[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stoppen of herbeginnen?

Gepost door Edith 
Stoppen of herbeginnen?
14 November 2009 18:08
Ik ben inmiddels 24 dagen gestopt omdat er eigenlijk niks meer gebeurde, mijn tijden bleven maar hangen (een stukje onder hun hoogtepunt) en gingen niet meer omhoog.
Eerst leek het dan beter te gaan door te stoppen en rob had ook gezegd dat ik misschien wel gewoon klaar was. Maar intussen gaat het nu precies terug slechter en slechter. Regelmatig komt er weer eens plots angst of een soort onwerkelijkheidsgevoel of andere akelige dingen over mij heen en das allesbehalve leuk natuurlijk. Is dat normaal wanneer je stopt of betekent het dat ik best terug kan beginnen. Ik zal toch een beetje op zoek moeten naar nieuwe motivatie dan om weeral verder te oefenen want ben natuurlijk al van eind februari bezig. Vraag me echt af wanneer mijn leven nu eindelijk eens terug normaal gaat zijn. Ik denk ook dat als het tegen de kerstvakantie nog niet beter is, ik deze keer toch echt maar eens een AD medicijnen zal proberen want ik wil er nu echt wel eens eens volledig vanaf en genieten van een chronische hyperventilatie vrij leven.. Ik heb overigens een paar dagen geleden wel 3 dagen terug geoefend maar mijn tijden waren gewoon nog steeds hetzelfde, geen verhoging.
Dus euhm Ellen, hoe ging dat bij jou toen je stopte? Of iemand anders die er met HyperVen vanaf geraakt is natuurlijk..
Re: Stoppen of herbeginnen?
14 November 2009 21:45
Hai Edith,

Bij iedereen verloopt het zo verschillend, daar kan je geen lijn op trekken.
Ik heb zelf 7 maanden geoefend. Mijn score bleef rond de 90 hangen. Ook dat is bij iedereen heel verschillend.
Ik was heel veel van mijn klachten kwijt, alhoewel ik nog wel eens ervaren heb in de periode na HyperVen dat ik nog wel eens een paar daagjes ergens last van kan hebben.
Maar de goede periodes werden steeds langer en op een gegeven moment had in geen last meer. Dat is wat Rob bedoeld met, dat HyperVen blijft doorwerken ookal ben je gestopt.

Rob heeft heel veel ervaring met wat jij vertelt, dus ik ga hem jou vraag doorgeven, zodat hij jou antwoord kan geven, maar mijn ervaring is dat als je stagneert en je dus niet verder komt AD medicijnen vaak de oplossing is om dat te doorbreken.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Stoppen of herbeginnen?
15 November 2009 11:35
Tjah ik heb een tijdje zitten denken van misschien is het normaal dat het terug zo slecht gaat nu ik gestopt ben en heeft dat tijd nodig maar intussen merk ik eigenlijk alleen maar dat het blijft verslechteren en vanalles terugkomt en dat is dus niet de bedoeling natuurlijk. Ik denk dat ik dus maar terug aan het oefenen ga gaan en nog eens ga proberen om aan 2 x 10 per dag te geraken of 3 x 7 ofzo want dat is me eigenlijk al heel lang niet meer gelukt, wie weet is het daarom ook wel allemaal stilgevallen. En dan in de kerstvakantie waarschijnlijk AD medicijnen ja, eerder zal denk ik moeilijk gaan met examens in aantocht.
Re: Stoppen of herbeginnen?
15 November 2009 13:58
Hallo Edith,

Ik denk dat AD medicijnen gaan proberen jouw heel erg veel kan helpen. Als de aanloopverschijnselen van de AD medicijnen voorbij zijn, pak dan HyperVen weer eens op. Waarschijnlijk gaan de scores dan weer stijgen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Anonieme bezoeker
Re: Stoppen of herbeginnen?
15 November 2009 20:38
Gaan sporten Edith. Sporten helpt tegen zoveel dingen, als je je lichaam niet laat wennen aan beweging zul je nooit helemaal genezen. Mensen onderschatten dat veel klachten in stand worden gehouden door een passieve levensstijl. Met alleen HyperVen kom je er ook niet....

AD medicijnen inzetten moet je pas doen nadat je conditie hebt opgebouwd en je klachten nog net zo hevig zijn als nu. Een gebrek aan conditie levert angst, depressie, minder zuurstofrijk bloed, vernauwingen etc op.
Re: Stoppen of herbeginnen?
15 November 2009 22:20
Tjah ik zou wel meer willen sporten maar dat is allemaal zo simpel niet hoor. Als ik nog maar 1 minuutje probeer te lopen dan is dat al met heel veel moeite en dan komen er allerlei klachen opzetten door de versnelde ademhaling. Laat staan dat ik dan een minuut later dan nog eens zou kunnen doen en al helemaal niet nog meer keer smiling smiley Komt daar nog bij dat ik momenteel met griep ofzo zit dus nu lukt het helemaal niet, anders zou ik ook al hard terug aan het HyperVennen zijn. Maar zodra het terug lukt ga ik wel proberen dat sporten op te bouwen weer, al wilt het dan niet echt lukken..
Anonieme bezoeker
Re: Stoppen of herbeginnen?
16 November 2009 09:01
Edith, dit komt omdat je lichaam aangeeft het niet gewend te zijn. Daarom moet je dit ook opbouwen, als je lichaam van een minuut al van slag raakt heb je gewoon een probleem. Dit moet je erkennen. Als je nu een paar weken licht intensief gaat trainen geef je je lichaam de kans om te wennen. Geloof mij, ik heb met honderden mensen gewerkt zoals jij, het is in het begin zwaar en na een aantal weken verandert er heel veel. Ik heb met mensen gewerkt met zwaar overgewicht met hyperventilatie, ze hadden duizenden redenen om niet te sporten, wel om door te gaan met fastfood en hun passieve levensstijl. Ieder lichaam is flexibel ook die van jou, je moet er alleen in geloven en doorzetten.

Als ik jouw geschiedenis het afgelopen jaar lees dan denk ik dat jij in een cirkel zit. Hier kun je uit komen, maar dan moet je het wel aanpakken. Start gewoon rustig met een half uurtje wandelen en doe desnoods tussendoor 1 keer een minuutje joggen. Laat je lichaam maar trillen, zweten, tegenwerken en HyperVentileren....duidelijk signaal dat je lichaam op slot zit en niets meer kan hebben. Door je lichaam te verplichten zal hij net als HyperVen het lichaam langzaam aanpassen.


Succes!



Bericht bewerkt (16-11-2009 10:05)
Re: Stoppen of herbeginnen?
16 November 2009 18:38
Hoi Edith,

Wat balen zeg dat je je nu weer zoveel slechter voelt. Ik begrijp wel goed je weerstand om AD medicijnen te gaan slikken. Dat is toch niet zomaar iets. Maar als laatste redmiddel zou ik het zelf toch uiteindelijk overwegen. Zelf wacht ik op de uitslag van het bloedonderzoek van NovelCure. Ga het eerst maar via die weg proberen.

Mijn allergrootste klacht van de chronische hyperventilatie is chronische vermoeidheid. Hierdoor moet ik overdag veel rusten en zo kwam ik dan ook in een vicieuze cirkel naar beneden terecht wat mijn conditie betreft. Vijf minuten lopen (wandelen) was me soms al te veel. Om hier toch wat aan te doen kwam ik uiteindelijk terecht bij EnergyControl in Weesp. Zij zijn gespecialiseerd in conditietraning/opbouw bij mensen die om wat voor reden dan ook (chronisch) vermoeid zijn. Samen met hen is er toen een op mijn persoonlijke situatie gericht conditieplan opgesteld gebaseerd op onder andere mijn hartslagfrequentie en ademhaling. De eerste zes weken waren heel erg zwaar. Ik moest er echt letterlijk alles voor opzij zetten, maar beetje bij beetje werd het lichter en werd ik fitter. Na jarenlang vanalles geprobeerd te hebben om me beter te voelen (ik wist niet dat ik chronische hyperventilatie had) was dit het eerste dat ook echt werkte! Het hielp me niet van de chronische hyperventilatie af, maar ik kon opeens weer dingen die ik jaren niet had gekund omdat ik er geen energie voor had. Mijn advies is wel het onder begeleiding te`doen. De kans op overbelasting is anders erg groot en dan ga je je alleen maar ellendiger voelen.

Sterkte,

Florieke
Re: Stoppen of herbeginnen?
23 November 2009 20:45
Hoi Edith en Florieke,

Edith, wat Florieke zegt is zo gek nog niet! Ik heb ook gelezen over Energy Control en het sprak mij ook erg aan. Ik werk op een boekenafdeling en kreeg daar een boek in handen van Koen de Jong en Bram Bakker, het heet VERAD medicijnenEMING, BRENG LUCHT IN JE LEVEN. Ze beschrijven daarin volledig de chronische hyperventilatie in verschillende stadia. Heel herkenbaar, ik zou het zeker lezen. Daarin staat ook een hoofdstuk over Energy Control. Zij (Stans van der Poel) is voormalig longfunctielaborante en helpt je de moeheid te bestrijden door middel van ademhalingsoefeningen en sport. Ik ben ook van plan haar te consulteren. Schaam me alleen een beetje dat ik rook....... Ik loop al 4 jaar te zuchten en gapen en heb het elke dag benauwd, ook gaat mijn hartslag heel gauw omhoog en als ik me inspan kom ik achter mijn adem en MOET dan heel diep zuchten ik denk om te compenseren? Ik weet het ook niet, ik weet wel dat het mijn leven vergalt. Ik ga maar zoveel mogelijk gewoon door, maar ben mezelf volledig kwijt. Persoonlijk denk ik niet dat AD medicijnen de boel oplost. Ik denk dat je het voor je uitschuift. Aan de andere kant hebben sommige mensen er misschien baat bij. Het is het allerlaatste wat ik zal proberen. Als ik dat zuchten en dat k..gevoel wat ik weg moet zuchten niet had zou ik de wereld aankunnen voor mijn gevoel. Ik wens je heel veel sterkte bij je beslissing wel of niet AD medicijnen!

Florieke zou je mij meer info kunnen geven over Energy Control? Ook of je het zelf moet betalen of dat het vergoed wordt? Ik ben heel benieuwd wat je moet doen en wat ze doen, want ik vind het best eng. Ik hoor heel graag van je.

groetjes Judith
Re: Stoppen of herbeginnen?
23 November 2009 22:50
Hoi Edith,
Ik ben al acht jaar aan t klooien met ziek zijn, en hevige vermoeidheid. Heel lang verhaal. Ik loop bij een geweldige homeopatische arts. Ik kreeg vaak gelsemium, of nux vomica C30, na een dag ben je dan van veel gedoe af. het helpt mij vaak bij gebibber, duizel en angst. Het prettige vond ik vooral, dat ik dan kon denken- het is een stofje tekort, het ligt niet aan mij.... Lees maar eens, misschien heb je er wat aan?
[mens-en-gezondheid.infonu.nl]

[mens-en-gezondheid.infonu.nl]-stress.html
Het beste is natuurlijk in overleg met een homeopaatje ...
Groetjes ellen

Re: Stoppen of herbeginnen?
24 November 2009 14:49
Hoi Judith,

Wat grappig. Ik heb dat boek zaterdag gekocht, maar nog geen tijd gehad om het in te kijken! Ook toevallig dat EnergyControl daarin genoemd wordt. Zo zie je maar, kleine wereld.

EnergyControl is absoluut niet iets om eng te vinden. Het zijn superaardige mensen en het werkt (voor mij althans) echt. Maar je moet dan ook wel doen wat ze zeggen en het volhouden! De laatste keer dat ik ben geweest is alweer 2 jaar geleden. Toen betaalde ik geloof ik 175 euro voor het onderzoek plus trainingsschema. Ik denk niet dat ik het toen van de verzekering vergoed kreeg, maar je kan het altijd proberen. In ieder geval is het het geld meer dan waard en je kan met het trainingsschema voorlopig een hele tijd aan de slag.

Er wordt een conditiemeting gedaan aan de hand van verschillende factoren, onder andere je hartslag en ademhaling ( zij ontdekte ook dat ik hyperventileerde!). Vervolgens wordt een trainingsschema opgesteld aangepast aan jou specifieke conditie. Je kan zelf beslissen of je de trainingen zelf gaat doen of dat je bij hun gaat sporten (kost bij hun wel geld) en je kan ook zelf beslissen wat je gaat doen. Je kan hardlopen, maar ook fietsen, zwemmen, op de hometrainer enz. Het gaat erom dat je een bepaalde hartslag frequentie haalt en hoe je dat doet maakt niet zoveel uit. Ik heb altijd zelf getraind, eerst op de hometrainer en later snelwandelend in de duinen. Je beging met 20 minuten en dat bouw je elke week (6weken) uit met 4 minuten. Gaat dat allemaal goed, dan kan je na 6 weken met een wat hogere hartslag weer opnieuw beginnen enzovoort. Als je er voor kiest zelf te trainen kan je hen trouwens altijd om advies en hulp vragen via de telefoon of email. Ik heb daar zelf erg goede ervaring mee en dat kost niets extra. Bij mij was het erg zwaar, die eerste 6 weken, maar ik kwam dan ook van heel ver. Maar omdat ik nu wist dat mijn lichaam dit aan zou moeten kunnen, heb ik toch doorgezet. Met resultaat! Dankzij EnergyControl durfde ik het op een gegeven moment aan om zwanger te worden, met een mooie dochter als resultaat!

Tot slot toch nog even een opmerking, al is he laatse wat ik wil belerend overkomen, maar als ik jou was zou ik toch nog eens zeer serieus overwegen te stoppen met roken, want voor zover ik weet kan dat de chronische hyperventilatie in stand houden en dan doe je alle HyperVen voor niets.

Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust. Ik zou het leuk vinden om te horen of je er naar toe gaat.

Groetjes,
Florieke
Re: Stoppen of herbeginnen?
24 November 2009 18:36
Energy Control is zo te zien iets uit Nederland, dus dat zal niet lukken voor mij.
Maar in principe moet het zonder dat ook lukken. Het moeilijkste is om vol te houden met al die enge klachten als ik probeer te sporten. Dat boek zal ik misschien ook wel eens lezen, maar momenteel kort voor examens dus ff geen tijd.
Overigens zijn mijn tijden de laatste 4 dagen eindelijk terug hoger, alleen ik voel me ook weer wat sneller angstig precies daardoor. Toch hoop ik dat dit doorzet en dat er dan eindelijk weer eens wat klachten verdwijnen.

Meer weten over het HyperVen programma?