[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Steeds slechter

Gepost door Edith 
Steeds slechter
04 December 2009 15:19
Mijn leven was terug leefbaar dankzij HyperVen en ik was zoveel mogelijk terug aan het proberen op te bouwen, durfde steeds meer en meer terug. Maar qua klachten bleef ik wel al een hele tijd een beetje stilhangen, er verdween niks extra meer en dat terwijl ik zeker nog niet van alles af was. Ik was dus een maandje gestopt, maar zeker tegen het einde van die periode ging het steeds slechter, terug angst enzo. Dus opnieuw begonnen en na een paar dagen begon ik hogere tijden te halen. Maar sinds dat gebeurd is gaat het eigenlijk alleen maar slechter en slechter met mij. Alle klachten komen stapje voor stapje steeds meer terug. En intussen zijn mijn tijden nu ook niet meer hoger maar teruggezakt naar waar ik al was. Ik weet dus niet meer hoe het nu verder moet. Zo te zien lukt het mij niet met HyperVen, ik ben al 10 maanden ver bijna en zelfs de klachten waar ik wel vanaf was geraakt met HyperVen komen nu terug [:]sad smiley([/:]
Ik ben gisteren naar de dokter geweest om te vragen of hij mij Deanxit (lichte AD medicijnen) wou voorschrijven en dat heeft hij wel gedaan maar dan wel met de vermelding dat het chemische brol is en dat hij het niet graag voorschreef en of ik daar de rest van mijn leven afhankelijk van wou zijn. Nuja dat geeft me dus ook niet echt goede moed om er mee te beginnen. Ben aan het twijfelen om het vandaag maar te proberen maar heb ook schrik dat het er weer erger van zou worden en dat kan ik al helemaal niet hebben nu ik in de examenperiode zit. Verder ook depri natuurlijk aangezien ik er blijkbaar nooit vanaf ga geraken, ik zou echt zo graag eindelijk terug een normaal leven willen maar het zit er blijkbaar echt niet in voor mij.
Anonieme bezoeker
Re: Steeds slechter
04 December 2009 16:32
Nogmaals Edith, ga conditie opbouwen en veel problemen zullen verdwijnen. Je moet niet alles gooien op chronische hyperventilatie, een gebrek aan conditie kan angst en onrust veroorzaken. Ik heb mijn herstel te danken aan 50% HyperVen en 50% conditieopbouw. Als ik niets aan sport had gedaan had ik mij een slag in de rondte kunnen HyperVennen maar was ik er nog steeds niet geweest. Ik ben HyperVen dankbaar maar ook het sporten, nu wil ik niks meer anders en voel mij kiplekker....ben ruim 9 maanden bezig geweest...
Re: Steeds slechter
04 December 2009 16:49
Ja, maar zoals ik al aangaf is sporten niet bepaald simpel als je je bang voelt en ook andere klachten komen altijd erger als ik probeer te sporten. Ondanks dat was ik het toch aan het proberen op te bouwen maar dan ging ik weer mijn rug laten behandelen en daar kreeg ik dan weer te horen van wacht nu best 2 weken met sporten en probeer dan heel traag nog eens op te bouwen. Iedereen zegt ook wat anders en op den duur weet je echt niet meer wat je nog moet doen en wat niet [:]moody smiley[/:] Maar ik ga inderdaad proberen toch maar weer conditie op te bouwen inderdaad ook. Misschien durf ik al beter met behulp van de Deanxit als ik dat eens een maandje neem ofzo, we zullen zien.
Re: Steeds slechter
04 December 2009 17:10
Hee Edith,

Ik onderschrijf wat Helma zegt, mijn scores bouwen zich nu weer langzaam op en ik sport er nu ook bij, en op het moment voel ik me best weer goed. Alleen soms wat onrustig, maar dan ga ik sporten en dan is het weer even weg. Dat je je slechter voelt is omdat je weer begonnen bent met HyperVennen en weer ontladingen krijgt

Ik heb dat dus laatst ook gehad, toen had ik ook paar maanden niet geHyperVenned en gesport en toen kreeg ik ook weer klachten terug.....

Aan de andere kant, denk ik dat een lichte AD medicijnen wel kan helpen, als je dan wel weer na de ergste ontladingen gaat HyperVennen en sporten dan kom je er wel weer af... zijn ook mensen die van zware AD medicijnen af komen dus...

Groetjes en sterkte
Re: Steeds slechter
04 December 2009 17:32
Ik had precies gewoon niet verwacht dat een maandje stoppen en dan opnieuw beginnen zou betekenen dat ik weer door die hel van klachten zou moeten gaan. Dat is gewoon zo moelijk te plaatsen dat dat zou betekenen dat je op de goede weg bent, terwijl het net voelt alsof je terug naar af aan het gaan bent. Het helpt natuurlijk ook niet dat ik met die tijdsdruk zit van examens, daarna volle weken les en stage. Ik heb nu een halfje Deanxit genomen en morgen zien we wel weer verder zeker. Sporten is zeker ook het plan en HyperVennen ga ik ook niet mee stoppen.
Re: Steeds slechter
04 December 2009 18:21
Hai Lieve Edith,

Soms zit oude stress zo verschrikkelijk vast in je lichaam, dat als je een maand gestopt bent met HyperVen (zoals in jouw geval) de stress toch weer gaat loslaten. Dat is dus eigenlijk een deel van de genezing, ook al is dat moeilijk te geloven.

Je voelt je alsof je terug bent bij af, maar dat ben je absoluut niet.
Het is moeilijk te begrijpen dat bij de ene persoon 3 maanden HyperVen genoeg zijn en dat andere mensen er soms wel 1,5 jaar of langer over doen.

Sport, zoals Helma en Claudia zeggen, kan inderdaad helpen, maar als je angstig bent zit je daar niet op te wachten. Daarnaast zit je ook nog eens midden in examens en stages, dus je leven ligt op dit moment goed onder de stress.

Het is ook niet raar dat je scores teruglopen, want als je lichaam oude stress loslaat gaat dit gepaard met score-vermindering en (jammer genoeg) het terugkeren van (sommige) klachten.

Toen dit bij mij gebeurde ben ik 1x per dag gaan HyperVennen, zodat de klachten nog enigszins op te vangen waren en........................de klachten verdwenen toch ook weer redelijk snel, waardoor ik me weer sterker en beter ging voelen.

Aan alle drukte in je leven kan je niets veranderen. Examens zijn er nu eenmaal en stages ook en die brengen de nodige spanning met zich mee.

Probeer op tijden dat je meer rust hebt, bijv. 's-avonds, je lichaam tot rust te brengen. Niet te veel input van computers of tv, maar gewoon lekker muziek luisteren of met de hond wandelen (als je die hebt [:]winking smiley[/:]) Je begrijpt wel wat ik bedoel.

In deze tegenwoordige tijd staan we met zijn alle zo onder druk. We moeten zo verschrikkelijk veel dat we de tijd niet meer nemen om gewoon niets te doen, terwijl dat zo ontzettend goed is voor lichaam en geest om bij te komen.

Ik hoop dat ik je hiermee hebt kunnen helpen om het te relativeren en het te begrijpen.

Als je vragen hebt, kan je altijd "bliepen", dat weet je.
Succes Edith !!

Groetjes van Ellen

P.s.: Ik heb deanxit nog even opgezocht, want ik kende het niet, maar dit is wat ik vond:
In lage dosering (0,5 mg a 1 mg per inname) werkt het angstwerend en heeft het ook een activerend en stimulerend effect op de stemming.
Hoger heeft geen zin, want dan werkt het voor andere psychische aandoeningen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (04-12-2009 18:28)
Re: Steeds slechter
06 December 2009 12:53
Thx voor je reactie Ellen (en de rest), helpt altijd wel een beetje maar het blijft moeilijk, ik dacht echt dat ik na 6 maanden ontstressen daar toch teminste al doorheen was. Echt balen om dat nu nog eens opnieuw te moeten doen, net wanneer je bezig bent met te proberen alle angsten te overwinnen die je aan die nare periode hebt overgehouden. Ik kan ook niks gaan verminderen want ik neem al maar een halve Deanxit per dag en oefenen deed ik ook al maar 1x per dag, laatste 2 dagen zelfs niet meer omdat ik met die Deanxit begonnen ben en het niet nog erger wil maken. Of misschien zou het wel net beter gaan als ik een beetje zou oefenen.. Zo moeilijk om te weten wat je wel en niet moet doen steeds [:]moody smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?