[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kon niet meer

Gepost door johan schilder 
kon niet meer
26 June 2014 14:22
Is dit herkenbaar ben ongeveer een half jaar geleden gestart met HyperVen ging voor mij gevoel wel redelijk op een gegeven moment denk je het gaat wel weer dus ben in min of meer gestopt met mijn oefening op een gegeven moment van de een op de andere dag was het mis het lijkt wel of er van binnen een orkaan giert door mijn lichaam de hele dag en af en toe zegt mijn vrouw dat ik als ik slaap aanvoel als een kachel zo warm en tintelingen in mijn handen en voeten.
Er is bij mij de diagnose gesteld dat ik chronische hyperventilatie heb maar langzaam komen er steeds meer klachten op mijn pad vandaag moest ik twee keer naar de tweede verd via de trap en begon zo te zweten nog nooit gehad en compleet uitgeput handen trillen en constant die adrenaline door mijn lichaam mijn schouderblad links en mijn linker arm verkrampen helemaal en als ik met mijn vinger over mijn rug wrijf dan prikkelt de huid van binnen weer komt de angst is het wel chronische hyperventilatie of iets anders hart of ms of iemand zei laat je hormonen nakijken.
Ga vanmiddag maar weer naar de dokter omdat ik vandaag moest buigen voor mijn klachten ik kan niet meer het is echt op het liefst zou ik de hele dag slapen.
Vr groet johan
Re: kon niet meer
27 June 2014 11:53
Hoi Johan,

Hoe lang ben je met HyperVen doorgegaan en vooral belangrijk: Wat was het verloop van je grafiek?
Want als je stopt als je nog niet klaar bent, dan weer stress krijgt, is de chronische hyperventilatie zo weer terug.
Het is belangrijk dat je lang genoeg doorgaat dat je lichaam weer voldoende buffers heeft.
Als je net stopt als je klachten net onderdrukt werden zeg maar, is de chronische hyperventilatie nog niet uit je lichaam en bij het minste of geringste zijn je buffers dan weer op.
Als je nog twijfelt over iets anders kan je ook je B12 laten checken. Daar kan je ook allerlei rare klachten van krijgen en ook chronische hyperventilatie kan erdoor getriggert worden. Veel mensen hebben hier een tekort van en het is vaak simpel op te lossen met B12 injecties geloof ik. Maar voor de exacte uitleg moet je bij je huisarts zijn. Ik weet dat mensen dat tegen mij zeiden toen ik last kreeg van chronische hyperventilatie (dat was toen nog niet bekend). Dus het is wellicht het checken waard. En sowieso is het denk ik weer goed om met HyperVen te starten. Als je Rob of mij af en toe eens je grafiek mailt, kunnen wij meekijken hoe wij denken dat het gaat en wanneer je kan stoppen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?