[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilaite tijdens lopen

Gepost door john86 
hyperventilaite tijdens lopen
12 August 2014 21:33
Hallo,

De meeste symptomen wat betreft chronische hyperventilatie komen bij naar boven bij stress of wat voor vorm van spanning dan ook.
Echter komen ook veel van de symptomen (vooral duizeligheid, zware benen) naar boven als ik aan het lopen ben. Hoe kan het dat de symtomen tijdens het lopen tevoorschijn komen, terwijl ik de momenten daarvoor geen problemen ervaar en ook niet gestresst ben tijdens het lopen?

Alvast bedankt

John
Re: hyperventilaite tijdens lopen
14 August 2014 13:01
Hallo John,

Tijdens het lopen gaat je lichaam ontstressen. Daardoor kan je klachten ervaren als je op de alkalische grens zit. Door het toenemen van de kooldioxide tijdens het lopen gaat de ademhaling versnellen. Door de loskomende stress wordt dat effect vergroot. De som ervan kan leiden tot klachten. Bouw het rustig op en als je klachten voelt, loop dan even rustig uit.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hyperventilaite tijdens lopen
15 August 2014 20:18
Hallo John,
Ja ik doe hetzelfde. Sporten is goed voor je lichaam en daardoor wordt je rustiger...
Gr. Joop

Meer weten over het HyperVen programma?