[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik kom maar niet vooruit?

Gepost door Sandra007 
Ik kom maar niet vooruit?
01 November 2016 09:08
Lieve allemaal.

Ik ben nu ruim drie maanden bezig met de HyperVen therapie en hoewel ik in het begin een redelijk vliegende start heb gehad, loop ik nu een beetje vast. Ik zit al een hele poos, ik denk een maand of anderhalf, vast op een score tussen de 55 en 65 seconden. Soms heb ik goede dagen, dan zit ik ineens op 70 en heb ik heel af en toe een uitschieter naar 80, maar op veel dagen ben ik blij dat ik de 60 seconden haal.

Ik probeer echt elke dag 2 x te oefenen, maar soms lukt me dit helaas niet. Dus, van de zeven dagen lukt het me misschien 2 dagen niet om 2x te oefenen, maar ik doe mijn best!

Soms gaat het een paar dagen best goed en soms ineens niet. Dan heb ik last van drukverschuivingen in mijn hoofd en slaat de paniek toe waar ik weer helemaal uitgeput van raak. Enorm frustrerend want ik dacht echt dat ik inmiddels wel verder zou zijn dan dit.

Is er iemand die hiermee ervaring heeft? Hoe lang heeft het bij jullie geduurd eer je scores echt omhoog gingen? Mijn beginwaarde was overigens iets van 35 seconden.

Groetjes
Anonieme bezoeker
Re: Ik kom maar niet vooruit?
01 November 2016 15:49
Hoi Sandra,

Ik weet niet of dat normaal is ik heb precies hetzelfde ik begon met gemiddeld 25 volgens mij en zit nu al anderhalf maand op gemiddeld 40 aqua klachten zijn ze nog niet minder en voel me echt een wrak met rare hoofdpijn druk duizeligheid etc. Ik ben al ongeveer 2,5 maand bezig

Veel sterkte
Re: Ik kom maar niet vooruit?
02 November 2016 18:37
Nou, dan zijn we met zn tweeën geloof ik spinning smiley sticking its tongue out
Anonieme bezoeker
Re: Ik kom maar niet vooruit?
02 November 2016 19:38
Ziet er wel naar uit dat we met z'n 2en zin en dan lees ik dat sommigen met paar weken al de klachten al afnemen.
Re: Ik kom maar niet vooruit?
02 November 2016 19:56
Hoooi!

Ik zat me zo af te vragen of je ook bepaalde stressbronnen aangepakt hebt? Ik merk namelijk van bepaalde klachten verbetering maar merk ook dat spanning het herstel wat tegenhoud. (Ik ben zelf overspannen ). Ik moet dus niet alleen de ademhaling aanpakken maar ook weer leren ontspannen en mijn leven anders inrichten.
Kan het zijn dat er bij jou ook een onderliggende oorzaken/'>oorzaak is?

Groetjes wen
Re: Ik kom maar niet vooruit?
03 November 2016 10:15
Hoi,

Ik hben ook een tijdje bijna niet vooruitgeraakt met mijn scores.
Ik zat dan ook tijdens de oefeningen op het internet of filmpjes bekijken ...

Nu doe ik ENKEL HyperVen zonder afleiding en sluit ik mijn ogen als ik mijn adem inhou,
en mijn scores zijn echt enorm gestegen.
Ongv. van 105 gemiddeld naar ongv. 120 gemiddeld.

Ik hoop dat dat mij uit deze enorme terugval haalt want ik zie het weer even niet meer zitten.

Mvg,
Peter.
Anonieme bezoeker
Re: Ik kom maar niet vooruit?
03 November 2016 13:50
Hoi Peter wat vervelend ik begrijp je heel goed. Het is verschrikkelijk die terugval wat voor klachten heb je dan voornamelijk bij een terugval.

En vergeet niet ookal is het op het moment niet voor te stellen dat het ook weer beter gaat worden!!!
Re: Ik kom maar niet vooruit?
03 November 2016 21:04
Hey Alayne,

Dankje, ja we moeten positief blijven!
Ik heb nu een terugval met vooral veel angst en spanning/onrust in mijn lichaam,
derealisatie is weer aanwezig, afwezig/dromerig hoofd,
veel wakker worden met angst en spanning, vaak huilen, licht duizelig, ...
Ik heb vandaag wel goed kunnen ontspannen in bad en een boek, dat is wel fijn.

Hoe gaat het met jullie en je scores ?
Mvg,
Peter.
Anonieme bezoeker
Re: Ik kom maar niet vooruit?
03 November 2016 23:10
Peter ik snap het helemaal ik ben een hypochonder heel erg zelfs en als ik dan lees wat voor klachten je hebt lijkt het prescies alsof ik het ben. Ben je ook vaak moe?

Mijn score s zijn minimaal gestegen, ik word vaak snachts wakker, overdag heb ik echt zulke goede momenten (15min) dat het lijkt alsof ik het oude weer ben maar niets is waar s avonds ben ik dan weer helemaal onrustig derealidatie en duizelig
Re: Ik kom maar niet vooruit?
04 November 2016 08:35
Hoi allemaal,

Ik herken het wel, dat je scores nauwelijks vooruit gaan. Ik ben 10 jaar geleden voor het eerst met HyperVen begonnen. Toen ben ik goed van mijn chronische hyperventilatie afgekomen. Maar omdat ik niet lang genoeg had door geoefend, kwamen de klachten steeds weer terug. De afgelopen jaren heb ik dus steeds periodes geHyperVend, waardoor mijn leven een stuk beter is geworden qua klachten en het 'leefbaar' was met af en toe een dip. Helemaal weg is de chronische hyperventilatie nooit geweest, maar ik kon er goed mee leven.

Nu, sinds september, zijn de klachten erg toegenomen en heel hevig. Compleet met paniekaanvallen. Ik ben dus weer gaan oefenen. Mijn scorelijn is net een pannenkoek, zo plat. Elke dag zit ik ongeveer rond de 70-75, Soms iets beter, maar daarna zakt het weer terug. Gemiddeld blijft het zo 75. Ik heb al heel vaak aan Rob geevraagd hoe dat kan en hij zegt dat het waarschijnlijk onderliggende stress is. Ik vind dat moeilijk te accepteren aangezien ik op het moment thuis zit en mijn stressbronnen weg zijn. Ik kom meer dan me lief is tot rust (ben van nature vrij ongeduldig en ondernemend), maar toch schijn ik dan stress te hebben? Als mijn lichaam het huishouden doen al als stress ziet, weet ik niet hoe ik ooit moet genezen? Ik doe verder niets stressvols, al kan een bezoek aan de supermarkt al eng genoeg zijn door mijn paniekaanvallen. Ik ga nu zwemmen en hoop met sport stress kwijt te raken.

Het is een heel langdurig proces waar we doorheen moeten. Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik kijk vaak, dat heb ik al eens eerder gezegd, naar mensen die gewoon op een terras zitten, naar feestjes gaan etc. Voor mij is een etentje bv nu niet haalbaar. Terwijl ik daar zo van hou. De duizeligheid lijkt wel minder moet ik zeggen, dat is mijn hoofdklacht, maar de paniek lijkt erger dan eerst.

Laten we elkaar op de hoogte houden en vooral ook steunen. Het is allemaal al moeilijk genoeg en herkenning is altijd fijn!
Re: Ik kom maar niet vooruit?
04 November 2016 18:40
Oh die duizeligheid is een crime he! Jeetje, ik durf soms niet meer in de auto te stappen omdat mijn wereld soms ineens kan gaan draaien. Maar ja, dan kom ik nergens meer.

Ik heb geen idee wat mijn klachten verergert eigenlijk. Misschien moet ik het ook maar eens met mijn ogen dicht enzo proberen, maar dat is lastige te combineren met twee peuters sad smiley

Ik bemerk eigenlijk de meeste klachten als ik me wat verkouden voel, en helaas ben ik nogal vastbaar voor kou en holtes die vol gaan zitten. Daar krijg ik t vaak ook benauwd van. Van de zomer bijvoorbeeld amper last van gehad.

Maar goed, ik zit nu op 3,5 maand oefenen, in die vier maanden die voor het programma staan, ga ik het echt niet redden!
Re: Ik kom maar niet vooruit?
04 November 2016 18:41
Oh, en ik kom trouwens uit een postnatale depressie + burn-out, zo het daarom komen dat ik zo gevoelig ben voor griepjes en weer snel terugval? Lijkt me logisch, toch?

Meer weten over het HyperVen programma?