[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag over programma

Gepost door marijke 
vraag over programma
09 February 2014 12:08
Hallo Rob, Sanne,

Gisteren kwam ik aan een waarde van 180 seconden en het systeem blokkeerde, terwijl er in de tips staat dat het pas blokkeert na 5 minuten ?

Marijke
Re: vraag over programma
09 February 2014 16:33
Hallo Marijke,

180 seconden is de limiet van het programma, Hoger gaan dan dat is niet nodig en ook niet zonder risico. Daarom zit dit eindpunt erin. Ik adviseer je ook ten zeerste om het niet langer te gaan doen. overigens als je al 180 seconden hebt bereikt, kan er geen sprake meer zijn van chronische hyperventilatie. Het ademcentrum heeft dan al zo'n grote bufferwaarde bereikt dat chronische hyperventilatie niet meer mogelijk is. Dus zeker de hoogste tijd nu om te stoppen. Hoe gaat het met de klachten? Die zouden - gezien deze score - toch enorm verminderd moeten zijn.
Re: vraag over programma
09 February 2014 17:35
Dag Rob,

Mijn scores zijn nochtans nog altijd aan het stijgen en mijn klachten zijn nog niet verdwenen. De enigste klacht die ik eigenlijk altijd gehad heb, is het gevoel van ademtekort, regelmatig dus diep moeten inademen. Het is wel al verbeterd, maar nog niet volledig weg, vooral 's avonds als ik stil zit, heb ik er nog bijna dagelijks last van. Ik ben begonnen aan 65 en zit nu na 2,5 maand aan een gemiddelde van 120. Ik heb wel onlangs een longonderzoek gehad en die zei dat ik in alle testen boven het gemiddelde scoorde. Dus als het geen chronische hyperventilatie is, wat zou het dan wel kunnen zijn ?

Groetjes,
Marijke
Re: vraag over programma
10 February 2014 17:12
Hallo Marijke,

Zou het kunnen dat je gewoon teveel gefocust bent op de ademhaling? Het zouden ook pure stress verschijnselen kunnen zijn. Er moeilijk te zeggen. Ik begrijp niet precies wat er bedoeld wordt met "boven gemiddelde waarden". Is dat goed of niet? Wat is gemiddeld en wat betekent het als je er boven zit? Vaak moet je bij dit soort uitspraken van artsen door blijven vragen totdat ze duidelijk maken wat ermee bedoeld wordt. Dit is een erg wazige uitspraak, ik zou niet weten wat je daarmee kunt...

Je kan wel doorgaan met de oefeningen als je het gevoel hebt dat ze je helpen. Maar ga niet voorbij die 180 seconden. Je komt dan in een verzuring van het organisme terecht die ook weer de nodige problemen met zich mee kunnen brengen. Er bestaat ook een fenomeen dat CO2 narcose heet, wat kan optreden als je te lang doorgaat. Dus ga niet voorbij die 3 minuten grens....!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?