[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaalsad smiley

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Mijn verhaalsad smiley
25 October 2016 17:49
Beste HyperVenners ik wou na een hele lange tijd mijn verhaal kwijt en zou graag willen horen of jullie jezelf in mijn verhaal kunnen vinden en of tips hebben.

De afgelopen 6jaar heb ik veel spanning en stress gehad maar functioneerde goed had veel energie en soms wel eens hoofdpijn maar niets relevants.

Afgelopen maart 2016 op vakantie ben ik tijdens het lopen ernstig duizelig geworden met misselijkheid en diarree gedacht werd aan voedselvergiftiging zo gezegd zo gedaan dit gevoel verdween maar bleef zo raar met diarree een maand later weer hetzelfde verhaal en sinsdien elke dag last van klachten heb gelopen bij een psygomatrisch therapeut haptonoom en huisartsen dit heeft niets geholpen en doe sins 2maand HyperVen waarvan ik nog geen vooruitgang mee heb geboekt met m'n klachten ook stijgt m'n grafiek zeer langzaam hier mijn klachten bij wie heeft het allemaal weggetrokken en hoe lang heeft het geduurd ik word er langzaam gek van ook denk ik om aan de ad seroxat te gaan waar ik eigenlijk ook heel bang voor ben bijwerkingen en strax helpt het allemaal niet. Lichamelijk is er niets aan de hand bloedonderzoek ct scan van hoofd was niets raars

M'n klachten zijn

Duizeligheid
Hoofdpijn steken ik hoofd
Sensaties van verkramping en tintelingen in hoofd, gezicht,handen
Droge vermoeide ogen
Extreem moe uitgeput
Nergens zin in vooral niet op visite wat ik moeizaam wel doe
Last van diaree elke dag maagpijn rugpijn
Wazigheid in hoofd
Stippen en of vlekken zien
Derealisatie
Niet erbij zijn met hoofd tijdens een gesprek met een ander moeilijk slapen
Misselijk
Geen eetlust
10kilo afgevallen binnen 7maand en geen eetlust en zeer gehaast eten
Soms slappe benen tijdens het lopen
Verkrampte spieren hals nek en opgetrokken schouders.

Ik slik dagelijks valeriaan extra sterk en gebruik oogdruppels en maagtabletten


Sorry voor zo n lange verhaal maar als er mensen zijn die zich hierin herkennen of evt tips hebben hoor ik het graag
Re: Mijn verhaalsad smiley
28 October 2016 11:53
Hoi! Ik herken wel wat van je klachten. Ik merk alleen wel wat verschil Door het HyperVennen. Is bij jou wel duidelijk waar de stress weg komt ? En heb je dat ook al aangepakt?
Ik ben zelf niet aan de ad, (ja mirtazapine in lage dosering voor het slapen).
Ik raad je aan om eens te zoeken naar een psychosomatisch fysiotherapeut. Even goed uitzoeken of dat een zweverig persoon is of niet. Ik ben sinds deze week bij de fysio en blijk veel stress vast te houden in mijn lichaam. Met alleen HyperVen en ontspanningsoefeningen krijg ik dat er niet uit dus daar gaat ij me mee helpen (knopen wegmasseren enzo). wat doe je verder nog meer naast het HyperVennen?

Sorry ik zie net dat je dat al geprobeerd hebt. Doe je ook aan sport? Of wandelen?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2016 11:54 door Wulf2.
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
28 October 2016 13:29
Hoii! Heel erg bedankt voor je antwoord erg fijn!

Ik heb jarenlang in stress gezeten ivm relatie 6jaar lang nu na 1,5 later ben ik al ruim 6maanden elke dag ziek door de stomme chronische hyperventilatie. Ik dacht ten eerste dat dit het reden was maargoed wat sporten betreft ik haal de energie nergens vandaan ik wil het zo graag maar ben zo hondsmoe dat ik liefst de hele dag op de bank wil liggen en ik ben pas 25 iedereen van mij leeftijd die doen leuke dingen enz. En ik hoop de dag maar goed door te komen ik heb ook een huishouden en werk die ik draaiende hou hoewel ik voor en begin mijn chronische hyperventilatie carrière heel druk was met mijn werk doe ik het nu heel rustig aan(eigen onderneming in de centrum)

Het ergste symtoom vind ik dat paniekgevoel en duizeligheid heb jij hier ook last van?

Ook dronk ik veel koffie cola energiedranken waar ik al een hele lange tijd mee gestopt ben en minder suiker heb het gevoel dat het niet zo n verschil maakt maar durf het ook niet meer te gebruiken.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2016 13:36 door Alayne.
Re: Mijn verhaalsad smiley
28 October 2016 13:38
Hey Alayne,

Vreselijk die chronische hyperventilatie ...
Wat kan een mens toch afzien van chronische hyperventilatie.

Ik herken ook veel van je klachten en ik zit nu ook aan 2 maanden HyperVen.
Ik heb al veel beterschap gehad en bijna verdwijning van sommige klachten,
maar op het moment heb ik weer zeer veel last van klachten. (enorme terugval)
Ik word er ook langzaam gek van gelijk je zegt maar er gaat beterschap komen,
we moeten volhouden en blijven HyperVennen !

Ik persoonlijk heb vroeger al eens AD medicijnen genomen en dat heeft mij enorm geholpen bij een depressie,
maar nu voor chronische hyperventilatie wou ik het zonder doen en dat lukt me nog altijd.
AD medicijnen kan een waardevol hulpmiddel zijn bij chronische hyperventilatie en als je het echt wilt, dan moet je het doen.

Heb je nog geen enkel teken van beterschap gemerkt ?
En wat was je gemmidelde score de eerste keer en nu ?

Mvg,
Peter.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2016 13:39 door Peter.
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
28 October 2016 15:49
Hoi Peter,

Terugval dat had ik vorig week donderdag verschrikkelijk en ik had nog een bruiloft waar ik persee moest bijzijn het was een hel!

Het enige waar ik verbetering in heb is de eetlust die weer iets beter is durf het haast niet te zeggen en de hartkloppingen zijn iets minder als eerst en ik ben van de week naar de bios gegaan niet dat het heel relaxed was maar ik ben er geweest!

m'n eerste gemiddelde was 26 en nu zit ik op 40.

hoe heb jij de ad ervaren de bijwerkingen daar ben ik dan weer bang voor. Een grote ellende dus.
Re: Mijn verhaalsad smiley
28 October 2016 19:10
Hoi alayne,

Het klinkt alsof je jezelf nog te veel belast. En ik denk ook dat de angst die je voelt het HyperVennen wat tegenwerkt. Ik heb dat vaak s avonds dan ben ik moe, meer gespannen en angstig. Meer klachten (ja duizelig en eng gevoel in mn hoofd ook) en dan zijn mn scores ook laag.
Ik ben 4 week met mn dochtertje bij mn moeder geweest, kon ik helemaal ontspannen (daar ook begonnen met HyperVennen ) en toen ging het vooruit. Ben nu een week thuis en val vreselijk terug. Vandaar dat ik vermoed dat jij ook jezelf teveel belast. De spanning gaat dan niet uit je lijf, die spanning houd de hyperventilatie in stand en daardoor ook de klachten en angst en daardoor weer meer spanning in je lijf en je ziet al waar het heen gaat denk ik .

Peter, kop op heh, deze terugval worden we ook weer de baas!
Veel succes met ontspannen en HyperVennen!

Liefs wen
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
29 October 2016 00:24
Hoi wen,

Raar dat het daar beter gaat dan thuis he, weet je ook waar het aan ligt? Werk je ook en doe je ook andere dingen door de dag heen.

Het is echt den rot cirkel waarin je dan zit.
De klachten maken mij dat ik ook spanning krijg ik heb ook zo vaak gezegd als ik me voel zoals een jaar geleden zal ik nooit en nergens meer last van hebben, helaas is het niet zoals vorig jaar.

Je word angstig als je weer duizelig of raar in de hoofd gaat voelen en ga zo maar door.
Thuis heb ik zoiets van kommaar op het maakt me allemaal niet uit maar als je op visite of ergens anders bent wil je je gewoon goed voelen. Soms heb ik zoiets van is het het klachten van het ontstressen of hyperventilatie. Heel ingewikkeld allemaal.

Groetjes en heel veel sterkte!!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/10/2016 00:26 door Alayne.
Re: Mijn verhaalsad smiley
29 October 2016 18:50
Hoi,
Ja ik weet hoe dat komt. Ik ben doordeweeks alleenstaand mama ivm het werk van mijn vriend. Alleen omdat ik met al die klachten en angsten zit en dan doe ik al snel te veel. Bij mn moeder kan ik rust pakken waar nodig dus dat scheelt dan Veel stress.

Ik probeer elke dag te wandelen of in de tuin aan de gang te zijn. Ik werk niet meer, dat lukt niet. Daarnaast hobby ik, tekenen of puzzelen /lezen. Ik hou van muziek maar kan geen geluiden en beelden van tv verdragen. Hopelijk word dat allemaal beter!

Wat doe jij verder?
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
29 October 2016 23:06
Hoi Wendy,

Hoe lang heb je al chronische hyperventilatie? En had je vooraf ook signalen dat het eraan kwam?. Ik ben bang als ik stop met werken dat ik het het nog moeilijker krijg met oppakken en elke keer weer steeds meer ga vermijden maargoed.

Wat ik eigenlijk doe is liggen op de bank en ontspanningsoefening doe via youtube, warme bad, lekker een stukje wandelen.
Eigenlijk had ik veel hobby s vroeger waar ik helemaal geen zin meer heb jammer genoeg.
Re: Mijn verhaalsad smiley
30 October 2016 17:19
Hoi Alayne,

De eerste aanval is zo'n 13 jaar geleden. Ik weet dat nu pas. Er waren wel signalen, maar das achteraf, ik heb er geen aandacht aan besteed. Nu heb ik er sinds ongeveer 4/5 maand echt last van en is het helaas dubbel zo hard terug, ik ben zwaar overbelast. Nu pak ik met het HyperVennen de ademhaling aan en bij een fysiotherapeut de stress die in mijn lichaam vast zit. I

Hoeveel werk jij nog? Wat voor hobby's deed je? En heb je er geen zin in, of geen puf voor? Ik heb bijvoorbeeld wel veel zin om dingen te ondernemen, maar gewoonweg de energie niet. En vaak ook nog wat te angstig hoewel ik wel bepaalde dingen "gewoon" aanga.

Hoevaak HyperVen je per dag?
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
30 October 2016 17:58
O jongens wat is dit gewoon fijn dat er mensen zijn die je echt begrijpen m'n man zegt dat ik me niet zo moet aanstellen en m'n familie en omgeving komen elke keer maar weer o wat zie je er slecht uit, o nog meer afgevallen doe er wat aan bla bla.

Ik heb wel veel zin om dingen te doen maar geen energie en puf voor zoals jij het zegt ik heb bijvoorbeeld heel erg zin in een leuke feest of iets maar s avonds ben ik helemaal op en zie ik dat absoluut niet zitten.

Ik deed veel in huis met decoratie voor in het huis, schilderen en gordijnen maken. Trouwtaarten bakken. Helaas geen puf ik werk ongeveer 4dagen in de week soms 4uurttjes soms 6. Ik kan wel zitten of iets anders doen als ik wil (ivm eigen onderneming)

In het begin actief 2x 10trials na mijn terugval heb ik het weer opgebouwd tot 2x 6
Heb je ook gewoon de hele dag door klachten of zijn er ook momenten dat je je normaal voelt??

Groetjes en sterkte
Re: Mijn verhaalsad smiley
30 October 2016 18:52
Wat rot dat je zo op onbegrip stuit. Dat maakt het niet makkelijker! Wat voor onderneming heb Je?

Ik heb ook momentjes dat ik me goed voel, voornamelijk sochtends. Dan doe ik ook gelijk weer dingen , te veel eigenlijk haha. Dan denk ik ja, ik voel me nu mezelf dus laat dat nare gevoel niet meer toe, helaas gebeurt dat dan toch. Ik moet dus echt leren doseren :p en jij? Heb jij ook wel goede momenten? En geniet je daar dan ook even van?

Wat jammer om zo weinig energie te hebben voor al die leuke dingen heh. Ik baal daar regelmatig van. Ook zo ongrijpbaar. Want iedereen is wel eens moe, maar dit is zo'n andere vermoeidheid, snap je wel denk ik.

Goed dat je weer wat opbouwt. Lukt het je niet om er 10 te doen?
Hoe komt het eigenlijk dat de fysio je niet kon helpen? En heb je al onderzocht waar jij zoveel spanning van krijgt?

Liefs wen
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
30 October 2016 22:10
Hoi Wendy wat je door de dag hebt heb ik exact hetzelfde als ik me gewoon normaal voel doe ik weer te veel en hoop ik dat het deze keer gewoon aanhoud dat het goed gaat en dat gevoel is zo fijn!! maar het houd niet aan,

Is jou slaapruimte ook veranderd trouwens?
Voorheen kon ik makkelijk met 6uurtjes de dag actief doorgaan nu slaap ik soms 4uurtjes en dan ben ik de hele dag gesloopt en soms gewoon 8uurtjes en dan ben ik moe zoals jij dat exact beschrijft

Ik heb een eigen snoepwinkel jamin in een drukke centrum gevestigd. Voorheen elke dag aanwezig en druk met werk. Ik had vooral veel spanning met combineren werk/thuis te druk allemaal veel eisend partner nu heb ik meestal spanning van m'n klachten elke dag. En interesseert me de rest helemaal niet meer. De fysyio hielp wel goed voor m'n nek maar merkte geen een vooruitgang met m'n chronische hyperventilatie werd zelfs erger voor mijn gevoel. Ik ga het wel weer opvoeren tot 2x10 trials. Ook gebruik ik dagelijks valeriaan wat lijkt te helpen gebruik jij alleen medicatie voor het slapen? Sorry dat ik zo veel vragen stel het is heel fijn als er iemand hetzelfde meemaakt

Groetjes
Re: Mijn verhaalsad smiley
30 October 2016 22:31
Hoi,

Ik ben inmiddels twee weken weer braaf aan het HyperVennen, 2x10 trials. Bij mij gaat het op en af. Soms een goede dag en dan weer een terugval. Toch merk ik dat er al weer wat goede dagen zijn, tot een paar weken terug was ik elke dag duizelig door die rot-chronische hyperventilatie.

Het is inderdaad zo vermoeiend! Ik werk op het moment even niet omdat ik me door de duizeligheid niet meer kon concentreren. Toch hoop ik binnenkort weer langzaamaan te beginnen. Ik vind het saai alleen thuis en ga dan juist heel erg zoeken naar informatie over chronische hyperventilatie. Ik heb juist best energie om iets te ondernemen, maar ik durf het dan juist weer niet. Ik vind het als ik duizelig ben bv doodeng om boodschappen te gaan doen. Laatst was ik in een winkel en wilde ik een tijdschrift pakken dat wat verder de winkel in lag (ik blijf het liefst dichtbij de deur) en het lukte niet. Mijn keel werd dichtgeknepen en ik leek niet meer te kunnen lopen. Ik heb me er echt toe moeten zetten om gewoon naar dat tijdcshrift te lopen en af te rekenen. Ik viel niet flauw ofzo. Gisteren had ik het ook in een schoenwinkel. Ik voelde me zo akelig opeens weer, was bang dat ik neer zou gaan. Ik ben gauw weggegaan. De rest van de dag voelde ik me weer helder in mijn hoofd. Voor die paniekaanvallen volg ik nu psychotherapie.

HyperVen is het enige wat me ooit heeft geholpen om deels van de chronische hyperventilatie af te komen. Ik heb het al 10 jaar. Maar met HyperVen heb ik in die 10 jaar weer heel veel kunnen doen, van concerten tot feesten en van vakanties tot etentjes. Helaas dus weer teruggevallen na eeen flinke stressperiode.

Ik snap alleen niet zo goed hoe je weet of je te veel stress hebt. Mijn stressbron is er op het moment niet. Maar ieder mens heeft natuurlijk stress, een stressloos leven bestaat niet. Wanneer is het dan TE veel stress? Ik moet ook een huishouden bijhouden, maar is dat dan stress? Zo voel ik dat niet?

In elk geval fijn om weer met mensen te praten hier, want mensen zonder chronische hyperventilatie snappen echt niet hoe gruwelijk het is om te hebben!
Anonieme bezoeker
Re: Mijn verhaalsad smiley
31 October 2016 10:58
Hoi Clare,

Ik heb je verhaal gelezen en ik had een vraag aan je hoe lang heb je al chronische hyperventilatie, en ben je er nooit vanaf gekomen??

Wat is bij jou de symtomen van een terugval?
Toevallig dacht in hier gisteren ook aan wat is te veel stress door de klachten heb ik stress maar is denken dat de huishouding moet gebeuren ook stress bijv.

heel veel sterkte

Meer weten over het HyperVen programma?