[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

3 jaar later. Wel eens gedacht aan BFS

Gepost door Thedge 
3 jaar later. Wel eens gedacht aan BFS
12 July 2014 11:46
Beste allemaal,

Drie jaar geleden heb ik hier ook een aantal keer gepost. Op een gegeven moment is het een aantal jaar stukken beter gegaan en nu ineens is het mis. Echter, daar waar ik me drie jaar geleden voornamelijk hebt gefocust op chronische hyperventilatie, kan er volgens de neuroloog wel eens iets anders aan de hand zijn. Nog even de klachten herhalen

*Moe
*Spiertrekkingen door heel het lichaam
* Plotselinge spierpijnen
* Tintelingen in armen! hand! en gezicht
* Enorm gevoel van slapte
* Pijnlijke plekken in heel het lichaam

Volgens mijn neuroloog zou het wel eens het BFS syndroom kunnen zijn. Ik denk dat het voor heel wat mensen hier goed is om hier eens naar te zoeken. De neuroloog zijn tevens dat er bij dit soort klachten te gemakkelijk gezegd wordt dat het wel. chyperventilatie zou zijn.

Groetjes.
Re: 3 jaar later. Wel eens gedacht aan BFS
13 July 2014 09:35
Hallo Thedge,

Ik heb het even opgezocht in Wikipedia en het BFS syndroom lijkt erg veel op chronische hyperventilatie. Er is weinig over bekend, het wordt soms gezien als een milde vorm van fybromyalgie wat op zich ook een vaag begrip is. Er is geen medicatie voor, en het lijkt toch ook samen te hangen met angsten en stress. De vraag bij al dit soort termen en aandoeningen is in hoeverre het allemaal dezelfde grote gemene deler heeft.

Heeft jouw neuroloog een behandelwijze voorgesteld voor BFS? Want anders is het alleen maar een etiket en kan je er verder niet veel mee. Dus ik ben erg benieuwd naar de behandelwijze.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: 3 jaar later. Wel eens gedacht aan BFS
13 July 2014 11:30
Helaas kun je er inderdaad niet veel mee. Tot op heden is het niet te behandelen, maar kun je symptomen bestrijden met medicatie, vitamines en vooral stress vermijden. Het vervelende is dat BFS klachten, maar ook chronische hyperventilatie klachten uiteindelijk ook gerelateerd kunnen zijn aan echt iets ernstigs. Het is moeilijk om met objectief bewijs veel van de klachten te koppelen aan bijvoorbeeld chronische hyperventilatie of BFS. Uiteindelijk hangt er natuurlijk wel veel samen. Stel het is BFS, dan kan dit de trigger zijn voor chronische hyperventilatie, wat weer de klachten verergert, etc, etc. A

Meer weten over het HyperVen programma?