[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Minder oefenen meer klachten

Gepost door Seadreamer 
Minder oefenen meer klachten
16 May 2017 22:01
Ik heb door omstandigheden (drukte, zieken, onderbezetting) op het werk al 2 weken een aantal dagen maar 1 x kunnen oefenen en zelfs 2 dagen helemaal niet.
Terwijl het juist zo lekker ging na een maand echt iedere dag 2 x oefenen.

Juist in deze drukte heb ik de therapie eigelijk extra hard nodig maar ik merk nu wel dat ik weer meer klachten krijg en ik zie mn scores zakken. Met ruim 10 seconden of meer.

Ik ga morgen met mn baas praten dat ik echt moet oefenen want ben zo bang dat ik straks weer van voren af aan kan beginnen en dat wil ik natuurlijk echt niet!

Heb weer veel last van slecht zicht vooral als ik me probeer te concentreren op een text word het wazig. Ook weer wat vaker licht in mn hoofd en veel spierspanning (nek, rug en schouder pijn en daardoor hoofdpijn)

Ook 1 vraagje ik heb ook ineens heel vaak last van tintelingen (gevoel dat mn been of voet slaapt) komt dit ook door chronische hyperventilatie?

Iemand tips voor oefenen op het werk?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/05/2017 22:05 door Seadreamer.
Re: Minder oefenen meer klachten
16 May 2017 22:57
Hey Sea, Mag ik je Sea noemen haha ? klinkt wel vet!

Tintelingen horen absloluut bij Chyperventilatie.. Je klinkt soms net als mij, nog niet helemaal overtuigt van hyperventilatie! Hoelang heb je nu klachten? Ik denk altijd, mocht het iets ergers zijn, dan had het zich al wel geopenbaard met hevigere klachten.. In de vorm van echt flauwvallen, echt uitvalverschijnselen.

Dat je meer klachten hebt zal ook door de drukte komen! probeer je baas echt te overtuigen van het feit dat dit belangrijk voor je is! Is lastig maar je kunt het smiling smiley

Stay positive, heel erg lastig, ik kan het ook niet. Maar het is o zo belangrijk!
Re: Minder oefenen meer klachten
17 May 2017 09:18
Hoi Ben en Seadreamer.

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Mijn klachten komen sterk overeen met de jouwe. Ik heb 5 maanden geHyperVent en ben nu gestopt om te kijken hoe het nu gaat (met het idee om over een paar maanden misschien opnieuw te beginnen als het niet gaat). Tot nu toe gaat het goed, merk dat nu ik niet meer 2 of 3 keer per dag MOET HyperVennen, ik ook alweer wat rust vind.

Het grootste gedeelte van mijn klachten zijn weg of vervaagd. Het enige waar ik ook nog constant last van heb is wazig zicht/derealisatie, en soms nog een wat down gevoel en de tintelingen waar jij ook over hebt.
Ik heb die tintelinten vaak in mijn gezicht of op mijn hoofd, maar heb ze ook gehad op mijn arm of in mijn been (vaak aan de linkerkant van mijn lichaam). Dus misschien vind je daar wat herkenning in.

Ik weet dat ze hier niet erg positief zijn over Buteyko, maar heb ik me daar ook wat meer in verdiept, en ik zit er ook aan te denken om nog een Buteyko cursus te doen. Misschien om de laatste stap te zetten. Wat vinden jullie?

Ik ben zelf ook fulltime blijven werken, en heb voornamelijk last van mijn klachten als ik achter mijn beeldscherm (stil) zit. Mijn zicht is dan zo wazig als ik werk op de computer... maar toch probe

Oh: En nog een GROTE TIP, misschien beetje voor de hand liggend, maar probeer je buik en schouders te ontspannen tijdens je werk, en AD medicijnenEM ALTIJD DOOR JE NEUS!, en niet zoveel zuchten of diep ademhalen. Sinds ik dat doe, zijn 50% van mijn klachten verdwenen.

Zet hem op allebei!3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2017 09:26 door Arina2.
Re: Minder oefenen meer klachten
17 May 2017 18:12
Thanks voor de op pepper ben! En ja hoor jullie mogen mij gerust sea noemen smiling smiley


Je hebt denk ik gelijk dat onze klachten veel overeenkomen en dat ik soms nog de bevestiging zoek of de (voor mij nieuwe klachten) ook door de chronische hyperventilatie komen!

Helaas ging het gesprek vandaag niet door op het werk en heb ik weer niet kunnen oefenen. Gelukkig lijkt het bezettings probleem volgende week grotendeels opgelost en krijg ik als nog mn gesprek.

Overigens heb ik zo'n rot dag vandaag. Ben vanochtend gewekt om 5.30 door de rookmelder in mn slaapkamer die zonder oorzaken/'>oorzaak begon te loeien en waarvan ik zo erg schrok dat ik een paniek aanval / acute hyperventilatie aanval kreeg.
Ik kreeg even geen lucht en was totaal gedesoriënteerd en in paniek. Vervolgens als kip zonder kop naar de kamer van mn kind gerend om tot de conclusie te komen dat er echt niks aan de hand was en vervolgens al trillend in huilen uit te barsten. Drna de hele dag gewerkt en voel me echt vreselijk... al heel de dag.
Re: Minder oefenen meer klachten
17 May 2017 18:17
Ik heb zo'n 10 jaar klachten waarvan een jaar heel erg.

Om even op jou te reageren arina.

Ook bedankt voor je tips!

Dat wazig zicht herken ik heel erg. Ook achter de computer maar ook bij text van afstandje lezen. Heb zelfs een bril genomen omdat ik anders niet meer op de pc kan. Dat helpt wel iets. Geeft mn ogen vooral wat rust.

Over de buteyko ik denk dat je vooral moet doen wat goed voelt. Heb je al overlegd met beheer?

Misschien heb je nog een stress factor waardoor je klachten nog steeds niet weg zijn of telkens terug keren?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/05/2017 18:18 door Seadreamer.
Re: Minder oefenen meer klachten
17 May 2017 19:47
Vervelend Sea! Als je sochtends vervelend wakker worden gaat dat door. Herken ik wel! Mooi dat werk geregeld word. Probeer dan echt weer te HyperVennen. Volgens de site toch echt belangrijk om cummulatief effect te boeken.

Succes. We kunnen t smiling smiley
Re: Minder oefenen meer klachten
17 May 2017 19:54
Ja klopt ik wil het ook echt heel graag 2 x per dag doen dus frustreert me ontzettend dat het nu niet kon maar hopelijk vanaf volgende week weer netjes 2 x per dag mn best doen. Haha
Re: Minder oefenen meer klachten
18 May 2017 23:23
Laatste dagen tijdens het oefenen momenten met het gevoel van;
licht in mn hoofd /duizelig/ alsof ik ga flauw vallen / zwart voor mn ogen/ wazig zien...
Best eng. Is dat een stressontlading ???
Re: Minder oefenen meer klachten
19 May 2017 00:15
Dat herken ik Sea. Heb het metname na eej druk moment dus denk wel dat het een stress ontlading is. Bij mijn topic: HyperVen technisch vraagje, geef Rob hier nog een toelichting op!

Welterusten
Re: Minder oefenen meer klachten
19 May 2017 09:25
Re: Minder oefenen meer klachten
20 May 2017 15:28
Jongens het gaat echt heel k*t hier.. heb iets wat lijkt op hartkloppingen of in elk geval iets op mn borst wat ik voel en waar ik steeds van schrik. Waarschijnlijk gewoon weer een chronische hyperventilatie klacht maar omdat ik volgende maand een echo van mn hart krijg vind ik het toch eng. Ik wil zo graag stoppen met mezelf bang maken en tot deze terugval ging het zo goed maar nu voel ik me zo terug bij af...

Alles doet ook weer pijn qua spieren dus dat is pure stress weer natuurlijk...

Iemand tips om te ontspannen zodat ik wat kan ontstessen misschien zakken de kwaaltjes dan ook weer wat.
Re: Minder oefenen meer klachten
20 May 2017 15:37
Vervelend Sea! Zoals je zegt, het is toch een chronische hyperventilatie symptoom! Wel fijn dat je een echo krijgt, geeft zekerheid, ook al duurt het nog een poosje.

Tips zijn toch de clichè antwoorden. Wandelen / fietsen. Ik vindt zelf tekenen wel ontspannend. Kan het niet maar dat boeit me niet.


Gaat hier ook minder, maar ik doe wel weer meer, dus zet stug door en pak mijn rust momenten.

Je kunt het Sea, we zijn er allemaal voor elkaar op dit forum en dat is fijn.
Re: Minder oefenen meer klachten
20 May 2017 16:18
Thanks voor de oppepper!
Zal idd wel allemaal stress zijn.. helaas zit ik niet meer in de situatie rust te nemen wanneer ik wil ivm werk en gezin maar doe mn best... hoop dat het snel weer vooruit gaat!
Ben4 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Vervelend Sea! Zoals je zegt, het is toch een chronische hyperventilatie
> symptoom! Wel fijn dat je een echo krijgt, geeft
> zekerheid, ook al duurt het nog een poosje.
>
> Tips zijn toch de clichè antwoorden. Wandelen /
> fietsen. Ik vindt zelf tekenen wel ontspannend.
> Kan het niet maar dat boeit me niet.
>
>
> Gaat hier ook minder, maar ik doe wel weer meer,
> dus zet stug door en pak mijn rust momenten.
>
> Je kunt het Sea, we zijn er allemaal voor elkaar
> op dit forum en dat is fijn.

Meer weten over het HyperVen programma?