[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

even voorstellen.

Gepost door rinnie86 
even voorstellen.
11 February 2014 19:58
Hallo rob en Sanne en iedereen .

Ik ben er laatst achter gekomen dat ik al jaren last heb van hyperventilatie.
Ik heb nooit geweten dat mn hart overslagen en plotselinge angst hyperventilatie was.

In 2011 is het uit de hand gelopen na een jaren lange strijd van stress kreeg ik steeds
Vreemde aanvallen op het werk, dokter zei bronchitis, duizelig ,zweten, wazig voelen, hartkloppingen, als ik in slaap viel meteen wakker schrikken te denken dat mn hart en adem stopte, ik dacht dat dat door de bronchitis kwam,ik kreeg hier steeds meer last van ong 1 a 2 X per week, snapte er niks van en ging gewoon door, de dag erna voelde ik me wel weer oke, na een zware aanval die uren duurde ben ik een paar dagen erna ingestort, ik kende mezelf niet meer in de spiegel en fam en vrienden en mn partner ook, il werd angstig voor alles en iedereen, ik snapte er niks van en dot leidde tot depressiviteit enz volgens gespreks therapie zwaar overspannen/ burn-out.

Ik kon niet normaal meer ademhalen en mn hart ging 24 non stop op hyper, ik voelde me onwerkelijk, zoals jullie beschrijven depersonalisatie en onwerkelijkheid als ik het goed heb, de wereld om me heen leek vvreemd alhoewel ik wel wist waar ik was naar alles leek net even iets anders, hier werd ik nog angstiger van en de cirkel was rond, ben afgelopen jaar bij osteopaat terecht gekomen ,hier kwam veel stress vrij en daarna voelde ik me weer wat beter , tot ik op deze site kwam ging een wereld open.
Ik ben aan het letten op hoe ik Adem en dat helpt wel al een beetje.

Ik zou graag willen weten of de therapie iets voor mij zou zijn , ik kan gelukkig weer auto rijden en naar de winkel af en toe gaat het wel eens fout maar gelukkig biet meer zo erg, is dit chronische hyperventilatie ? Fysio zei ook al ik adem verkeerd en de klachten wezen erop, ik wil hier zo graag vanaf mn leven was geweldig voor die zware aanval ook al had ik vanalles meegemaakt ik was gelukkig , dit is een hel en hoop dat ik er geheel vanaf kan komen, ik hoor graag jullie advies en tips ook over de HyperVen therapie.

Even wat klachten op een rijtje.
Oorsuizen
Duizelig
Angstpaniek
Hartklachten
Tijd lang niet normaal kunnen ademen.
Hoofdpijn
Diarree
Lucht opboeren.
Opgeblazen
Overgen extreem
Neerslachtigheid/ depressiviteit
Angst voor alles en nog wat
Dood en dood moe
Niks meer kunnen
Koude handen
Blauwe koude voeten
Doof gevoel in gezicht handen vingers
Handen slapen snel
Snurken
Spiertrillingen benen, armen oog,buik.
Uitslag
Blauwe nagels ,
Tijd amper kunnen slapen.
Geen tv meer kunnen kijken/ boek lezen
Geheugen probleme/ concentratie
Depersonalisatie/ onwerkelijk

En vast nog wat dingen.

Sorry voor het lange verhaal naar na 2 jaar zware klachten wil il me graag weer normaal voelen, want van normaal naar niks meer kunnen is verschrikkelijk. Ik leef iig met iedereen nee.

Groetjes *rinnie
k75
Re: even voorstellen.
11 February 2014 20:11
hoi, ben je al aan de therapie begonnen?
Re: even voorstellen.
11 February 2014 20:15
Hoi smiling smiley

Nee nog niet, omdat het zo lang al is was ik bang dat het geen hyperventilatie is terwijl dat overduidelijk is, ik wilde hier hopen op bevestiging herkenning van ervaren mensen smiling smiley en hopen dat HyperVen geschikt is voor mij.

Grtjs
k75
Re: even voorstellen.
11 February 2014 20:19
ik herken een hoop hoor enne ben geen arts maar denk dat het best chronische hyperventilatie zou kunnen zijn,
voor mij was het heel duidelijk omdat ik maar rond de 30sec. mijn adem in kon houden,
nu ik dat weer langer kan ben ik grenzen aan het verleggen en merk ik dat mijn klachten (meestal) meer op de achtergrond zijn.
mijn ervaring met eerdere keer is dat het steeds een beetje beter gaat.
Dit kan je hier op het forum ook lezen

ik heb ik twee maanden al een hoop bereikt en hoop de komende twee maanden nog veel meer te bereiken. ik wil ook weer uit deze hel.
Heb zelfs mijn baan opgezegd. met chronische hyperventilatie gewoon niet te doen en wilde deze stresstrigger kwijt zodat ik eindelijk kan herstellen en ook mijn leuke leven weer terug kan krijgen1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/02/2014 20:21 door k75.
Re: even voorstellen.
11 February 2014 20:23
Ik had inderdaad al gelezen dat je je adem in moest houden , ik kom tussen de 20 en 30 sec soms minder.
Dacht probeer gewoon eens, is het normaal dat als je dat een paar x achter elkaar hebt gedaan je je dan even slecht voelt
Ik werd duizelig en hartkloppingen, en licht angstig gevoel maar was snel weg.


Ik wil hier eind van de maand mee beginnen, eerst even op het loon wachten haha.

Grtjs
Re: even voorstellen.
11 February 2014 20:57
Hoi Rinnie,

Jouw klachten klinken enorm als chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie). Je hebt zo ongeveer alle klachten die er bij horen volgens mij.
En de meeste mensen hebben chronische hyperventilatie al jaren, voordat ze met HyperVen starten. En ook zij kunnen er vanaf komen.
Wel kan het zijn, dat hoe langer je het al hebt, hoe langer je er over doet om volledig te genezen.
Maar ik zou zeggen: Start met HyperVen en ervaar hoe de stress loskomt, maar vooral ook hoe minder je klachten aanwezig zullen zijn en steeds verder naar de achtergrond zullen verdwijnen.
Ik heb zelf 7 maanden ziek thuis gezeten ivm extreme last van de klachten. En nu doe ik alles weer waar ik zin in heb.
Natuurlijk heb ik ook nog wel eens wat last, bijvoorbeeld van wat draaierigheid als ik moe ben, maar nu weet ik hoe ik daar mee om moet gaan en ga ik gewoon verder. Ik heb ook bij een osteopaat gelopen, maar heb vooral heel veel baat gehad bij de hulp van een psychosomatische fysiotherapeut.
Misschien is dit ook wat voor jou? Of anders als je al een tijdje bezig bent met HyperVen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: even voorstellen.
11 February 2014 21:44
Bedankt voor jullie snelle reacties. smiling smiley erg fijn.

Ja ik vermoedde het zelf ook al , ook omdat ik al 10 jaar zeker al eens af en toe spontaan die klachten had en niet zo erg
Neen aan dat ze met de loop van de jaren mn energie hebben opgebruikt.

Had een topic hier gelezen van de mate waarin je het kunt hebben en in mijn geval lijkt
Het dan idd mooi opgebouwd..

Sanne ik loop nu wel bij de fysio voor mijn rug, en heb hyperventilatie met haar besproken en gaat me daar ook mee helpen.
Erg fijn voor de heekennig natuurlijk was ik de spierpijn en steken in de ribben en gespannen schouders en rug vergeten.
Ik ga eind van de maand starten met het programma, ben erg benieuwd en zeker ook een beetje bang.
Alle suggesties en tips zijn zeer welkom en als ok iets voor iemand kan beteken laat het weten !
Bedankt ! Grtjs rinnie
Re: even voorstellen.
17 February 2014 19:18
Hoi k75

Hoe gaat het nu met jou ? Al weer verbetering gemaakt ?

Het is idd een echte hel, heb 2 jaar lang in een soort roes van onwerkelijkheid
Geleefd en angst , ik snapte er niks van, ik vind het heel spannend om met HyperVen
Te beginnen, volgende week het programma bestellen, ik had ook eens een test gedaan met adem inhouden
Zo nu en dan eens om te kijken of het op verschillende momenten anders is maar blijf rond de 20 30 sec en dan wil mn middenrif wel al een paar keer hikken zeg maar, zon adem stoot , net als je net iets te lang onder water bent

Iig veel succes alvast verder en ik hoop dat je hier snel uitkomt !

Grtjs rinnie
k75
Re: even voorstellen.
17 February 2014 21:55
hoi
ik ben nu 2maanden met het programma bezig en heb er veel vertrouwen in al kan ik ook onzeker voelen zoals vandaag ik echt heel veel stress voel (terwijlikniets heb om me druk om te maken)
ik ben in die 2maanden van een score van 30 naar een score van rond de 70 gaan dit zal komende maanden nog verder stijgen denk ik.
Heb het programma al eerder gedaan maar toen ik beter was ben ik weer op volle kracht in het onderwijs gaan werken. Drukke groepen, lange dagen thuis een gezin. Het lukt me gewoon niet te combineren en ik ben weer terug bij af. Nu besloten te gaan herstellen en straks als ik beter ben een andere baan te gaan zoeken die minder van me vraagt, Heftig maar er moet echt iets veranderen in mijn leven. In het onderwijs is het alleen rennen en vliegen en ik als heel gevoelig persoon trek dat dus niet! Succes met je start. het is heel simpel maar wel twee keer per dag doen en echt je zal verbeteringen gaan voelen!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/02/2014 21:56 door k75.

Meer weten over het HyperVen programma?