[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zweten, misselijk en hartkloppingen

Gepost door Seadreamer 
Zweten, misselijk en hartkloppingen
30 June 2017 13:44
Ik ben net in de stad geweest. Voelde me thuis al niet echt lekker maar advies hier is vaak wandelen. Dus toch geprobeerd

Nou ik was heel snel terug.......
Hartkloppingen, enorm zweten, super misselijk en gevoel dat ik zo ging flauwvallen.

Gisteren was ik thuis aan het opruimen had ik het ook. Zweten en misselijk zijn. Toen zakte het uiteindelijk toen ik ging liggen.
Nu wil het ook niet weg, en heb ook heel erg een brok in mn keel!

Heb de huisarts maar gebeld en moet dus vanmiddag langs komen....

Dit herken ik niet van hyperventilatie tot nu toe. Daarom vind ik het ook eng. Herkennen jullie dit wel??
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
30 June 2017 14:48
Hoi ara

Ik herken het zeker het begon bij mij met brok in de keel en misselijkheid!!
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
30 June 2017 17:19
En hoe is het gegaan bij de huisarts..
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
30 June 2017 22:32
Helaas heel erg teleurstellend. Er werd niks gecheckt of geruststellends gezegd en ze zei "ik weet het niet" en "even de uitslag van de cardiloog afwachten en overleggen met eigen huisarts en anders misschien langs de internist"
Tja.... het is smiddags wel wat gezakt gelukkig maar het heeft mn angst wel weer aangewakkerd. Ik ben er zo klaar mee ik wil echt beter worden!

Maar fijn dat je het herkent. Stelt me dan wel enigszins gerust!
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
01 July 2017 08:03
Hallo Seadreamer,

Wat je ervaren hebt is het plotseling ontladen van een groot stuk stress. Die stress wordt langzaam maar zeker vrijgemaakt en moet ontladen worden. Dus het klinkt misschien raar, maar gefeliciteerd dat dit er nu weer uit is. Weer een stap in de goede richting. Zo'n ontlading kan gepaard gaan met heftig trillen / beven (soms zelfs schudden) , hoofdpijn of andere pijn ergens, enorme zweetuitbarsting, sterke angstgevoelens, misselijkheid (heel soms zelfs braken) en het gevoel bijna flauw te vallen.

Het kan heel snel gaan of het kan uren duren. Hoe minder je ertegen verzet, des te sneller kan het ontladen worden. De angst voor controleverlies zorgt er vaak voor dat we het proces tegen proberen te houden. En dat is jammer, want daardoor duurt het langer en heb je er ook veel meer last van. Door door de medische molen te gaan, geeft misschien geruststelling, maar het is veel beter om dit thuis (in je veilige omgeving) eruit te laten.

Nu je weet wat het is, kan je bij de volgende ontlading er anders tegenaan kijken. Probeer het over je heen te laten komen volgende keer. Dat is erg moeilijk, maar het zal een enorme overwinning voor je zijn als je dat eenmaal kunt.
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
01 July 2017 08:28
Ik herken het ook hoor sea! Zelfs zulke warmte aanvallen dat het voelt alsof ik koorts heb. En gek genoeg gaan ontspanning en misselijkheid bij mij hand in hand. Zodra ik echt ontspannen raak (wat zeldzaam is helaas nog steeds), kan ik de klok erop gelijk zetten dat ik me ook misselijk ga voelen. Gek vind ik dit niet, want ook mijn buik wordt dan ontspannen en die is dat niet gewend.
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
01 July 2017 10:24
Dank je wel rob !!!
En jij ook stil.

Dat geeft me dan wel weer een enorme geruststelling!

Over me heen laten komen, hoe doe ik dan in de praktijk dan precies? Bijvoorbeeld in de stad gisteren. Moet ik dan gewoon doorlopen? Of toch wat ik gedaan heb naar huis gaan en rusten?

Sorry. Vind het nog moeilijk om adviezen om te zetten naar de situaties waarin ik het mee maak. Ik denk dan, wat moet ik doen? Doorgaan, stoppen? Op mn klachten lettem of juist niet er mee bezig zijn ?

Dat zou ik graag leren zodat ik in vervolg rustig kan blijven en weet wat de beste reactie is. Nu schiet ik nog volledig in paniek en dat is natuurlijk niet de juiste reactie.

Alvast bedankt
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
01 July 2017 12:00
Hoi Seadreamer ik voel me soms ook op ongepaste plaatsen niet lekker of zoals het zou moeten met klachten,
100% negeren lukt bij mij niet wat ik dan wel doe is als ik in de stad ben lekker naar de lucht kijken naar de vogels de wind in Mn gezicht voelen en heel rustig wandelen of zitten ergens met Mn ogen dicht en luisteren naar de natuur

Het brok gevoel is echt heeeel rot Mn moeder heeft er nu ook last van en ik heb het maanden aan eeenstuk door gehad 4maanden 24per dag voordat ik echt chronische hyperventilatie kreeg( 6maand )ervoor
Ik heb altijd primatour reistabletjes bij me voor het misselijkheid die neem ik heeeeel zelden in als het echt niet meer leuk is.
En ik meete ook vaak Mn temperatuur omdat ik zo warm kreeg en begon te zweten maar temp was tot nu toe nog altijd goed

Hoe gaat het op je werk nog trouwens
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
01 July 2017 21:09
Thanks alayna ik ga dat eens proberen.

Heb inderdaad ook x temperatuur opgenomen maar was zelfs wat lager dan normaal, dat brok in de keel gevoel is echt om gek van te worden ja. Hopelijk trekt dat snel weg.

Lief dat je het vraagt op het werk ging het qua hartklopping klachten redelijk goed! Die mindset best goed vast gehouden. hoewel ik na het werk helaas wel erg moe en uitgeput was en, ondanks een halve dag vrij toch 2 dagen flink heb moeten bijkomen dus dat is toch wel een teleurstelling. Maar ik moet dan ook wel toegeven dat ik echt te laat in bed lag. Ook denk ik dat mn houding enorm tegen werkt ik ga volgende week steunzolen krijgen hopelijk lost dat op den duur wat voet/knie/bekken/lage rug pijn op.

Ben echt een avondmens en vroeg naar bed vind ik zo moeilijk terwijl ik er wel vroeg uit moet, en de rust hard genoeg nodig heb.
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
02 July 2017 18:41
Vervelend he, dat je je soms heel slecht kunt voelen. Ik heb het soms van de ene op de andere dag ook. Voelde me gisteravond goed en stond vanochtend op met een misselijk gevoel. Dat is de hele dag blijven hangen. Ik had ook geen trek in eten, maar nu wel weer. Ik kan het af en toe ook enorm warm krijgen en ik had donderdag op het werk dat ik een paar seconden draaiierig werd. Ik boog naar de telefoon op die op te pakken en ineens leek het of 'iemand' me duwde. Ik moest me zelfs echt even vasthouden! Toen was het weer weg. Later kreeg ik het nog een keer. Ik denk ook dat het ontladingen zijn, al weet ik dat niet zeker. Een soort adrenalinestoten lijken het wel. En hartkloppingen, daar ben ik ook mee bekend. Ik heb 2-3 goede weken gehad, maar deze week was het weer wat minder. Door de AD medicijnen raak ik wel minder in paniek van dit soort enge gevoelens. Ik hoop zo steeds meer te kunnen. Toen ik me zo goed voelde, kon ik me niet voorstellen hoe het is om je zo slecht te voelen. Dan denk je: het is weg! En dan van het ene op het andere moment is het er weer... :-(
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
02 July 2017 19:05
Hee clare!

Ja zo herkenbaar...
is ook zo lastig als er telkens "nieuwe" symptomen bij komen. Of ineens zo'n stressontlading mee maakt.
Het lukt me nog steeds niet om bij klachten die ik nog niet eerder had rustig te blijven.
Ik moet echt gaan accepteren dat het niets ernstigs is en er kei hard voor gaan werken om beter te worden.
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
03 July 2017 08:58
Jammer Sea dat het weer wat minder gaat! Hopen dat t ontladingen zijn! en wle ongeveer de laatsten
Re: Zweten, misselijk en hartkloppingen
03 July 2017 16:17
Hoop ik ook! Maar ik heb inmiddels wel 2 maanden verlengt want ben echt nog lang niet waar ik wil zijn.

Meer weten over het HyperVen programma?