[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

effect oefeningen

Gepost door Carthag 
effect oefeningen
30 May 2017 19:09
Goedemiddag,

Al 26 jaar lijd ik aan hyperventilatie. In het begin wat aanvallen. Maar nu al jaren slepend chronische hyperventilatie. Er zijn diverse hardnekkige factoren aan te wijzen die dat hebben veroorzaken/'>oorzaakt. Inmiddels zijn de stormen geluwd en zijn er geen stress factoren die mij bewust hinderen. Je zou denken dat het dan vanzelf wel beter zou gaan. Maar ik kom niet van de medicijnen af en heb van alles geprobeerd om tot rust te komen, zonder resultaat helaas.

Uiteindelijk kwam ik er steeds meer achter dat mijn ademhaling niet normaal was. hoewel ik het normaal ben gaan vinden na zoveel jaar. Als werkelijk allerlaatste optie wilde ik wat aan die chronische hyperventilatie doen. En als dat niet zou slagen dan zou het altijd maar zo moeten blijven. Ik heb me opgegeven voor Buteyko, maar de behandelaarster wilde uiteindelijk er niet aan beginnen, bang voor een forse terugval in mijn broze psychische evenwicht in combinatie met mijn medicijngebruik.

Toen ben ik aan het programma begonnen. Sinds 8 weken oefen in met HyperVen. Elke dag trouw 2 sessies van 10 trails. Inmiddels is mijn gemiddelde opgelopen tot rond de 100 en stijgt nog steeds. Dat gaat niet slecht zou je denken. Maar.... het nuttig effect van de oefeningen mis ik nog. Wat minder is geworden is mijn erge kortademigheid. Maar de chronische hyperventilatie in de nacht lijkt zelfs de laatste week erger te worden. Ik haal fors adem ca. 15 keer per minuut. Met medicatie slaap ik wel, maar word elke ochtend gesloopt wakker, half ziek. Dat duurt zo tot in de middag en dan trekt het wat bij.

Wat heb ik nog te verwachten is mijn vraag. Zou het langer duren omdat ik echt al jaren dit adempatroon heb. Of is het nog te vroeg om er iets over te zeggen. Of moet ik over een dood punt heen. Of.........

Wie kan er wat inhoudelijk over zeggen of heeft een soortgelijk ervaring.

Ik hoor graag.
Re: effect oefeningen
30 May 2017 22:02
Goedenavond,

Ten eerste welkom op dit forum.

De eerste periode kunnen de klachten verergeren. Dat is een bekend fenomeen bij HyperVen. Je ademhaling is al een behoorlijk poos van slag, en is dus binnen de kortste keren weer terug.

ik ben er van overtuigt dat HyperVen je kan helpen. Echt inhoudelijk zou HyperVen misschien kunnen reageren.

HyperVen werkt bij mij echt. Ben je 2 maand bezig en merk zichtbaar verschil. Wel met Ups en Downs. Tevems nog maar 6 maand bekend met hyperventilatie dus niet zolang last van gehad als jij! Het verschilt per persoon hoe snel het effect heeft.
Re: effect oefeningen
06 June 2017 19:42
Hoi!

Goed dat je dit begonnen bent zeg! Ik hoop dat het voor jou net zo goed werkt als voor mij. Ik heb bijna 3 kwart jaar geHyperVent en ben er nu aan toe om een tijdje te stoppen. Het heeft mij ontzettend goed geholpen in combinatie met wandelen.

Wat voor medicijnen gebruik je eigenlijk? Ik heb namelijk ruim een half jaar oxazepam gebruikt en ben daar ook hartstikke ziek van geweest. Stoppen was gigantisch zwaar en heb een week niet geslapen maar nu 3 maand later beginnen de klachten van die rotzooi te verdwijnen. Ik gebruik alleen nog om de 2 a 3 dagen een AD medicijnen voor het slapen.

Succes in ieder geval!

Groetjes wenn

Meer weten over het HyperVen programma?