[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

CHV en sporten

Gepost door Ben4 
CHV en sporten
20 May 2017 17:50
Goedemiddag,

Ik ben toch benieuwd. Ik ben sinds twee week iets actiever geworden, dat wil zeggen ik loop 1x perdag een blokje. ongeveer een kilometer. Daarnaast trap ik een balletje tegen de muur een half uur. Wel met dusdanige inspanning dat ik moet zweten en hartslag verhoogt. Beide doe ik tegelijk dus al met al 40 minuten bezig. Dit probeer ik elke dag te doen. Het geeft ontspanning en een fijn gevoel. Op deze momenten ervaar ik veel minder klachten dan dat ik rustig in een stoel zit en nadien heb ik ook even minder last!

Ik ben gek op sport en deed het altijd heel veel, nu ben ik benieuwd of jullie hier ook tijd voor maken en/of het durven?
Re: CHV en sporten
20 May 2017 19:00
Hee Ben,

Ik wandel elke dag een uurtje of ik ga een half uurtje hardlopen, als dat lukt. Ik fiets vaak naar mijn afspraken en rijd twee keer in de week paard. Dit lukte op het begin niet, mijn lijf wilde niet, maar dit lukt gelukkig nu weer wel. Ik ben erg sportief, maar mag er geen prestatie van maken, dit deed ik namelijk altijd wel, met alles eigenlijk. Vandaar ook de burn out....Dus nu vooral bewegen voor het plezier en het goede gevoel.

Groetjes Lin
Re: CHV en sporten
20 May 2017 19:45
Ik ben pas begonnen met beetje fitness hoewel ik alweer 3 weken niet gegaan ben omdat ik het druk heb en me zo rot voel. Het werkt wel ontspannend maar vind het ook eng omdat ik nog aan de beta blokkers zit en in afwachting van mn hart onderzoek
Re: CHV en sporten
22 May 2017 16:19
Hoi Ben,

Ik ben een oud HyperVenner want paar jaar geleden ben ik voor 90% genezen door HyperVennen ( resterende 10% was te verwaarlozen) en ben veel gaan sporten en toen merkte ik ook dat mijn chronische hyperventilatie echt volledig verdween dus echt voor de volle 100%. Nu heb ik afgelopen winter zeker 4 maanden niet of nauwelijks gesport en mijn klachten kwamen weer terug en ik zat er zelfs een paar weken geleden weer aan de denken om te gaan HyperVennen.
Nu ben ik sinds een paar weken echt flink aan de bak gegaan met sporten ( 5x in de week wisselend van een half uur tot uur per dag) en mijn klachten verdwenen langzaam weer en nu ben ik weer chronische hyperventilatie vrij. Het heeft dus écht wel degelijk invloed. Ben ik echt van overtuigd. Of het nu is omdat je met sporten ontstresst of dat je lichaam leert met meer zuurstof om te gaan en je long capaciteit verbeterd...geen idee....maar het werkt!

Dus mijn advies is dan ook zeker om lekker te blijven sporten! Zet 'm op en hopelijk heb je hier wat aan smiling smiley

P.s het is wel belangrijk dat je sport voor de ontspanning en niet prestatie gericht dus dat je gefrustreerd raakt of téveel sport dat het je lichaam gaat overbelasten. En ook is het belangrijk dat als je niet sport, je in rust niet constant bezig bent met je ademhaling want mijn ervaring is dat dat alleen maar averechts werkt en de klachten verergert.

Groetjes



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/05/2017 16:21 door Marena.
Re: CHV en sporten
22 May 2017 19:04
Ik probeer dat ook te doen. Maar als ik eej blokje loop komen alle klachten weer opzetten. Doe het wel maar of het nou zo ontspannend is haha
Re: CHV en sporten
23 May 2017 02:00
Ben die klachten zijn stressontlangingen die je nodig hebt laat het lekker gebeuren.
Ik ben begonnen met baantjes zwemmen 1x per week klein uurtjenhet ontspant echt super!!
Re: CHV en sporten
23 May 2017 07:41
Ben, ( ik hoop niet dat je dit als een aanval ziet) maar jij bent ook wel héél erg veel bezig met wat je voelt en niet voelt wat ik hier en daar lees dus is het ook niet gek dat je tijdens sporten ook héél erg op je lijf let. Laat het echt los.
En ik snap je hoor? Jaren geleden was ik precies zo. Bij ieder gevoeltje dacht ik 'is dit niet dit of dat'? Of ging me enorm focussen op mijn klachten waardoor ze alleen maar erger werden.
Tijdens sporten krijg je stressontladingen . Heeeel normaal en juist ook heel fijn als je leert te begrijpen dat je lichaam de stress probeert op te ruimen en als jij daardoor in de stress schiet, houdt je lijf het alleen maar vast en blijf je echt in een vicieuze cirkel . Heb ik ook echt véél te lang in gezeten. Je moet echt leren om dat te doorbreken en niet meer bezig te zijn met je klachten en écht, je zult zien dat een heel groot gedeelte van je chronische hyperventilatie problemen zal verdwijnen.
Vraag anders een cognitieve angst therapie aan via je huisarts. Dat heeft mij enorm geholpen.
En wat je vooral NIET moet doen is surfen op internet. Dat heeft mij alleen maar nóg banger gemaakt.
Heel veel succes want ook jij kunt net als ik van je problemen afkomen!



Ben4 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik probeer dat ook te doen. Maar als ik eej blokje
> loop komen alle klachten weer opzetten. Doe het
> wel maar of het nou zo ontspannend is haha
Re: CHV en sporten
06 June 2017 19:37
Hoi ben!

Ik wandel elke dag twee keer een half uurtje en doe bijna elke dag een half uurtje ontspanningsyoga. Lopen is ook echt goed om de stress in je lichaam te verminderen. 1 x in de week ga ik naar de sportschool voor oefeningen van de fysio maar das nog wel vrij zwaar Voor mij.
Groetjes wenn

Meer weten over het HyperVen programma?