[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

last van klachten

Gepost door kimtom20 
last van klachten
05 February 2014 07:27
Goedemorgen allemaal,

Het gaat bij mij op en neer.
Dan voel ik weer even iets minder van de klachten en in eens is het heel erg aanwezig.
Ik ben nu 3 maanden bezig met HyperVen. Nu heb ik sinds twee weken een drukkend rot gevoel bij mijn middenrif richting hals en keel. Soms voelt het ook warm aan. Krijg nu ook soms het gevoel dat er iets in mijn keel zit. Echt een rot gevoel. Die druk blijft zo hangen. Denk soms komt het van mijn hart vandaan. Heb niet last van hartkloppingen. Is het mogelijk als je al een tijdje met HyperVen bezig bent dat je dan toch die rot klachten kunt krijgen?
Weet soms niet hoe ik moet gaan liggen pffff.
Hebben hier meer mensen last van?

Groetjes Wendy
Re: last van klachten
05 February 2014 08:29
Goede morgen,

Ik heb nu precies het zelfde, die klachten rondom het middenrif het gevoel dat niks meer beweegt!
Het is zo pijnlijk, die flanken druk enorm onder mijn buik waardoor ik vreselijk pijn ervaart. Ik ben nu ben zo 6 weken bezig en kan nog steeds niet mijn ademhaling voelen alles zit verkrampt. Ik heb nog probleem met het vol maken van de longen, ik krijg niet veel lucht binnen.
Heb jij ook pijnlijke, onderrug, onderbuik en Darm?

Succes

Lene



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/02/2014 11:08 door Lene30.
Re: last van klachten
05 February 2014 09:30
Hoi lene, ik heb geen last van onder rug wel af en toe van schouderbladen. Het is echt voor tussen borsten richting hals nek. Wordt er maf van. Op het werk zeggen ze dan weer is het niet je hart? Dat maakt me dan weer bang. En dan dat gevoel dat je een brok in je keel hebt bah bah!

Groetjes wendy en jij ook veel sucses.
Re: last van klachten
05 February 2014 11:18
Hoi Wendy,

Ik had vorige jaar een paar keer flink last gehad van die chronische hyperventilatie dacht dat aan mijn hart lag.
Ik was twee keer van naar het huisartspost geweest, omdat ik ook zware druk had in mijn keel, gecontroleerd en alles was ok, en mocht ik weer naar huis met het mededelen dat het hyperventilatie is! Het is vreselijk ook die ribbenkast doe zo pijn. Nu heb ik veel last in mijn hele lijf. Word gek van!!!!. Ik heb wel aan Ad geprobeerd maar werkt bij mij niet kreeg meer last van dan dat het iets deed. Ik slik nu Magnesium Glysinaat van AOV en Vitamine D van de huisarts omdat mijn waarde te laag was. Ik ben nu ook gezond aan het eten veel fruit en groente en gezonde vetten en bewegen. Ik doe ook Yin Yoga een keer in de week en veel lopen.

Succes, groet

Marlene
Re: last van klachten
05 February 2014 16:38
Hallo Allemaal

Weet je wat ik zo raar vind, heb in de tijd sinds dat de neuroloog tegen mij gezegd heeft dat ik chronische hyperventilatie heb geen 1 keer last gehad van druk op de borst/middenrif, gevoel van brok in mijn keel wat benauwd, last van schouderbladen. Ik weet sinds midden september dat ik chronische hyperventilatie heb en had toen ook al verschillende klachten, maar nu heb ik dit sinds dik twee weken erbij maakt me echt bang soms.
Had gehoopt dat het op een gegeven moment juist zou afnemen, maar helaas.
Weet je wat het is heb nooit druk op mijn borst/middenrif gehad en sinds twee weken zit het er en denk dan soms dat het toch van mijn hart afkomt.
Ben vorige week maandag bij de huisarts geweest, zij heeft alles dubbel gecheckt hartslag, pols, en bloeddruk alles was goed.
Ze dacht dat het misschien van mijn maag /slokdarm af kwam. Ik vertelde haar dat ik totaal geen last heb van het zuur maar ze zei me dat het helemaal niet hoeft als je klachten hebt van je maag / slokdarm.Vroeg aan haar of dat dan de druk kan veroorzaken ze vertelde me dat het idd mogelijk is. Ze heeft me voor 4 weken maagbeschermers gegeven maar merk totaal geen reaktie.
Ben gisteren even naar de assistente geweest om te vragen of zij voor mij nog een tip heeft. Ze vertelde me dat de medecijnen eigenlijk al een beetje z´n werk hadden moeten doen na 8 dagen slikken. Ze zei me ook dat stress ook veel doet en dat misschien toch goed id om nog even terug te komen bij de huisarts, dus ik moet morgenmiddag even terug.
Op het werk zeggen ze tegen me, als je pijn op de borst/middenrif hebt met druk op schouderbladen, wat benauwd, en brok in de keel kan en het ook heel goed je hart zijn. Wanneer dat dan weer word gezegd maakt me dat weer bang.
Heb een tijdje terug oxazepam gekregen van de huisarts om in te nemen wanneer ik denk er behoefte aan te hebben, maar wil daar ook niet afhankelijk van zijn.
Volgende week donderdag ga ik met mijn vriend 6 dagen naar Tenerife wij zijn dat 20 jaar samen.
We gaan zonder onze kids dus ook spannend.
Ik zou me zo graag dan wat beter willen voelen, want wil er zo van genieten.
Moest het even van me afschrijven.

Groeten, Wendy
Re: last van klachten
05 February 2014 20:43
Beste Wendy,
Als het jou een hart onder de riem kan steken :
Ik weet ook sinds september dat ik chronische hyperventilatie heb. Ben beginnen HyperVennen sinds begin november. Het gaat beter, ik ben na 10 maanden thuis nu toch al drie weken terug aan het werk.
Is het weg? Neen, absoluut niet. Maar het gaat beter en ik tracht me ervan te overtuigen dat het nog heel wat tijd nodig heeft en nog wel ups en downs zal kennen (als zijn die downs een hel, ik weet het, echt!). Ik tracht paniek en angst te vermijden. Toch, ik onderneem quasi terug alles. Al is het met pijn en symptomen en schrik, het geeft me minstens mentaal het gevoel er bijna terug te staan.
En ja, begin december ging ik een week naar Tenerife met mijn man (ook twintig jaar samen en voor het eerst in 10 jaar zonder kids zo lang). We vertrokken op aanraden van de bedrijfsarts, die me overtuigde hierbij geen schuldgevoel te hebben maar het als therapie te zien. En HyperVen ging mee. Al deed ik het die week wel maar één keer per dag. Anders twee keer.
En ja, het was een grote stap. Ik had vier dagen megakrampen daar. Maar ik heb genoten. En de vier andere dagen stond ik precies weer helemaal terug. Toen heb ik natuurlijk ook genoten.
Zie het als een stap vooruit. Probeer niet te denken hoe het zal zijn. Loslaten, dat helpt. En dan zie je wel.
En één ding was voor mij belangrijk om te denken, eigenlijk had ik m'n beste arts bij : mezelf. Positief denken, doen zoals gepland, en zoveel mogelijk loslaten, dat helpt mij toch al een heel eind. En HyperVen natuurlijkspinning smiley sticking its tongue out.
Geniet van de vakantie!
Groetjes!!
Re: last van klachten
06 February 2014 05:10
Hoi filasa,

Dank je voor je reactie!
Ik schrik steeds van klachten die ik nog niet heb gehad. Nu al weer twee en halve week drukkend gevoel op mijn borst met brok in de keel , en last van schouderbladen. Weet me dan weer geen raad en dat maakt me zo bang. Zelf weet ik dat ik goed bezig ben met zwemmen, yoga, fysio, HyperVen. Ik dacht zelf na 3 maanden HyperVen zullen de klachten van pijn op borst ed. Wel niet meer komen.
Heb jij ook last van deze klachten?

Groetjes wendy
Re: last van klachten
06 February 2014 12:56
Neen Wendy, daar heb ik niet direct last van. Ik heb vooral veel last van tintelingen, rillingen, bevingen en heel erg veel pijn. We hebben allemaal een wat ander klachtenbeeld hé.
Groetjes!

Meer weten over het HyperVen programma?