[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw hier smiling smiley

Gepost door Lin102 
nieuw hier smiling smiley
24 May 2014 12:07
Hi Iedereen,

Ik ben dus nieuw hier op de site.
En ben heel blij dat ik een forum ben tegengekomen waarin ik kan lezen dat ik niet de eenige ben met klachten.
Zal me even kort voorstellen.
Ben Linda een 34 jarige alleenstaande moeder met chronische hyperventilatie.
Heb dit jaar en vorig jaar behoorlijk wat paniekaanvallen achter de rug. Heb vorig jaar alleen al 3 x een ecg gehad. 3 keer 112 gebeld. Bloedonderzoek gehad. En alles was prima. Kreeg oxazepam 10 mg voorgeschreven...maar maakte daar alleen in uiterste nood gebruik van. En het is zelfs een paar maanden weg geweest!
Maar nu heb ik sinds bijna een week ineens last van hartoverslagen. En niet zo'n beetje ook. Soms de hele dag door. Soms alleen de hele middag en avond. Voel me licht in mn hoofd en totaal niet lekker. Durf me amper te bewegen op zo'n moment. Mn hartslag is gewoon rustig wanneer ik last heb van overslagen. Rond de 70 a 75. Maar voel me rillerig en opvliegerig en totaal niet lekker wanneer ik er last van heb. Uitteraad zat ik weer bij de huisarts. De angst voor een hartinfarct en hartaanval was en is weer sterk aanwezig. Maar bloeddruk en hartslag waren bij de huisarts perfect. En ook het zuurstofgehalte was prima. Maar ik krijg mezelf toch niet rustig. Ik probeer afleiding te zoeken. Maar elke keer dat mn hart overslaat heb ik het gevoel dat ik extra lucht in mn keel heb zitten. Ik gaap veel en ben snel moe. Wil eigenlijk een 24 uurs holster maar durf het niet eens meer te vragen aan de hhuisarts.voelt iig heel fijn om van me af te kunnen schrijven. Liefs Hopeloos
Re: nieuw hier smiling smiley
24 May 2014 15:28
Zoals je op onze site kunt lezen, komen je klachten erg overeen met chronische hyperventilatie.
Onze therapie HyperVen kan je dmv ademhalingsoefeningen van je klachten afhelpen.
Wel is het ook belangrijk om de oorzaken/'>oorzaak (vaak stressgerelateerd) aan te pakken.
Zo te lezen ben je ook erg bezig met wat je allemaal voelt, dit zullen veel anderen op dit forum herkennen.
Ook dit zorgt ervoor dat je klachten alleen maar erger worden.
Door de warmte kunnen je klachten ook tijdelijk erger worden of terug zijn. Maar dit kan met alles getriggerd worden.
Het is dus van belang dat je nu je klachten gaat aanpakken en een blijvende oplossing gaat vinden, niet alleen een medicijn wat je klachten onderdrukt.
Lees vooral ook hier op het forum verhalen van anderen, je zal je waarschijnlijk goed herkennen in anderen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: nieuw hier smiling smiley
24 June 2014 16:50
hoi Linda,

zoooooooo herkenbaar en o zo moeilijk uit te leggen aan anderen die er geen last van hebben. Ook ik moet na jaren tobben echt mijn hoofd uit het zand halen en toegeven dat ik chronische hyperventilatie heb. Is niet makkelijk. Maar wat ik wel geleerd heb na al die jaren. (ik kreeg een burn-out op mijn 36ste en kamp nu met chronische hyperventilatie) probeer te ontspannen, zeg ik dus die het op dat soort momenten totaal niet kan. Ik ben ook net zoals jij binnenste buiten gekeerd door huisarts, heb al een 24 uurs holter gehad, sport testen, bloedtesten en zelf een second opinion, met als resultaat dat alles gezond is en gewoon naar behoren functioneert ik ben alleen meer dan een ander gefocust op wat mijn lichaam doet, en voel dus alles veel sneller en denk dus ook veel sneller ik ga dood aan een hartaanval hier en nu. maar na hier wat gespit te hebben op forums en advies te hebben gevraagd aan het team wat hier op deze site aanwezig is ga ik beginnen met de HyperVen cursus. Ik wil hier van af.
Ik heb bij de apotheek het apparaat hyperfree gehaald en ik moet zeggen dat helpt wel. Misschien een optie voor jou als je zo een aanval voelt aankomen of hebt.
Hoe dan ook. zet hem op, we komen er wel. met hulp van andere en veel doorzettingsvermogen van onszelf.
Groetjes
Desiree thumbs up

Meer weten over het HyperVen programma?