[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

scores stijgen niet meer

Gepost door Buthomar 
scores stijgen niet meer
09 May 2015 12:28
Hallo

Ik ben nu ongeveer 2 maanden bezig en mijn scores zijn al gestegen van 63 naar 100, ik merk wel dat ik me steeds vaker beter voel, maar het heeft zeker nog tijd nodig, ook omdat ik nog te kampen heb gehad met een flinke slaapstoornis, waar ik nog steeds niet helemaal van af ben. De oorzaken van mijn hyperventilatie klachten heb ik al grotendeels aangepakt, maar helaas heb ik een drukke stage waar ik nog veel te maken heb met stress en spanningen. Toch heb ik het idee dat ik, sinds ik HyperVen, positiever tegen dingen aan kan kijken.

Sinds 1,5-2 weken stijgen mijn scores echter niet meer, terwijl ik zeker weet dat ik nog niet genezen ben. Hoe kan dit? Zou dit te maken hebben met toch nog veel spanning die het proces tegenhoudt, of blijven de scores soms gewoon even hangen?

groeten
Re: scores stijgen niet meer
14 May 2015 15:31
Is er iemand die dit herkent? ik vind het namelijk erg vervelend, vraag me af waar het door komt. Iemand tips over hoe ik het moet aanpakken?
Re: scores stijgen niet meer
14 May 2015 18:12
Hallo

ik denk zelf dat je nog veel stress vasthoudt vandaar de stagnatie. Is sporten een optie dan zou ik dat gaan proberen

Groet
Zoe
Re: scores stijgen niet meer
17 May 2015 15:22
Beste Buthomar,

Ik denk dat het belangrijk is dat de oorzaken die je chronische hyperventilatie veroorzaken worden aangepakt,
als deze bronnen nog blijven bestaan dan is het goed mogelijk dat je lichaam niet verder kan genezen.

Zo lang de stress en drukte blijft bestaan heeft je lichaam geen ruimte om te genezen, wanneer je scores stijgen
zijn er vaak zo veel processen in je lichaam aan het veranderen dat het behoefte heeft aan rust, vaak kan je daardoor ook moe worden
en dan is het verstandig om wat rust te houden, en dus zoveel mogelijk weg te blijven van stress.

Wanneer je buffers zijn bijgevuld, en je weer een gezonde(re) ademhaling hebt dan kun je ook beter
met tijdelijke stress om gaan, echter is het belangrijk dat je in de toekomst wel chronische bronnen van stress weet te voorkomen.

Succes
Re: scores stijgen niet meer
19 May 2015 18:15
Het heeft inderdaad te maken met de stress die je nu nog hebt van o.a. je stage.
Als je dit kan voorkomen, zou dat natuurlijk ideaal zijn, maar als dat niet kan, probeer dan zo rustig mogelijk je HyperVen oefeningen minstens 2x per dag te doen en zorg ook voor ontspanning. Doe je al ontspanningsoefeningen of wandel/fiets je?
Dit is heel belangrijk om je lichaam toch weer wat rust te geven om je buffers die je met HyperVen maakt, niet direct op te maken.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: scores stijgen niet meer
22 May 2015 10:03
Bedankt voor de reacties jongens, uiteraard erg logisch allemaal, maar toch altijd weer goed om van een ander te horen! Ik ga maar weer gewoon door en ga proberen ook ontspanningsoefeningen ernaast te doen.

Meer weten over het HyperVen programma?