[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Grieperig gevoel

Gepost door chantal76 
Grieperig gevoel
10 October 2014 10:41
Hallo HyperVennertjes smiling smiley

Ik ben nu 2,5 week aan het HyperVennen en vind het goed te doen al ben ik na een sessie wel vaak heel erg moe.

Het afgelopen half jaar heb ik al veel gedaan om van mijn chronische hyperventilatie af te komen ( Ademhalingstherapie, angst therapie, afvallen, meer bewegen, meer ontspannen etc...) Nu ben ik ook al van heeeeel veel klachten af maar 1 klacht die maar blijft hangen en die ik heeeeel erg vervelend vind is het gevoel te hebben alsof ik griep krijg of verkouden word. Weet niet goed hoe ik het moet omschrijven maar het het lijkt het meest op het gevoel dat je hebt vlak voor de griep uitbreekt.
In de ochtend gaat het prima en heb ik dat gevoel niet ( op goede dagen trouwens ook niet) maar tegen de middag komt het en blijft dan tot ik na bed ga hangen....
Herkent iemand dit?? Meeste mensen met chronische hyperventilatie die ik gesproken heb, herkennen het niet echt dus vraag me af of het dan wel echt chronische hyperventilatie is. Ik denk zelf wel want het komt en gaat en heb het sinds mijn chronische hyperventilatie een half jaar geleden terug gekomen is.

Verder ben ik vooral nog steeds vaak erg moe en licht benauwd.
Maarrrr er zijn ook 2 symptomen af genomen sinds ik de therapie doe namelijk, boeren en zuchten/zuurstofhonger....
Hier ben ik wel heel blij mee smiling smiley

Nou, ben benieuwd of iemand het herkent...

Groetjes, Chantal
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 10:52
Volgens mij is dat een veel voorkomend verschijnsel juist! Ik heb het in ieder geval met grote regelmaat en ik word vrijwel nooit ziek.
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 10:59
Ooookeej...dus toch wel he?? Ik vind het zooo een vervelende symptoom want je voelt je er ook moe door en benauwder.
Hoe gaat het nu met je?? Al iets meer voordelen van het HyperVennen???
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 11:10
Helaas nog niet. Jij wel al?
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 12:20
Zuchten en boeren is veel minder geworden winking smiley Dus denk het wel smiling smiley
Anonieme bezoeker
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 15:03
Ik herken het ook wel. Soms zelf in die mate dat ik niet weet of ik niet ziek ben of gewoon last heb van de hyperventilatie.
Als ik dan naar de dokter ga blijkt alles goed te zijn, geen koorts, geen foute bloeddruk. Dus ik denk dat je dit echt wel aan hyperventilatie kan wijten. Gewoon een algemeen gevoel van malaise.

Marielle, ik dacht dat jij ooit eens gepost had dat je zo blij was met de positieve gevolgen van HyperVen, was dit dan gewoon toevallig een beter dag?

Groeten,

Ronald
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 16:53
Hoi Ronald

Fijn dat jij het ook herkent. Ik had het een tijdje helemaal niet meer en had zelfs en paar dagen helemaal geen klachten en nu is het weer terug en voel ik me sinds een paar dagen weer een heel stuk minder. De therapie schijnt echt in golfbewegingen te gaan dus we nemen het maar voor lief.

Hoe lang doe jij nu HyperVen Ronald?
Anonieme bezoeker
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 18:23
Ik dacht dat ik gepost had maar blijkbaar is het er niet doorgekomen.

Ik ben nu 2 weken bezig en merk toch al aanzienlijke toename in mijn scores. Al denk ik dat ik vooral de eerste week veel beterschap merkte.
Nu gaat het gestaag omhoog maar ik vindt wel dat ik mezelf heel hard push om te verbeteren (typisch, we zijn dan ook allemaal perfectionisten die steeds beter willen doen).

Ik denk niet dat je jou zorgen moet maken om mindere dagen, dat is nu eenmaal eigen aan hyperventilatie. Ik denk dat je jou vooral moet optrekken aan het feit dat je nu al een aantal dagen na elkaar klachtenvrij bent geweest, waar dat misschien vroeger nooit het geval is.
We zitten nu eenmaal in een situatie waar we ons aan alle kleine dingen moeten optrekken. Hoe stom het soms ook kan zijn, elke stap vooruit is een grote stap. Helaas geldt nog het principe van 2 steps forward, 1 step back. Maar uiteindelijk staan we dan toch een stap verder! :-)

Groeten,

Ronald.
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 19:10
Klopt helemaal wat je zegt hoor? Doe jij het programma online of op papier?
Ik had de eerste week van HyperVen praktisch helemaal geen klachten en dacht echt van 'zooooo hey, ik merk nu al verbetering' hahaha maar nu dus al een aantal dagen echt minder . Maar inderdaad ...2 stappen vooruit en 1 achteruit is ook vooruitgang. Ik zie het nu zelfs als 3 stappen vooruit en 1 achteruit want als ik mijn vooruitgang zie in symptomen en geestelijke ontwikkeling in het afgelopen half jaar, ben ik al zooooo veel verder. Heb nu alleen wat symptomen die ik niet eerder had af en toe en dat maakt je dan soms even onzeker en ook JUIST het feit dat je dan 2-3 dagen klachtenvrij bent en ineens weer je klachten erg/erger ervaart brengt wat verwarring.

Mijn scores begonnen met 56 en zit nu op 68 dus ben niet heel erg ontevreden maar dat perfectionistische herken ik ook wel...hahaha dan wil ik echt persé een hogere score maar ik heb ook meteen gemerkt dat forceren niet gaat en ik meteen weer even op mijn plaats werd gezet door mijn lijf. Ik doe het nu gewoon rustig aan. Het komt zoals het komt en het duurt 4 maanden en ik ben nog geen eens 3 weken bezig. Tijd zal het leren. Hoop alleen dat dit me er echt vanaf gaat helpen want heb al van alles geprobeerd. Maar toch heb ik wel heel veel vertrouwen in deze therapie en helemaal als je al die succes verhalen leest...geeft hoop! smiling smiley
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 19:22
Hoi Ronald,

Vorige week had ik inderdaad iets positiefs gepost (had hele nacht wakker gelegen en moest voor mijn doen ver weg. Ik had wat moeilijke momenten, maar kreeg geen grote paniekaanval), en soms denk ik dat ik iets rustiger word.
Ben sinds 25 juni bezig (eerste 2.5 maand 3 maal daags, sindsdien 2 a 3 maal daags), kan nog niet zeggen dat ik echt verschil merk. Nu moet ik zeggen dat ik er al minstens 30 jaar last van heb, in behoorlijke mate (2 keer jaren binnen gezeten met straatvrees, afgekeurd, etc.), dus ik neem er nog wel een paar maanden de tijd voor.
Goed te horen dat jij al verschil merkt.

Perfectionisme heb ik al jaaaaaaren geleden afgeleerd/afgezworen. Niks en niemand is perfect, dus laat lekker gaan!
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 19:43
Marielle, jij hebt nog wel bepaalde angsten toch??
Anonieme bezoeker
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 19:49
Ik volg het programma ook online maar niet via HyperVen zelf.
Ik ben een jaar geleden op een site terecht gekomen waar ze een therapie aanboden die ik toen tegen betaling heb aangeschaft.
Ik heb toen nooit de therapie gevolgd om verschillende redenen en toen ik even geleden weer aan het zoeken was kwam ik op deze site en zag ik dat de therapie exact dezelfde is als diegene die ik vorig jaar gekocht heb. Ik gebruik dus dat programma. De oefeningen zijn hetzelfde maar alles is wel veel minder professioneel omkaderd dan hier bij HyperVen. Zo heb je niemand om raad aan te vragen.

Mocht ik het andere programma niet gehad hebben dan had ik zeker HyperVen gekocht.

Ik ben 2 weken terug begonnen met een score van 55 en zit nu op 110. Vanaf de start van het inademen tot het einde van het uitademen (sommige mensen starten pas te tellen na de inademing).
Ik ben wel maar 27 jaar en doe redelijk veel aan sport dus dat zal ook wel een positief effect hebben.
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 19:55
Oke, maar je deed dus een jaar geleden al hetzelfde als HyperVen maar dat heeft je dus niet geholpen??
Jeetje, jij bent in 2 weken tijd wel heeeeel veel vooruit gegaan...wow...ja sporten zal daar ook mee te maken kunnen hebben. Ik ga 2-4x per week 5km speedwalken en probeer 2x per week een half uur aerobics te doen maar aerobics doe ik pas sinds 3 weken.
Wat zijn voornamelijk jouw klachten als ik vragen mag?
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 20:00
Ja, ik durf nog steeds niet ver weg. Het is weleens een paar jaar beter gegaan, maar dan kwam het weer terug. Om een voorbeeld te geven: in 1995 ben ik bij een Stones concert in Luxemburg geweest (daar was ik toen een paar dagen), thuisgekomen kreeg ik weer paniekaanvallen als ik met het openbaar vervoer wilde. Hoe gek het ook klinkt, ik ben niet heel bang meer voor de angst, anders was ik vorige week (toen ik de hele nacht wakker had gelegen) ook echt niet bij mijn vriend in de auto gestapt. De grootste angst vroeger was de depersonalisatie, nu heb ik alleen nog paniekaanvallen. Die kan ik altijd en overal krijgen (heb ze ook heel vaak thuis gehad). Ik probeer dan rustig te blijven en niet weg te rennen. In de supermarkt op de hoek lukt mij dat prima, als ik verder weg ben, lastiger. Ik ben dan ook nog veel moeier dan normaal, waardoor zo'n aanval lastiger is op te vangen.
Ik ben dan niet bang voor de lichamelijke sensaties (ben niet bang voor hartaanval, flauw vallen o.i.d.), hou een beetje de angst gek te worden, al is dat nu veel, veel minder dan vroeger.
Ben ook al verschillende keren therapeutisch behandeld (cognitieve gedragstherapie, praatgroepen), niets hielp, ook niet een beetje.
Anonieme bezoeker
Re: Grieperig gevoel
10 October 2014 20:05
Ik was er toen nog niet overtuigd dat mijn klachten met hyperventilatie te maken hadden. Dus ik heb de therapie gekocht, 2 keer geprobeerd en dan eigenlijk nooit meer gedaan. :-) op die tijd kan het natuurlijk niet geholpen hebben. :-)

En wat mijn voornaamste klachten zijn? Heel moeilijk te zeggen. Ik denk dat ik al alle mogelijke symptomen heb gehad die je kan hebben.
Gewoon een algemeen gevoel van malaise. Mij niet op mijn gemak voelen, derealizatie en heel erg zweten. Ik weet ook dat als ik amper zweet, ik echt een topdag heb. Want dag is bij mij steeds er eerste symptoom.
Ik voel mij alsof ik mijn lichaam niet onder controle heb. Alsof ik plots zou kunnen begeven.
Spieren die trillen en stijf zijn. Het gevoel dat de lucht die ik in neem niets van zuurstof levert aan mijn lichaam.
Spanning, vermoeidheid,...

Wat het ergste is dat ik in de beginfase enkel last had op spannende momenten (werk bv) maar dat dit zo geëvolueerd is dat de momenten waar je van zou moeten genieten een echte taak worden.
Op het moment dat ik het meeste last had sprak in er met mijn arts over en beschreef ik het als volgt: ik leef niet, ik overleef.

Ondertussen gaat het gelukkig al weer een pak beter en blijf ik optimistisch over herstel. Al weet ik dat het niet makkelijk zal worden. Maar ik ben sterk genoeg om hiertegen te vechten en uiteindelijk terug ten volle van het leven te gaan genieten! :-)
Re: Grieperig gevoel
11 October 2014 09:43
Jeetje Marielle, dat lijkt me niet makkelijk. Paniekaanvallen heb ik denk ik maar 2x in mijn leven gehad en het lijkt me echt vreselijk om dit vaal te hebben. Bij jou zit het kennelijk heel diep waardoor de genezing ook veeeeel langer duurt??? En je hebt het al heel lang. Zolang je ook nog angsten hebt ( al zijn ze minimaal) hou je de vicieuze cirkel in stand.

Ronald, ik herken me wel in jou. Dat zweten heb ik pas sinds kort en ook maar 3-4x gehad maar verder dat gevoel van algehele malaise dat heb ik praktisch dagelijks met nu wel veel meer goede dagen.

Hoe vaak doe jij nu HyperVen? 2x daags? Ik deed het eerst 3x daags maar dat vind ik echt te veel. Nu doe ik het 2x daags en bevalt mij veel beter. Soms gaat het heeeel goed en soms wat minder. Merk dat ik het niet gelijk na het sporten moet doen.
We gaan zeker terug naar een normaal leven.....zolang we maar blijven doorzetten smiling smiley Gaat helemaal goed komen! smiling smiley
Re: Grieperig gevoel
11 October 2014 17:54
Hoi!
Dat gevoel van grieperig voelen/verkouden is mij ook erg bekend! Heb ik jaren mee te kampen gehad, veel ziekgemeld daardoor en daarnaast altijd veel last van duizeligheid en lichte angsten. Heb ook heel wat antibiotica voorgeschreven gekregen en naar binnen gewerkt....wat dus nooit echt hielp :-(. Ik denk nu dus ook echt dat het wel met hyperventilatie te maken had, want nu heb ik dat gevoel veel minder vaak. Ook de hoofdpijnen zijn een stuk minder.

Een jaar geleden werd alles veel erger en kwam ik in een heel diep dal terecht, een zware burn-out met dagelijks paniekaanvallen, durfde 3 maanden lang amper de deur nog uit. In die periode ben ik ook met HyperVen begonnen. Heb dat ongeveer 7 maanden gedaan met een keer een maand stop. In combinatie met sessies bij een psychologe (cognitieve gedragstherapie) ben ik al een heel eind gekomen. Ik durf weer veel meer en heb stuk minder last van de hyperventilatie-klachten. Maar was er nog niet helemaal en ben na 3 maanden stop nu weer opnieuw begonnen met HyperVen....hopelijk lukt het me dit keer helemaal klachtenvrij te worden.

Bij mij duurde het dus ook enorm lang (herkenbaar dus Mariëlle) voordat ik enige verbetering merkte. Ik kan alleen maar zeggen, doorgaan en geduld hebben...de verbetering komt echt!

Succes allen! Hou vol!

Groetjes,
Maruska
Re: Grieperig gevoel
11 October 2014 18:02
Goed te horen dat ik niet de enige ben waarbij het langer duurt, dank je!
Re: Grieperig gevoel
11 October 2014 18:09
Hoi Maruska,

Dank je wel voor je reactie smiling smiley

Maar als ik het goed begrijp heb je HyperVen 7 maanden gedaan maar in die 7 maanden ben je een hele maand gestopt of na die 7 maanden??
En merkte je ook afname van de chronische hyperventilatie klachten? Na hoeveel maanden merkte je verbetering?

Ik denk/hoop dat ik er wel met 4 maanden ben want ik heb al een half jaar therapieen erop zitten en ben al een heel eind verder dan een half jaar geleden toen ik weer terug bij af was. Echt vaak paniekaanvallen heb ik niet gehad maar wel gewoon zoooveel klachten op chronische hyperventilatie gebied dat ik echt depressief was, niet meer sliep of nauwelijks, zweten, rillen, gevoel een hap hete stoom naar binnen te krijgen, gevoel gek te worden, stemmingswisselingen, heeeel kort lontje, niet kunnen genieten van mijn zoontje en nog tig andere klachten. Heb 5 maanden ademhalings oefeningen gedaan en angst therapie bij psycholoog. het gaat al stukken beter maar een paar klachten heb ik nog steeds:
Grieperig gevoel
Moe
Zuchten
gapen
vaak wakker
boeren

Dit zijn een beetje de klachten waar ik het meest en dagelijks last van heb en ik hoop met HyperVen dat dit beter gaat worden en uiteindelijk zal verdwijnen. Heb ook al heel veel veranderd aan mijn denkwijze, doe meer aan ontspanning, let op mijn voeding en beweeg veel meer. Dit alles zou me toch beter moeten kunnen maken. Lijkt me zoooo heerlijk om helemaal 100% chronische hyperventilatie vrij te zijn want helemaal 100% chronische hyperventilatie ben ik nooit geweest als ik terug kijk,.

Ik doe HyperVen a.s maandag 3 weken en de eerste dagen had ik nergens last van en de laatste dagen ( vooral vandaag) merk ik een verergering van de klachten maar zie dat ,maar als en verandering in mijn lijf en stressontlading. Hoort er bij en ben er ook niet meer bang voor.

Hoe lang ben jij nu bezig en waar heb je het meeste last van en had jij ook in het begin een verergering van de klachten??

Groetjes, Chantal
Re: Grieperig gevoel
12 October 2014 13:26
Hoi,

Ik heb eerst 4 maanden HyperVen gedaan, maar in die maanden had zo enorm last van alles, dat ik vaak 2x10 trials niet volhield en ook soms een tijdje 2x5 heb gedaan en toen weer opbouwend naar 10. Bij mij werden de klachten in de eerste maanden met golven enorm erger, veel stressontladingen dus. Ik zat dan ook heel diepsad smiley! Na die eerste 4 maanden ben ik en maand gestopt en daarna nog eens 3 maanden verder gegaan, toen redde ik 2x10 meestal wel. Ik ben nu weer 2,5 week bezig en nu ervaar ik ook even weer een verergering van klachten (dus weer stressontlading), alleen het verschil is nu dat ik beter mee om kan gaan.

Het is goedthumbs up van jou dat je nu al doorhebt dat de verergering van de klachten stressontladingen zijn en dat je er niet bang voor bent, maar het gewoon over je heen kan laten komen.

Veel klachten bij mij zijn sterk verminderd of verdwenen (hartkloppingen, zenuwtrillingen, tintelingen, zweetaanvallen, constante druk op het hoofd, constante gevoel van flauwvallen, angsten), maar ik heb nog wel steeds last van verzuring in de spieren en licht in het hoofd/duizelig.

Deze laatste klacht heb ik dan ook het langst, al wel meer dan 20 jaar (vanaf m'n 19e ongeveer), dus die zal wel het hardnekkigst zijn.
Ook vermoeidheid heb ik nog steeds, maar dat is dan ws ook door de burn-out.
Ik weet dan ook pas sinds een jaar dat het dus klachten zijn a.g.v. chronisch HyperVentileren.

Ik heb net als jij ook veel aangepast in mijn leven het afgelopen jaar (min of meer gedwongen om dat ik een tijdje ook echt niets meer kon!), maar het voelt wel goed om dat zo te blijven doen. Ik wil en kan ook echt niet meer terug naar hoe ik het altijd deed. Dus ik heb er nu al enorm veel van geleerd, dat dan welsmiling smiley. Zelfs nu ik weet dat ik per januari mijn baan verlies door reorganisatie (ben ook al meer dan een jaar ziek thuis), word ik er niet enorm gestresst van....ik laat het maar over me heen komen en ga ervan uit dat het zo heeft moeten lopen.

groetjes



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 12/10/2014 13:28 door maruska.

Meer weten over het HyperVen programma?