[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Duizeligheid/oogproblemen - CHV?

Gepost door Eamon 
Duizeligheid/oogproblemen - CHV?
04 August 2016 14:18
Hoi allemaal,

Ben sinds zondag ook begonnen met dit programma. Even een korte uitleg: kreeg in maart 2015 ineens een paniekaanval en hyperventilatie 's avonds toen ik ging slapen. Het was een stressvolle periode met een ernstig ziek zusje en tijdelijk geen baan, waardoor het waarschijnlijk ineens opkwam. Dit ging niet weg en uiteindelijk heb ik 13 maanden Venlafaxine geslikt tegen angst en paniek. Ik ben langzaam afgebouwd en sinds 6 juni AD medicijnen vrij!

Echter, ik heb nog steeds een aantal symptomen maar ik erg last van heb. Dit is o.a. hartkloppingen (ik voel mijn hart overal in mijn lichaam en hij slaat af en toe een slag over), licht beven/trillen, enorm moe en (het vervelendste) erge duizeligheid/problemen met mijn ogen/misselijkheid. Vooral dit laatste is heel erg vervelend. Het is alsof mijn ogen niet echt kunnen focussen en het heel onrustig is. Daardoor wordt ik nog duizeliger. Dit is de hele dag door.

Ik ben laatst doorverwezen naar een neuroloog en alles is in orde. Ook heb ik nog een verwijzing naar een oogarts, waar ik volgende week heen ga.

Zou de duizeligheid/wazig, slecht zien door chronische hyperventilatie kunnen komen? Mijn adem is niet sneller, maar ik merk wel dat ik veel hoorbaarder ben gaan ademen (daarvoor was het altijd een stille adem) en af en toe loop te zuchten/diep adem. Ook ben ik snel buiten adem terwijl ik praat.

Zoals gezegd ben ik sowieso sinds zondag met HyperVennen begonnen, dus ik hoop echt dat het gaat helpen!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/08/2016 14:19 door Eamon.
Re: Duizeligheid/oogproblemen - CHV?
09 August 2016 20:37
Hoi,

De duizeligheid herken ik wel, het wazig zien... ik krijg soms vlekken voor mijn ogen als ik te druk ben. Dus waarschijnlijk is het wel aan elkaar gerelateerd?

Het buiten adem raken tijdens het praten vind ik ook een hele vervelende klacht. Maar ik ben nu 2 weken met HyperVen bezig en ik merk al kleine verbeteringen.

Succes!
Re: Duizeligheid/oogproblemen - CHV?
12 August 2016 18:06
Bedankt voor je reactie! Ik hoop ook dat het zal helpen smiling smiley Jij ook nog veel succes ermee!
Re: Duizeligheid/oogproblemen - CHV?
26 September 2016 11:30
hoi!

Ook ik herken je verhaal helemaal, heel erg vervelend en angstig.
Hoe gaat het nu met jullie?

Groet,
Nero

Meer weten over het HyperVen programma?