[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Burnout - chronische hyperventilatie - magnesiumdefficiëntie

Gepost door Copernicus 
Burnout - chronische hyperventilatie - magnesiumdefficiëntie
19 September 2016 15:55
Hallo,

Het onderwerp is wel duidelijk denk ik. Daar sta je dan opeens als jonge veertiger met tal van klachten die vorig jaar in de zomer explodeerden. Weliswaar een vijftal heel drukke jaren achter de rug met voltijdse job, twee kleuters, tussendoor nog drie jaar avondschool en eigenlijk te weinig luisteren naar mijn lichaam. Ik heb er een jaar over gedaan tot nu dus om uit het emotionele van de burn-out te geraken (en daarbij kan je dus denken aan het leven grondig beu zijn). Mijn oren fluiten er nog altijd van want ik kreeg vorig jaar ook plots tinnitus, een hoge toon die ik tijdens de nacht hoorde. Lichamelijk heb ik al sinds 2010 spierpijnen in nek en schouders omwille van artrose in de nek, geconstateerd in 2010 maar door triggerpointmassages werd dit altijd wel opgelost, voor een tijdje.

Ik heb tal van dokters geraadpleegd, die zoveel jaren hebben gestudeerd om me dan uiteindelijk te zeggen dat het stress was en ik maar wat antidepressiva en pijnstillers moest slikken. Geen enkele die wat verder keek dan zijn neus lang was of het breder plaatje bekeek. Ik heb dus heel even tegen mijn zin de pillen geslikt maar had snel begrepen dat er meer aan de hand was, wellicht iets lichamelijk, zo voelde het toch. Eveneens kinesisten, chiropractors en andere therapeuten gezien die me altijd tijdelijk konden helpen maar de oorzaken/'>oorzaak niet vonden. Tot er vorige maand een vrouwelijke arts tegen me zei dat ik wellicht spasmofilie had (de arts had namelijk ook spasmofilie!). Mijn klachten kwamen overeen met de hare. Heb tetanietest gedaan en jawel het was positief. Ook heb ik een magnesiumdefficientie van 32 procent waarvoor ik nu magnesiumbaxters krijg.

Ik scoor vooral hoog voor de hyperventilatie in de test! Ik viel achterover, ik toch niet die altijd sportief was, mijn ademhaling? Als ik er op terugkijk en de klachten van chronische hyperventilatie analyseer ja dan zijn die vage klachten al aanwezig sinds ik een tiener was maar ze hebben me nooit parten gespeeld.

Ondertussen kan ik dus geen zittend beroep meer doen terwijl ik al 25 jaar kantoorwerk doe. Ik kan ook niet goed meer tegen stressprikkels, daarvan begin ik dus te HyperVentileren. Ik heb me hier ingeschreven omdat het me werd aangeraden door de laatste arts die ik heb bezocht. Zij heeft haar spasmofilie helemaal onder controle omdat ze haar ademhaling kan beheersen. Er is zelf heel veel kans dat zowel burn-out en spasmofilie een gevolg zijn van het jarenlang onbewust HyperVentileren.

Fingers crossed dus dat de ademhaling weer goed komt en vooral die spierpijnen in mijn rug verminderen of weggaan want dat houdt me tegen om een normaal (werk)leven terug aan te vangen.

Groeten!!
Re: Burnout - chronische hyperventilatie - magnesiumdefficiëntie
20 September 2016 09:56
Hallo Copernicus,

Wat een vervelend verhaal.
Hopelijk gaat HyperVen jou helpen om veel van die klachten weg te nemen.

Veel sterkte,
peter.
Re: Burnout - chronische hyperventilatie - magnesiumdefficiëntie
14 November 2016 03:36
Beste Copernicus,

Gaat het ondertussen beter?
Ik had zelf nog nooit gehoord van spasmofilie. Wat is precies het verschil met hyperventilatie?

Groetjes,
Marr
Re: Burnout - chronische hyperventilatie - magnesiumdefficiëntie
14 November 2016 18:19
Hallo Marr,

Spasmofilie behoort tot de familie van fibromyalgie en CVS. Het is chronische spierpijn en vermoeidheid, bij mij ten gevolge van chronische hyperventilatie aangezien ik heel hoog scoorde op hyperventilatie. Het is een gevolg van jarenlang een druk leven te hebben.

Het is nu het juiste moment om na 90 sessie's HyperVen (tweemaal per dag) een update te geven.

Ik begin eindelijk symptomen van beterschap te vertonen. Ik moet er bij vermelden dat het een moeilijk parcours is en vaak stresserend om je adem zo lang in te houden. Het vraagt heel wat doorzettingsvermogen en is dan ook met ups & downs en bij momenten frustrerend maar bij de laatste sessie's merkte ik dat het langer en langer duurde eer ik weer wou inademen en dat is wel compleet nieuw! Ik ervaar het als een heel relaxerend moment bij het uitademen, het lijkt dan plots of mijn lichaam wil niet meer of heel vertraagd weer inademen, soms geef ik mezelf dan een duwtje om in te ademen. Een heel vreemd maar toch wel bekend gevoel van toen ik nog juist ademde.

Jammer genoeg hyperventileer ik 's nachts nog wel en dat ervaar ik aan de spierpijnen in de nek, kaak en bovenrug bij het ontwaken. Ook 's nachts vaak wakker worden maar het valt me wel op dat ik langer doorslaap en sneller terug inslaap sinds ik de therapie ben begonnen en ook dat is een mijlpaal. Het is nog allemaal pril en ik zou natuurlijk nog veel meer en sneller willen evolueren maar ik denk dat het tijd zal vragen. Als ik terugkijk dan HyperVentilleer ik wellicht al een jaar of vijf, toen met milde klachten. Ik krijg verder ook magnesiumbaxters die me bijkomend helpen bij de ademhaling, de baxters brengen me tot rust waardoor ik relaxerend kan ademen.

Mijn HyperVenscore was eerst gemiddeld 60 en nu 82, soms uitschieters naar 100. Ik raad ook aan om is een boek over hyperventilatie te lezen waarin ik zelf heel wat zaken herken, voornamelijk over de persoonlijkheid van een typische HyperVentilant. Er staan ook oefeningen in. Groeten en succes aan iedereen!

Meer weten over het HyperVen programma?