stuk minder).
Succes!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
03 January 2014 00:18
Hallo Rutger,

Ik kan me wel bevinden in je verhaal en de symptomen maar ik loop eigenlijk vooral met dat onwerkelijkheid gevoel dat vaak ook leid naar een paniekaanval..sad smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/01/2014 00:19 door Clyde.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
03 January 2014 16:28
Hoi Sanne ,

bij mij kwam dat onwerkelijk gevoel omdat ik mij er dikwijls op betrapte dat ik eigenlijk de hele dag er mee bezig was , dus ik bedoel dat ik er de hele dag aan zat zitten te denken zo van oei ik voel mij precies weer niet goe en door dat te denken komt het eigenlijk weer opzetten , maar ge moet er niet te bang van zijn ge gaat zien als ge uw oefening doet dat het snel een stuk beter word en dat gevoel steeds minder.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
03 January 2014 16:55
Daar heb je inderdaad ook een punt in..
Veel ''Denken'' zorgt ook voor depressiegevoelens ofwel (emotionele gevoelens)..
Ik hoef me slechts maar een seconde of 2 te focussen op hoe ik me voel en die onwerkelijke gevoelens komen al aanwaaien.
Ontzettend moeilijk om afleiding te blijven zoeken maar het zal op een gegeven moment ook wel wennen waardoor je het ook meer accepteert.
Dit heb ik dan nog een beetje meegekregen van mijn vorige therapieën.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
04 January 2014 19:50
Hoi buble,

In jouw reactie lijkt het of je mij wilt helpen.
Echter, ben ik van HyperVen en ben ik al genezen.
Dus dankjewel, maar ik heb geen hulp meer nodig.
Ik ben hier om jullie te helpen.

Het punt wat je aankaart over dat je er constant mee bezig bent, snap ik.
Je zou kunnen proberen om jezelf af te leiden, elke keer als je er mee bezig bent.
Ga spelletjes spelen zoals terug tellen van 200 naar 0 in stappen van 3 of verzin iets anders.
Misschien helpt dit je en in combinatie met HyperVen, zal je zien dat je langzaamaan steeds minder bezig bent met je klachten.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Onwerkelijkheid gevoel
07 January 2014 19:55
hallo,

Exuseer Sanne ik zie dat ik jouw naam had gebruikt , het was eigenlijk bedoelt voor Clyde .

Met vriendelijke groet
Re: Onwerkelijkheid gevoel
07 January 2014 22:49
Geeft niks, buble!
Maar dan weet je dus dat ik van HyperVen bensmiling smiley

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?