[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugval??

Gepost door Sarma 
Terugval??
20 June 2017 09:31
Goedemorgen HyperVenners,

Ik wil even mijn verhaal en hopelijk lucht dat op. Sinds gister heb ik naar eigen zeggen een terugval....ik voel me heel erg opgejaagd, hele lijf is in stressmodus en geen idee waarom dit is gekomen. Misschien is het het warme weer want daar kan ik niet zo goed tegen. Vanmorgen ook opgestaan met het idee gelijk weer naar bed te willen zo moe en nu op mijn werk geen idee waar ik moet beginnen terwijl ik alles op orde heb (geen stress daar). Ik ben alleen maar bezig met hoe ik me voel en dan komt de angst om de hoek kijken dat ik misschien wel weer een burn-out heb (heb ik namelijk al is gehad en toen had ik dezelfde klachten). Maar voor een echte burn-out zie ik geen aanleiding. Ook ben ik net gestopt met de medicijnen voor een te hoge bloeddruk, die ik heb opgelopen tijdens/na een zwangerschapsvergifting (November 2016). Dus misschien is dat het wel, ik word in ieder geval heel erg onzeker en ben er volgens mij ook niet gezelliger op. Ik wil zo graag mijn zinnen verzetten en mijn verstand dus uitzetten, want dat is bij mij echt een ding; ik hou van piekeren sad smiley

Zo dat moest ik ff eruit gooien en niet iedreen snapt dat vandaar dat ik hier maar even doe smiling smiley
Re: Terugval??
20 June 2017 15:25
Hee sarma

Herken veel in je verhaal!

Wat voor medicijnen had je?
Ik ben nu gestopt met metoprolol en voel me ook heel onrustig en onprettig gevoel op mn borst maar bij mij komt dat denk ik door mn hartritme stoornis.

Ik voel me ook continu gejaagd en pieker ook 24/7

Op mn werk ook wat minder stress nu en toch klachten. Ik heb nu een aantal middagen vrij genomen in de hoop dat het me wat rust.

En ja die hitte is helemaal de hel....
Je word erdoor gesloopt!

Misschien helpt wat wandelen? Of ontspanningsoefeningen de ergste klachten wat te verlichten?

Ik probeer ook maar ook wat.. het is een zoektocht

Succes! Ik weet rot het voelt!
Re: Terugval??
20 June 2017 21:48
Hey Seadreamer

Ik had als medicijn telmisartan laagste dosering en gelukkig alleen voor de bloeddruk en verder niks geks met het hard.

Ik heb je raad in die zin opgevolgd dat ik een heerlijke work-out heb gedaan in de tuin vanavond...nu helemaal kapot maar op een goede manier haha...ik probeer ook altijd in tijden dat ik me minder voel extra te genieten van mijn twee kindjes (5 jaar en 7 maanden) als die vrolijk en blij zijn dan word ik dat ook wel haha

Morgen een nieuwe dag en hopelijk wat onrust uit mijn lijf weggesport waardoor het een betere dag word. Zonder afwezig te zijn en te kunnen focussen op de dingen die er toe doen
Re: Terugval??
21 June 2017 15:23
Wat goed dat je bent gaan sporten en dat het nog hielp ook!!

Idd uit mn kindje haal ik ook veel positieviteit!

Het komt allemaal weer goed, alleen duurt het lang en komt het niet vanzelf
Re: Terugval??
21 June 2017 22:38
Nou vandaag ging het overdag redelijk...op zich lekker gewerkt tussen door 2 x therapie gedaan wel moe maar voldaan. Thuis met gezin gegeten maar vanavond pffff....ik sport altijd met een groep en we moeten een uitvoering doen volgende week dus iedereen is gestrest. Ik was al moe en er werd zoveel gezegd en ik sloeg het niet meer op ik had echt het gevoel dat mijn lijf en geest mijlenver van elkaar afstonden, ik kon en nog steeds wel huilen. Zou het een ontlading kunnen zijn van stress dat er weer iets uit het lijf moet. Misschien komt het er nu ook extra uit omdat ik nu een aantal dagen weer structureel 2x per dag oefen, geen idee. Ik voel me echt rot op het moment..ik wil zo graag "normaal" zijn.
Re: Terugval??
22 June 2017 10:30
Misschien is het gewoon ff teveel geweest voor 1 dag?

Sporten zorgt natuurlijk wel voor stress loslaten. Maar misschien was het even te? Omdat je al zo moe was.

Ik herken je gevoel zo erg dat je normaal en beter wil zijn. Ik wil dat ook zo graag ik weet ook dat dat nog best wat tijd en moeite gaat kosten voor ik zover ben.
Re: Terugval??
23 June 2017 15:29
Goedemiddag

Ik blijf maar in die terugval hangen. Sinds zaterdag het idee dat het aldoor minder gaat. Duizelig en een drukkend gevoel in mn hoofd. Heel af en toe is t even 10 minuten weg. Maar niet merr als de afgrlopen 3 week hiervoor sad smiley Kan een terugval nog zolang duren na 3 maand HyperVen? Maakte een week geleden nog een heel klein sprongetje aangezien t 3 week beter ging en nu weer dit. niet een dag of 3, nee weer een volle week alle klachten. Ik wil weer mezelf zijn. Energiek en vrolijk
Re: Terugval??
23 June 2017 16:11
Ik weet niet of het normaal is dat moet je echt aan beheer vragen maar ik zit ook al vrij lang in een terug val dus ik gok dat het wel kan... ik ben ook al 3mnd bezig.
Denk dat wij langer nodig hebben dan de standaard 4mnd omdat we ook nog steeds stress ervaren en misschien is dat juist de reden hiervoor.

Hier gisteren weer 24 hart registratie gehad toen natuurlijk weinig klachten zul je altijd zien. Maar heeft me wel geholpen om me rustiger te voelen
Vanmiddag heel stressvol moment gehad en kreeg ook heel erg hartkloppingen erdoor maar heb tegen mezelf gezegd nee! Gisteren was er niks aan de hand en dit komt gewoon door dit voorval dus niks aan de hand.

En gek genoeg heb ik mezelf weten te overtuigen smiling smiley
Nu wel wat lichte klachten maar voorheen zou ik als dood vogeltje op de bank gaan liggen dus ik klaag niet!
Re: Terugval??
23 June 2017 18:37
Hee Ben,

Ik denk ook dat je echt nog wel een terugval kan hebben na 3 maanden. Als ik de positieve ervaringen lees, zie ik dat soms mensen na 5 of 6 maanden zo goed al klachtenvrij zijn. Maar ben natuurlijk ook erg benieuwd wat Rob ervan weet!

Blijf ook echt positief denken. Ik kom er nu zelf achter hoeveel automatische negatieve gedachten ik heb....probeer ze om te zetten. Ik weet hoe moeilijk het is! Heeft je psycholoog nog goede tips? Dan kunnen wij daar ook allemaal van leren
Re: Terugval??
23 June 2017 19:59
Thanks voor de woorden Sea en Lin. doet toch altijd goed.

Ik zit bij de psycholoog vooral voor de angst en dat heeft zn werk gedaan. Echte paniekaanvallen als sinds maart niet meer gehad. Lichte angst is er nog wel en daar werken we nu aan. Verder ben ik er niet zo weg van. Praat liever met bekenden en dat werkt ook veel beter. Daarnaast ben ik er van overtuigt dat we niet perse psychisch ziek zijn. Lin of Sea, 1 van jullie zit ook met een burn out geloof ik. Ik ook, BO is imo echt iets lichamelijks. Een ontregeling van je lichaam en daarbij helpt de psycholoog niet echt vind ik. Sporten (Lees: Wandelen / fietsen) zonder prestatie, heel veel rust, een gezonde voeding en een goed ritme helpen hier t beste bij. Je psychisch mindset wordt dan ook positiever.
Re: Terugval??
24 June 2017 08:54
Hmmm Ben, als een BO iets puur fysieks was en alleen rust, sporten en gezonde voeding hierbij zouden helpen, dan zou ik niet al 17 jaar ziek zijn. Sterker nog, dan zou ik nooit een (of meerdere) BO hebben gekregen. Sorry, maar ik ben het dus niet met je eens. Het is we degelijk van belang om je manier van denken (oude patronen/valkuilen) aan te pakken en dus te werken aan je psyche. Alleen is er dus wel ook een heel grote fysieke component, wat psychologen wel eens over het hoofd willen zien (in mijn eigen ervaring). Ik heb ontzettend veel geleerd van psychotherapie. Ben er echt een ander mens door geworden. Alleen heb ik dus nog wel heel veel last van chronische hyperventilatie, wat ik hoop dmv dit programma te genezen.
Re: Terugval??
24 June 2017 11:18
Een burn out is een combinatie van beide fysiek en mentaal het staat zo met elkaar in verband. Ik heb hem nu 5 jaar terug ook gehad en daarvoor nergens last van en sindsdien echt de klachten van hyperventilatie gekregen. En het vervelende van de hyperventilatie klachten is dat ze heel erg lijken op hoe ik me toen voelde en daar word je onzeker van, terwijl dat niet hoeft omdat er geen aanleiding voor is (leuke nieuwe baan,happy family, allemaal gezond). Ik ben er echt van overtuigd dat als mijn hyperventilatie klachten weg zijn ikzelf ook helemaal happy kan zijn. we moeten er aan toe geven dat het langer duurt en dat er terugvallen voorkomen. Ik ben nu vooral heel moe maar dat komt door de paniekaanval van afgelopen week. Dan maar even een stapje terug en lekker niks doen het weekend (wel lastig met 2 kids maar toch).

Het komt goed met ons, dat moeten we tegen ons zelf blijven zeggen hihi2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/06/2017 11:23 door Sarma.
Re: Terugval??
25 June 2017 09:34
Het komt ook goed! Ik merk het echt, als mijn ademhaling rustiger is, dan voel ik me ook weer mijn 'gewone, oude ik' van lang geleden. Ik val alleen weer snel terug in de valkuil van het verkeerd ademen (en dan ook negatief denken en angstig/down worden). Maar ik denk gewoon dat het zijn tijd nodig heeft en veel oefenen. Als ik 17 jaar lang dat patroon heb gehad, dan is dat niet 123 anders. Maar het komt goed!
Re: Terugval??
25 June 2017 10:29
Heey allemaal

Ik had idd ook een BO ben.
Ik denk ook inderdaad dat BO een combi is van beide hoewel ik het wel met ben eens ben dat de psycholoog mij in elk geval niet goed daarbij kon helpen.
Maar wellicht is dat per situatie ook verschillend.

Niet elke BO word veroorzaken/'>oorzaakt door dezelfde dingen natuurlijk maar het komt er wel bij ieder op neer dat we ons zelf voorbij gegaan zijn en we moeten leren dat niet meer zo ver te laten komen.

Ik ben er ook van overtuigd dat niet bij iedereen dezelfde oplossing werkt. Dat is ook niet erg want we zijn allemaal andere mensen en leven in andere situaties.

Bij ligt de oplossing in meerdere punten denk ik; sporten/ houding verbeteren, beter mijn grenzen aangeven, gezonder eten/ vroeger slapen. En leren stress beter los te laten.

We kunnen wel veel van elkaar leren smiling smiley tenminste ik heb wel veel aan dit forum

Meer weten over het HyperVen programma?