[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Afgelopen 2 jaar

Gepost door robin1985 
Afgelopen 2 jaar
05 September 2014 16:40
Beste mensen,

Hieronder mijn verhaal van de afgelopen 2 jaar.

Ik ben nu zo'n 2 jaar bezig om mijn chronische hyperventilatie op te lossen. Het is mij nog niet gelukt en begin toch langzaam te twijfelen of er geen oorzaken/'>oorzaak in het onderbewustzijn kan zitten die mijn ademhaling blijft ontregelen zoals angst of iets dergelijks, of onderbewuste chronische stress?

De reden dat ik zo begin te twijfelen is omdat het namelijk zo veel schommelt. Als voorbeeld, soms drink ik 1 bak koffie en beginnen de klachten direct zoals het troebel zien, m'n spiertjes op mijn voorhoofd (ogen?) spannen zich aan, ik wankel iets meer, voel me iets meer ingesloten wat gedeeltelijk ook komt door hoe ik op dat moment uit mijn ogen kijk, veranderde motoriek, trillende spieren, maar soms zijn er dagen dat ik 3 kopjes koffie drink en er weinig tot niets gebeurd met me.

Samen met mijn neef die exact dezelfde klachten ervaart hebben wij samen 2 jaar alles geprobeerd van sporten tot gezond eten, stoppen met roken, acupunctuur, natuurgeneeskunde, yoga, HyperVen en dergelijke adem therapieën. Niets heeft tot nu toe nog geholpen. Het enigste waar we allebei baat bij hebben gehad was Acupunctuur/Natuurgeneeskunde, maar helaas voor maar 2 weken, toen kwamen de klachten weer terug, hetzelfde geldt voor mijn neef.

Het blijft toch altijd weer vervelend om geconfronteerd te worden als je naar de Mediamarkt binnen stapt en allebei weer bijna omvalt, of alles zo druk oogt door de TL-lichten etc, of om nog steeds niet geheel aan sporten toe te komen omdat we al zo futloos zijn iedere dag.

Wat houden deze klachten toch in stand? En zijn er dan echt geen dokters/specialisten die hier meer informatie over kunnen geven? En dan heb ik het niet zo zeer puur over chronische hyperventilatie, maar meer de oorzaken/'>oorzaak daarvan, want puur chronische hyperventilatie, geloof mij, dan waren wij nu genezen na onze doorzettings-- vermogen.

Het word voor ons beide steeds lastiger om nog iets te ondernemen na zoveel tot nu toe zinloze therapieën en of andere methodes, maar we proberen door te gaan, maar man man, het blijft tot nu toe dweilen met de kraan open.

Hopelijk kan hier iemand hier op in springen en ons een zetje geven die wonderen zal doen, dat zou in ieder geval weer iets zijn.

Groetjes
jjs
Re: Afgelopen 2 jaar
06 September 2014 07:43
Hee Robin,

Ik wil je geen vals hoop geven omdat ik mij jullie situatie goed kan voorstellen. Maar heel heel misschien komen onze klachten over een.
En ik kan, nu ik weet wat het is zelfs meten. Ik heb onder omstandig heden en altijd na iets te eten of te drinken een enorme suiker dip tot op de grens van een hypo.
Ik heb uiteindelijk gewoon een glucose meter bij een drogist gekocht en ben nuchter, net voor een maaltijd, half uur na en 2 uur na, na prestatie gaan meten. Alles in een exel sheet en daar kan je mee naar een dokter. Het vervelende is dat veel artsen ervan uitgaan dat je suiker alleen kan dippen bij verkeerd gebruik van insuline medicatie maar die gebruik ik helemaal niet.
[url=http://www.hyperventilatie.info/phorum/17/43421/43421#msg-43421]hier mijn vraag op het forum[/url]

Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Jaap
Re: Afgelopen 2 jaar
06 September 2014 09:23
Hallo Robin,

Ik heb jouw grafiek in het programma even bekeken en zag dat je gestopt bent toen de grafiek nog aan het stijgen was. Dus misschien ben je te vroeg met HyperVennen gestopt. Ik zal je een e-mail sturen met meer informatie, ook met betrekking tot de grafiek. Wij doen degelijke analyses niet via het forum, het blijven ten slotte jouw persoonlijke gegevens.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?