[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heeft het nog wel zin?

Gepost door Clare 
Heeft het nog wel zin?
08 August 2017 20:51
Hoi hoi,

Ik ben al heel erg lang bezig met HyperVen. Ik doe het eigenlijk al jaren. Soms ging het beter en stopte ik, maar aangezien de klachten steeds weer terug kwamen, pakte ik het na verloop van tijd weer op. Nu ben ik al maanden bezig en doe ik het netjes 2x per dag, heeeeel af en toe maar 1x. Ik merk wel verbetering hoor, ik heb er veel goede dagen bij zitten, maar toch gaat mijn grafiek echt niet omhoog. Als ik al eens omhoog ga, zak ik daarna meteen weer in. Soms kom ik boven de 100, vanmiddag opeens maar weer rond de 60? Het lijkt net een pannenkoek met wat ups en downs, niks stijgende lijn.

Ik snap er helemaal niets van. Ik had veel werkstress, maar dat heb ik aangepakt. Ik ben ook AD medicijnen gaan slikken om de laatste stress-resten eruit te werken. Maar zelfs nu gaat mijn grafiek niet omhoog. Geen mens leeft zonder stress en ik vraag me dan ook af waarom het bij mij niet lijkt te werken. Ik heb geen stressfactoren meer, alleen de normale dingen. Ik had mijn hoop echt gevestigd op HyperVen, hoopte dat ik nu dan voor eens en altijd van die vreselijke chronische hyperventilatie af zou komen. Maar ik blijf dagen hebben dat ik duizelig ben en dat is puur van de chronische hyperventilatie. Ik weet het niet meer zo. Ik vind het oefenen niet erg, maar ik kan er toch niet mijn leven lang mee doorgaan? Gaan jullie grafieken wel omhoog?

Groetjes Clare
Re: Heeft het nog wel zin?
08 August 2017 22:43
Maar misschien is jou score voor jou wel het maximum?
Heb je al contact gehad met HyperVen? Misschien kunnen zij je advies geven op jou persoonlijke situatie gericht.
Re: Heeft het nog wel zin?
09 August 2017 00:06
Ik heb al heel vaak gevraagd hoe dat kan Seadreamer, maar ik krijg elke keer te horen dat ik dan toch nog stress heb. En dat ik Transcendente Meditatie zou kunnen doen om dat weg te werken. Maar ik héb geen abnormale stress en ervaar dat zo ook niet. Ik ben zeker verbeterd hoor en ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen, maar ik vraag me soms gewoon af of HyperVen altijd werkt of dat er ook mensen zijn waarbij het gewoon toch niet werkt? Ik zou na jaren oefenen toch wel genezen moeten zijn? Blijkbaar past mijn ademcentrum zich niet of niet voldoende aan?
Re: Heeft het nog wel zin?
09 August 2017 10:33
Hm lastig ik denk zelf dat HyperVen zeker werkt maar dat alleen HyperVen niet genoeg is. Misschien speelt bij jou onbewust een angst voor de klachten ofzo?
Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik merk dat ik gewoon nog teveel wil en doe soms.
Verder eet je gezond? Slaap je genoeg? Sport je?
Als je dat ook allemaal doet en geen stress of trigger hebt (misschien onbewust?) Dan zou ik inderdaad kijken of je nog wat anders kunt vinden wat je kan helpen. Maar persoonlijk denk ik dat je het vooral zelf moet doen. En dat is een zoektocht naar wat in jou levensstijl past en niet voor iedereen hetzelfde. Voor mij is het een combi van piekeren, houding, beweging, slapen en gezond eten maar dat kan voor jou wat anders zijn natuurlijk. Accepteren heeft mij ook geholpen. Minder angst
Re: Heeft het nog wel zin?
09 August 2017 10:44
Ja wat jij zegt herken ik wel Seadreamer. Ik ben ook bang voor de klachten en dat is de reden waarom ik AD medicijnen heb. Het leidt niet meteen tot een paniekaanval, wat eerst wel was. De AD medicijnen helpen zeker wel. Ik ben ook gefocust op hoe ik me voel: ben ik duizelig of niet en zo ja, wat moet ik die dag allemaal doen en gaat dat wel lukken? Ik heb cognitieve gedragstherapie om dat los te laten. Gisteren was ik dizzy maar ben ik toch met mijn dochter de stad in gegaan. Dat gaat dan goed, ondanks dat ik me raar in mijn hoofd voel. Het is gewoon een struggle. Sporten kan ik meer doen en wat minder suiker kan ook geen kwaad. Daar valt misschien winst te behalen. Goed dat je me dat nog even aanreikte, je zou dat soort dingen bijna vergeten. Fijn! Hoe voel jij je?
Re: Heeft het nog wel zin?
09 August 2017 20:48
Ja met mij gaat het eigenlijk goed!
Als ik weer teveel heb gedaan heb ik wel slechte dagen maar heb echt de keuze gemaakt om de angst te negeren. Ik denk dan hmm oke wat rot dat ik dit nu weer voel maar hee het is maar chronische hyperventilatie en het gaat ook wel weer over en er kan niks ergs gebeuren. Vervolgens probeer ik om er zo min mogelijk op te letten en ga gewoon iets doen. Voor mij is die mindset echt een grote stap geweest. Ik lag echt maanden op de bank bang dat ik flauw viel etc maar was daar zo klaar mee opeens! Ik wil mn leven niet meer laten lijden door angst en klachten!

Zelf moet ik ook nog gezonder eten beter en slapen en meer bewegen maar dat komt na mn vakantie wel want dat schiet nu toch niet op. Ook oefenen niet. Ga erna wel weer verder maar voor nu gaat het gelukkig prima, al ben ik er nog lang niet smiling smiley
Re: Heeft het nog wel zin?
10 August 2017 16:43
Alsof je mijn verhaalt typt Sea. Ik oefen heel af en toe, gewoon op papier... Heeft geen zin maar even kijken waar mn score zit.

Mn levensstijl aangepakt, blijft lastig. Zeker optijd slapen als je je dagen goed voelt... Ga komend jaar nog niet naar school. Wil me zelf volledig onder controle hebben, en dat lukt steeds beter. Winkelen gaat zonder problemen, zo vaak gedaan. Maar voel ik een paniekaanval opkomen ga ik lekker rekenen in mn hoofd met de getallen om me heen. Ben niet meet constant duizelig.

Nog snel moe e.d., maar ja dat is ook een burn out resverschijnsel. HyperVen heeft mij ontzettend op de goede weg gebracht.

En voor jouw clare, blijven zoeken en doen wat goed voelt! Maar mindset is me er 1 hoor. Ik lach me klachten uit, maar pak me rust. Begin steeds minder klachten uit te lachen omdat ze er steeds mjnder zijn.
Re: Heeft het nog wel zin?
10 August 2017 17:00
Hallo allemaal,

Ik lees allerlei goede adviezen hier!
Sporten en letten op je eten, kunnen inderdaad enorme invloed hebben op je hyperventilatie.
Het wil niet zeggen dat je bijvoorbeeld helemaal geen suiker meer mag of nooit meer koffie of cola.
Maar let er eens op wat je eet en hoe je dag dan gaat.
Voor mij werkte het heel goed om even geen koffie meer te drinken. Toen ik me beter begon te voelen (na een paar maanden) ben ik weer langzaam koffie gaan drinken.
Sporten kan van alles zijn. Voor de ene persoon werkt echt hardlopen bijvoorbeeld heel goed (altijd goed opbouwen), maar een lekker stuk wandelen of fietsen is ook sporten. Bouw dit altijd rustig op en besef dat je hartslag er van omhoog gaat, maar dat dit natuurlijk niet erg is.

Als je nog steeds het idee hebt dat het niet volledig werkt en je klachten blijft houden, zou ik aanraden om ook eens naar je huisarts te gaan. Misschien toch ook goed om bijvoorbeeld te kijken naar vitamine tekort of andere medische dingen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Heeft het nog wel zin?
10 August 2017 19:08
Hee ben wat goed dat je ook niet meer continu duizelig bent!
En goed dat je echt de tijd pakt om volledig te herstellen voor je weer begint.

Ben ook wel heel blij dat ik een groot stuk angst kwijt ben door puur een andere mindset.

Heb nog wel vaak verzuring in mn spieren. Ook pijn maar weet dat dat echt door mn houding komt en niet door chronische hyperventilatie) Maar als ik straks ook met de rest (sport eten houding) hoop ik nog verder vooruit te gaan en zo te lezen van sanne zou dat ook invloed moeten hebben

Maar ben gewoon heel blij met wat ik al hebt bereikt! En was heel bang om even niet te oefenen maar het geeft ook wel even rust niet 2 x per dag iets te moeten.

Meer weten over het HyperVen programma?