[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

net begonnen met hypervennen -> vragen

Gepost door Camelie2 
net begonnen met hypervennen -> vragen
15 May 2018 19:01
Hoi iedereen,

Al veel gelezen op dit forum en omdat ik(vrouw, 27 jaar) nu sinds afgelopen vrijdag zelf ben begonnen met de therapie, vond ik het op zijn plaats om me voor te stellen. Daarnaast heb ik ook wat vragen.

Bij mij begonnen mijn klachten begin januari.. eerst hoofdpijn en wazig zien en al snel kwam dat onwerkelijke gevoel erbij kijken. Soms ook duizeligheid, gejaagd gevoel, hartkloppingen, tintelingen, benauwdheid etc. Ik heb me sinds januari totaal niet meer mezelf gevoeld. Dat gevoel van onwerkelijkheid heb ik ook echt 24/7 vanaf januari al.

Ben toentertijd wel bij de huisarts geweest, maar die stak het eerst op migraine. Bij de 2e keer vroeg hij of ik last had van stressklachten, maar nee dat was niet zo (dacht ik toen). Uit een bloedonderzoek kwam ook niks naar voren. Uiteindelijk half februari uitgevallen op m'n werk. Dit was meer onder het mom van een burn out, maar ik kon me zelf niet echt vinden in deze diagnose. Had voor januari een super leven, leuk werk en een druk leuk sociaal leven.

Toen ik net thuis zat ben ik begonnen met googlen en kwam al vrij snel uit bij chronische hyperventilatie. Ook de persoonlijke kenmerken die chronische hyperventilatie' ers vaak hebben herkende ik heel erg. Ben eerst begonnen met Buteyko, maar vond dit toch wel wat lastig en was er ook nog niet klaar voor.

Nu ben ik dus afgelopen vrijdag begonnen met HyperVen. Daarnaast word ik begeleid door een burn-out/stress coach, psychiater en psycholoog. Ik slik sinds 4 weken AD medicijnen namelijk sertraline en voorlopig ook nog 0,25 mg Lorazepam per dag. Lorazepam helpt mij heel goed om de dag mee door te komen.

Tijdens de eerste sessies zijn er bij mij wat vragen opgekomen en ik hoop dat iemand hier de antwoorden op heeft:
- Voorheen hield ik erg van een glaasje wijn (6 glazen per week gemiddeld)en ben een gelegenheidsroker (1 pakje per 2 weken), hoe erg is het als ik hier mee door ga?
- Ik lees op het forum vaak dat mensen HyperVen ervaren als zwaar... in welke zin zwaar? Ik vind het namelijk zelf tot nu toe nog niet zwaar.
- Hoe vaak per dag moet ik tijdens de trials op mijn ademhaling letten of beter helemaal niet?
- Het niet forceren van het inhouden van m'n adem vind ik lastig... hoe weet je nou of je niet forceert?
- Gebruiken jullie ook medicatie tegen chronische hyperventilatie en heb je daar baat bij?

Ik ben in ieder geval begonnen met nu een gemiddelde score van 30. Hopelijk boek ik gedurende de weken vooruitgang.

Ik wil jullie graag op de hoogte houden van het verdere verloop van de therapie. Ook ben ik benieuwd naar antwoorden op mijn vragen.

Bedankt voor het lezen!

Groeten
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
16 May 2018 11:19
Hoi Camelie,

Ik denk dat wij beide ongeveer in dezelfde levenssituatie zitten. Zie ook mijn topic van Jonge god naar krachteloos.
Ben zelf een man van 28 en mijn leven(zakelijk en privé) verliep ook top totdat de symptomen van chronische hyperventilatie mij uit het niets overvielen.

Ik ben geen specialist, maar als ik vanuit mijn ervaring met chronische hyperventilatie kijk dan kan ik wat betreft jouw vragen het volgende antwoorden:

- Het beste is om alcohol en sigaretten voorlopig te laten staan. Probeer in ieder geval niet die 6 glazen op 1 dag te drinken.
Met name na een avondje doorhalen heb je meer kans op chronische hyperventilatie aanvallen. Het lichaam is dan naast de strijd die het al voert qua ademhaling ook hard bezig om het alcohol in je lijf af te breken. Persoonlijk ervaar ik dan nog meer klachten.
- HyperVen is met name psychisch zwaar. Je moet toch twee tot drie keer 30 minuten per dag eraan besteden.
Het is lastig om hier altijd tijd voor te kunnen en willen maken. Het is niet bepaald de leukste bezigheid.
- Ik denk dat je alleen tijdens de oefening zelf op je ademhaling moet letten. Ik vraag mij zelfs af of je tijdens de trial pauzes wel op je ademhaling moet letten. De rest van de dag moet je sowieso niet op je ademhaling letten. Die dient in feite vanzelf te gaan. Probeer wel altijd door je neus te ademen.
- Met forceren word denk ik bedoeld dat je niet tot flauwvallen aan toe je adem in moet houden. Als je echt hoofdpijn krijgt en gaat zweten dan ben je dus veel te ver gegaan. Het is in feite de bedoeling dat je eerst nog rustig kan uitademen om vervolgens je eerste inademing weer te nemen.
- Persoonlijk gebruik ik geen medicatie. Medicatie is voor mij echt het allerlaatste redmiddel, met name ook omdat het een verslavende werking kan hebben. Ik probeer wel een stuk gezonder te leven.

Hoop dat je hier iets aan hebt.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
17 May 2018 19:09
Hoi Vicenzi,

Allereerst bedankt voor je reactie.

Ik heb jou verhaal inderdaad ook gelezen op het forum en het beangstigde me best wel. Leek eerst beter te gaan met je, maar je laatste berichtje is toch negatief.

Ik vroeg me af of je de reden weet waarom je hyperventileert? Ik las een stukje op de site waarbij persoonlijke kenmerken worden gedeeld, en ik herken me zelf daar dus heel erg in. Ik weet nu zeker waar het vandaan komt en ga dit dan ook aanpakken met een psycholoog en coach.

Jij bent ook gewoon door gegaan met werken toch? Ik zit nu ruim 2 maanden thuis en het is echt mijn missie de hyperventilatie te overwinnen. Krijg hier vanuit m'n werk gelukkig ook echt de tijd en hulp bij.

Zal over een tijdje in ieder geval weer een update plaatsen met hoe de therapie me af gaat!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
18 May 2018 10:56
Hoi Camelie,

Het is voor mij nog steeds een raadsel waar het vandaan komt.
Ik heb daarom ook besloten om een specialist op te zoeken. Ik hoop dat daar wat uit gaat komen.

Ik ben inderdaad gewoon doorgegaan met werken en sporten. Misschien een tikkeltje eigenwijs, maar ik wil er simpelweg niet aan toegeven. Wil het niet mijn leven laten beheersen. Ik beheers mijn eigen leven.

Kun jij mij iets meer vertellen over de coach die je in acht hebt genomen?
Is dit een soort lifestyle coach?

Ben benieuwd naar de updates.

Succes.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
23 May 2018 08:09
Vicenzi2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoi Camelie,
>
> Het is voor mij nog steeds een raadsel waar het
> vandaan komt.
> Ik heb daarom ook besloten om een specialist op te
> zoeken. Ik hoop dat daar wat uit gaat komen.
>
> Ik ben inderdaad gewoon doorgegaan met werken en
> sporten. Misschien een tikkeltje eigenwijs, maar
> ik wil er simpelweg niet aan toegeven. Wil het
> niet mijn leven laten beheersen. Ik beheers mijn
> eigen leven.
>
> Kun jij mij iets meer vertellen over de coach die
> je in acht hebt genomen?
> Is dit een soort lifestyle coach?
>
> Ben benieuwd naar de updates.
>
> Succes.

Hi Vicenzi,

Vanuit mijn werk heb ik een externe burn-out coach toegewezen gekregen. Ik ben met haar een traject gestart voor in ieder geval 13 weken waarbij ik haar wekelijks zie. We zijn dan altijd buiten bezig en wandelen, mediteren of doen andere zelfbewustwordingsoefeningen.

Hoe is het nu met jou?
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
23 May 2018 08:14
Hoi iedereen,

Ik ben nu 2 weken bezig met HyperVen. Begon met een gemiddelde van 26 en zit nu op een gemiddelde van 36.

Nog meer mensen die de therapie volgen en daarnaast ook ad of lorazepam (of iets dergelijks) slikken?

Ik heb veel hoop in de therapie en het lukt me best goed om positief te blijven. Nu is er alleen bij gekomen dat mijn vriend na 7,5 jaar de relatie heeft verbroken. Dit kwam voor mij totaal onverwacht en het is allemaal heel snel gegaan. Ik weet dat ik pijn heb en ik kan er wel om huilen maar echt voelen doe ik het (nog) niet.. benieuwd of dit door de medicatie komt of dat mijn hyperventilatie er ook iets mee te maken heeft.

Hoop op reacties! Bedankt voor het lezen iig.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
23 May 2018 08:26
Hoi Camelie,

Wat vervelend voor je dat tijdens je herstel je ook nog zorgen moet maken over je relatie. Je geeft aan dat je dit verlies nog niet echt heb gevoeld. Dit kan komen door het feit dat je je 24/7 onwerkelijk voelt, waardoor je namelijk wat afgevlakt wordt. Ik heb er zelf namelijk ook erg last van, de meeste dingen raken mij op dit moment gewoon even niet terwijl ze dat vroeger wel deden.

Ik kan je wel een tip geven voor als je last hebt van het niet goed kunnen uiten/verwerken van emoties op dit moment. EFT therapie is een hele krachtige methode om weer in contact te komen met jezelf en je gevoel waarbij je de balans in je lichaam probeert te herstellen.

Sterkte verder!!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
23 May 2018 23:38
Wow dit is echt eng toevallig..
Man van 26 hier. Mijn vriendin heeft het, ook na 7,5 jaar verkering, vorige week maandag uitgemaakt. Woonde net samen sinds half januari en het kwam voor mij ook onverwacht. Bleek dat ze de situatie ivm mijn klachten etc niet meer trok.
En mijn conclusie was in eerste instantie ook een burn-out achtige situatie te hebben.

Ik doe HyperVen al wat langer, sinds 22 februari. Ben nu sinds zo'n 3,5 week gestopt omdat ik last kreeg van heel erg nare angst/depressieve sferen en ineens aan de oxazepam en later quetiapine moest (laagste dosis). Daar zit ik nu aan maar dat wil ik eigenlijk niet te lang. Het heeft geholpen die nare klachten weg te halen, maar hoop nu zsm weer rustig af te bouwen. Ik zou alleen medicatie gebruiken in ui ter ste noodgevallen, zoals Vicenzi2 ook zegt.

Mijn scores waren, toen ik begon in februari, zo rond de 60 en ik steeg gedurende twee maanden naar de 110 ongeveer. HyperVen hielp goed tegen de oh zo bekende klachten, vooral de derealisatie etc.
Ik gok dat er bij mij misschien iets meer meegespeeld heeft en ik de therapie wat geforceerd heb ofzo, want na twee maanden vooruitgang kwam ik dus die exteeem nare klachten tegen. Dit begon met wat continue nervositeit en werd gedurende 4 dagen snel steeds erger totdat ik helemaal niks meer kon. Waar die laatste extreme klachten vandaan komen weet ik nog steeds niet, daarom ga ik veel laten onderzoeken nu, ook in het alternatieve circuit. Maar het kan maar zo zijn dat het een opeenstapeling van meerdere factoren is geweest.

Ik weet dat chronische hyperventilatie bij mij in iedergeval wel een grote rol speelt/speelde omdat ik tijdens een paniekaanval in januari een Hyperfree apparaatje aangeboden kreeg in het ziekenhuis en dat bracht mij binnen enkele minuten tot rust.

Positief blijven inderdaad! En dat is soms enorm lastig in onze soort situaties, maar het komt goed!

En idd, ik voel ook nauwelijks emotie over dat het uit is winking smiley misschien omdat het zo'n lange relatie is geweest dat het lang duurt tot we het beseffen. Of het komt door de medicijnen geen idee. Maar ik maak me op dit moment drukker om mezelf en mijn eigen gezondheid dan mn ex..

Sterkte en veel succes!!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/05/2018 23:39 door Alfred.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
24 May 2018 16:54
Hoi Alfred en Sirio,

Bedankt voor jullie reacties.

Ik ben natuurlijk nog maar net bezig met HyperVen. Zal over een maand weer een update geven.

En dat ik me meer druk maak om mn eigen gezondheid ipv mn gebroken relatie heb ik dus zelf ook heel erg..

Succes iedereen!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
30 May 2018 08:58
Hoi iedereen,

Ik heb inmiddels 58 sessies HyperVen gedaan.

Begonnen met 26 sec en zit nu meestal tegen de 40 aan. Beetje bij beetje zit er vooruitgang in.
Moet wel zeggen dat ik een aantal trials liggend gedaan heb, totdat ik in een ander topic las dat je ze zittend moet doen. Tijdens het doen van de trials houd ik vaak mn neus dicht zodat er geen lucht kan ontsnappen. Doe ik dit niet dan scoor ik wel hoger. Houden andere ook hun neus dicht of hoeft dit helemaal niet?

Daarnaast slik ik dus ook tijdens het inhouden van mijn adem. Hoe erg is dat?

Ik heb denk ik nog een hele lange weg te gaan... zeker als ik lees over scores van 80 of hoger. Graag zou ik ervaringen horen van andere die ook begonnen met scores van onder de 30 en hoe het nu gaat.

Bedankt weer voor het lezen!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
31 May 2018 20:12
Hi Camelie,

Neus dichthouden schijnt niet zo handig te zijn, vooral je adem tegenhouden ten hoogte van je borst. Anders zet je druk op je hoofd
Zou de oefeningen ook sowieso zittend doen.

Goed bezig verder! Je bent al bijna verdubbeld in scores!

Waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe het met je klachten staat nu? En hoeveel medicijnen je nog gebruikt?

Grtz!!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
31 May 2018 22:03
Je moet absoluut niet je neus dichthouden tijdens het inhouden van de adem! Je hebt grote kans dat je daardoor de druk naar het binnenoor verplaatst en dan kan tot oorklachten leiden. Je moet proberen om de druk vast te houden met de borst en flankspieren. Feitelijk moet je gewoon je mond open kunnen doen tijdens het vasthouden van adem. als je dat kan dan weet je zeker dat je de adem op de juiste manier vasthoudt.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
01 June 2018 08:59
@ Alfred, bedankt voor je berichtje. Heb dus net een sessie gedaan zonder m’n neus dicht te houden en scoor dan gelijk wat hoger. Kwam nu boven de 40 uit. Ik slik nu nog 1mg lorazepam per dag en heb dit echt nodig om de dag door te komen. Daarnaast een minimale hoeveelheid ad sertraline per dag. Redde het eerst met minder lorazepam, maar de relatiebreuk zal er (ondanks dat ik er weinig bij voel) toch echt wel inhakken. Ik kan niet zeggen dat ik minder last heb van mijn klachten, maar wat je zegt ik ga langzaam omhoog met mijn scores. Ik ga er vanuit dat het tijd nodig heeft, maar heb er alle vertrouwen in dat het beter wordt. Wat is jouw situatie als ik vragen mag?

@ Sanne, ook bedankt voor de terugkoppeling! Zoals ik hier boven al schreef heb ik net een sessie gedaan zonder mn neus dicht te houden en scoorde net wat hoger dan eerst.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
03 June 2018 19:42
Camelie2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> @ Alfred, bedankt voor je berichtje. Heb dus net
> een sessie gedaan zonder m’n neus dicht te
> houden en scoor dan gelijk wat hoger. Kwam nu
> boven de 40 uit. Ik slik nu nog 1mg lorazepam per
> dag en heb dit echt nodig om de dag door te komen.
> Daarnaast een minimale hoeveelheid ad sertraline
> per dag. Redde het eerst met minder lorazepam,
> maar de relatiebreuk zal er (ondanks dat ik er
> weinig bij voel) toch echt wel inhakken. Ik kan
> niet zeggen dat ik minder last heb van mijn
> klachten, maar wat je zegt ik ga langzaam omhoog
> met mijn scores. Ik ga er vanuit dat het tijd
> nodig heeft, maar heb er alle vertrouwen in dat
> het beter wordt. Wat is jouw situatie als ik
> vragen mag?
>
> @ Sanne, ook bedankt voor de terugkoppeling! Zoals
> ik hier boven al schreef heb ik net een sessie
> gedaan zonder mn neus dicht te houden en scoorde
> net wat hoger dan eerst.


Hi Camelie
Het is best een lang verhaal..
Veel kan je in dit forum terugvinden erover.
In het kort:
Sinds oktober liep ik rond met vage klachten zoals derealisatie/ijl gevoel, kortademigheid, af en toe wat onbestemde nervositeit, duizeligheid(alsof de grond beweegt), koud hebben, vermoeidheid, inwendig trillen/rillingen, gevoel gek te worden/flauw te vallen etc.
Dit werd langzaam iets beter doordat ik rust nam omdat ik eigenlijk vrijwel niks kon. In januari midden in de nacht een soort aanval gehad van die symptomen waarbij ik het gevoel gad bijna out te gaan. Bij de spoedeisende hulp beland waar ze niks ernstigs vonden en me een Hyperfree apparaatje gaven waardoor ik na enkele minuten beter voelde met tranen van soort emotionele ontlading. Zodoende erachter gekomen dat ik dus chronisch hyperventileerde. Na een tijde researchen op het net ben ik uiteindelijk in februari begonnen met HyperVen.

Het feit dat mijn relatie uit is begint steeds meer te dagen in emotionele zin dat ik haar nu in momenten heel erg mis en natuurlijk terug wil. Zie dit tegelijkertijd als iets positiefs want dat is wel zo gezond na 7,5 jaar wat opgebouwd te hebben met iemand haha.

Ik wil binnenkort even een (of een paar) tests doen om te kijken of ik (nog) echt last heb van chronische hyperventilatie. Dit omdat ik juist met HyperVen vooruit ging alvorens ik die hele nare sferen ervoer. (Al ging ik de laatste week daarvoor al wel weer een stuk naar beneden met mn scores)
Ook ga ik me laten testen op parasieten. Ja, dat is heel duur, maar het kan best zijn dat sommige klachten daar vandaan komen. Veel mensen lopen daarmee rond en kunnen erg nare effecten hebben in het lichaam, ook hormonaal en neurologisch. Daarnaast ben ik gaan onderzoeken qua vitamine B12 en schildklierhormonen, eerste uitslagen krijg ik eind deze week.

Met medicatie gisteren de eerste stap genomen qua afbouw.

Daarnaast moet ik hier wel bij zeggen dat ik al jaren rondloop met bepaalde angsten/fobieën en onzekerheden. Die wil ik nu echt bij de wortel gaan aanpakken. Mijn ex is nogal een erg knappe dame en altijd zeer loyaal geweest en is dus tijdens onze relatie steeds meer een bron van mijn zelfvertrouwen geworden, lekker comfortabel, waardoor ik de confrontatie met mijn onzekerheden veels te lang heb uitgesteld.

Deze onzekerheden koppel ik zelf alleen niet aan die hele nare sferen van 5 weken terug. De reguliere artsen hebben de conclusie getrokken om alles op "angststoornis" te gooien en daar ben ik het grotendeels mee oneens. Er speelt naar mijn idee meer sinds oktober, vooral lichamelijk.
Ik blijf onderzoeken tot ik het gevonden heb, want op deze manier staat mijn leven stil. Sterker nog, mijn wereldje wordt steeds kleiner op deze manier.

Om het psychische deel in ieder geval op te vangen, begin ik morgen bij een psychotherapeut. Hier heb ik nog best geluk mee, want hoefde niet op zo'n lange wachtlijst. Deze man gaat volgend jaar met pensioen, maar had toch nog een gaatje op korte termijn. Is wel gewoon GGZ. En veel ervaring met angst, burn-out en relatietherapie (en dus weet om te gaan met iemand die net uit een zeer lange relatie komt). Met de neus in de boter dus.

Alsnog een lang verhaal geworden weer haha. Fijn dit even kwijt te kunnen

En mocht iemand nog tips hebben, hoor ik dat graag!

Hoe gaat het nu bij jou? Scores gaan nog steeds vooruit? En de klachten?
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
08 June 2018 12:59
Hoi Alfred en ander meelezers,

Ik hoop dat ik dat besef mbt mijn relatie ook nog krijg, want nu dringt het gewoon niet door en voel ik er niks bij.

Goed dat je van alles hebt lopen. Uiteindelijk komt het wel goed met ons, dat weet ik zeker!

Ik ga ook opnieuw vitamine b12 laten testen aangezien ik ook geen vlees eet.

Mijn scores zijn de afgelopen week wat gedaald.. vorige week gemiddeld begin 40 en afgelopen dagen 35/37. Heb ook wel echt nachtrust te kort gehad dus dat speelt wellicht mee.

Eerlijk gezegd merk ik nog geen vermindering qua klachten. Als ik wakker wordt heb ik vooral last van tintelingen in heel mn lichaam. Met 1mg lorazepam ben ik daar de helemdag vrijwel van af. Het onwerkelijke gevoel blijft helaas... daar heb ik nig het meeste last van zeker qua werk (al zit ik al 3 maanden thuis) en nu met de verbroken relatie.

Ben benieud wat jullie van mijn scores vinden en of ik me zorgen moet maken.

Liefs
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
08 June 2018 19:08
Zorgen maken is natuurlijk altijd onnodig spinning smiley sticking its tongue out

Tintelingen etc bij het wakker worden heb ik ook lang last van gehad. Soms word ik er zelfs midden in de nacht mee wakker, dat mn rechterarm helemaal verdoofd aanvoelt. Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam snachts onbewust aan het HyperVentileren is tijdens het dromen.

Deze klachten zijn bij mij nu zo goed als weg, omdat ik overdag mn rust heb gevonden ondanks de klachten die ik nog steeds heb. Meditatie doet bij mij echt wonderen. Rust, ontspanning en (licht) sporten als dat mogelijk is.

Dan zul je zien dat je gevoel over de dag wat beter wordt en dat je daarmee meer motivatie krijgt om door te gaan met HyperVen. Helaas heeft het allemaal veel tijd nodig. Acceptatie is een belangrijke stap in het proces naar volledige genezing.

Ik hoop dat dit berichtje je wat moed heeft gegeven!

Veel sterkte de komende dagen en ik blijf je verhaal volgen.

Groetjes
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
10 June 2018 20:55
Hoi mede forummers,

Ik maak me eerlijk gezegd toch een beetje zorgen om mijn scores. Ik ben nu precies een maand bezig en begonnen met een score van 26. Dit werd snel 29, toen begin 30. De afgelopen 2 weken is het super wisselend geweest. De ene sessie gemiddeld 42 en de sessie erna bijv weer 37.

Ik doe altijd 3 sessies per dag en dan 10trials per sessie.

Kan iemand mij laten weten of ik toch op de goede weg ben? Graag hoor ik ook ervaringen van HyperVenners die ook gestart zijn met eem score van onder de 30 en hoe dat nu gaat.

Liefs!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/06/2018 20:56 door Camelie2.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
10 June 2018 21:28
Hoi,

Jouw scores zijn helemaal niet verkeerd hoor.
Het is vooral belangrijk om vooral niet naar de individuele scores te kijken, maar naar het gemiddelde na een week of beter nog, na een aantal weken.
Het is heel normaal dat je niet in een paar dagen een enorme stijging krijgt.
Ga dus gewoon lekker zo door en kijk naar je gemiddelde over een aantal weken.
Er zit stijging in vanaf het begin, dus dat is goed.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
19 June 2018 23:36
Hoi Camelie2!

Hoe gaat het nu?

Ik ben heel langzaam stabieler aan het worden. Eerste stap gezet in de afbouw van mijn medicatie.

En net de resultaten binnen van mijn ontlastingsonderzoek: geen parasieten, wel een veels te lage siga waarde wat duidt op een nauwelijks werkend immuunsysteem.... ook verteer ik om de een of andere reden geen zetmeelvezels..
Wat hier achter zit gaan we dus nog verder onderzoeken..
Ook ga ik vragen bij de huisarts voor een verwijzing naar de long arts om te kijken of ik chronische hyperventilatie kan vaststellen..
Ik wacht nog even met het verder oppakken van HyperVen.

Iemand verder nog tips?

Groetjes
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
22 June 2018 18:05
Hoi Alfred,

Bedankt voor je interesse.

Sinds afgelopen week ben ik flink vooruit gegaan met mn scores. Scoor nu gemiddeld 52 seconden per sessie. Het lijkt ook wel of ik me beter voel, al slik ik nogmwel dezelfde medicatie als voorheen. Het onwerkelijke gevoel lijkt minder en voel me weer iets meer mezelf dan eerst. Super positief dus!!

Wat ik nu wel heb de laatste dagen en wat ik eerst minder had is dat ik heel vermoeid ben en dan voornamelijk echt in mn hoofd ipv lichamelijk. Ik vertrouw er op dat dit ook wel weer over gaat.

Jij succes verder.. heb ook geen tips maar houd ons op de hoogte zou ik zeggen.

Groeten
Alfred Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoi Camelie2!
>
> Hoe gaat het nu?
>
> Ik ben heel langzaam stabieler aan het worden.
> Eerste stap gezet in de afbouw van mijn medicatie.
>
>
> En net de resultaten binnen van mijn
> ontlastingsonderzoek: geen parasieten, wel een
> veels te lage siga waarde wat duidt op een
> nauwelijks werkend immuunsysteem.... ook verteer
> ik om de een of andere reden geen zetmeelvezels..
> Wat hier achter zit gaan we dus nog verder
> onderzoeken..
> Ook ga ik vragen bij de huisarts voor een
> verwijzing naar de long arts om te kijken of ik
> chronische hyperventilatie kan vaststellen..
> Ik wacht nog even met het verder oppakken van
> HyperVen.
>
> Iemand verder nog tips?
>
> Groetjes



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2018 18:08 door Camelie2.
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
05 July 2018 18:37
Hoi iedereen,

Hier weer een berichtj van mij. Mijn scores gaan langzaam omhoog. Begonnen met 26 seconden en dat is opgelopen tot 70 na bijna 2 maanden.

Nu heb ik geprobeerd om mij adem zo lang mogelijk in te houden terwijl ik mijn mond open houd.. ik kom dan op scores van rond de 45.

Wat kan ik beter doen? Met open mond of mond dicht?

Mijn klachten zijn nog niet verminderd, maar heb de laatste weken ook veel stress gehad ivm relatiebreuk. Ik blijf goede moed houden en ben ook in behandeling bij een psycholoog. Daarnaast slik nog steeds AD medicijnen en lorazepam 1 mg per dag. Ergste klachten zijn nog steeds derealisatie/onwerkelijk gevoel, vol gevoel in hoofd, gejaagd gevoel en tintelingen in armen en benen.

Succes iedereen!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
05 July 2018 22:29
Fijn om te horen dat je scores omhoog gaan. Ik zelf doe de oefening met open mond, omdat ik dan in de meest ontspannen houding zit en geen last krijg van m'n keel of hoofdpijn.

Zelf heb ik ook heel erg last van de derealisatie, maar ik merk wel dat alles steeds meer normaal begint aan te voelen. Dit gaat wel in hele kleine stappen moet ik zeggen, verschil zie ik per week en niet per dag. Het kan zijn dat jouw medicatie ervoor zorgt dat je nog flink last blijft houden van die derealisatie. AD medicijnen zorgt er namelijk voor dat negatieve gevoelens geblokkeerd worden, maar bij derealisatie klachten is het juist van belang om weer in contact te komen met wat je precies voelt. En dat is kort gezegd heel naar, omdat je dan vrijwel alleen negatieve emoties voelt waarschijnlijk. Ik heb hier zelf hulp bijgezocht van een EFT therapeut gespecialiseerd in derealisatie. Mocht je bij de psycholoog geen vooruitgang meer boeken kan je me altijd even een berichtje sturen. Dat mag trouwens sowieso als je nog meer vragen hebt winking smiley

groetjes
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
07 July 2018 09:06
Hoi Sirio,

Jouw berichtje geeft me wel hoop wat betreft de derealisatie.

Hoelang heb je al klachten en hoelang HyperVen je al?

Ik doe vanaf nu de trials met open mond, maar baal er wel van dat mijn scores veel lager zijn. Al voel ik nu wel veel meer druk vanuit mn borst/buik ipv keel dus het lijkt me idd beter. Nu lees ik wel eens dat mensen soms een week stoppen en dat daarna de scores omhoog gaan. Zou dat in mijn geval verstandig gaan of moet ik zelf gewoon wennen aan deze nieuwe manier van het uitoefenen van de trials?

Vanaf het begin doe ik 3 trials per dag... kan ik er beter 2 doen?

Heb over 2 weken een afspraak bij de psychiater en wil daarna afbouwen met medicatie. Ben nu begonnen met mediteren. Ik vind het wel heel moeilijk, maar heb toch het idee dat ik er baat bij heb om iets meer in de realiteit te komen.

Groeten

Sirio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Fijn om te horen dat je scores omhoog gaan. Ik
> zelf doe de oefening met open mond, omdat ik dan
> in de meest ontspannen houding zit en geen last
> krijg van m'n keel of hoofdpijn.
>
> Zelf heb ik ook heel erg last van de derealisatie,
> maar ik merk wel dat alles steeds meer normaal
> begint aan te voelen. Dit gaat wel in hele kleine
> stappen moet ik zeggen, verschil zie ik per week
> en niet per dag. Het kan zijn dat jouw medicatie
> ervoor zorgt dat je nog flink last blijft houden
> van die derealisatie. AD medicijnen zorgt er namelijk voor
> dat negatieve gevoelens geblokkeerd worden, maar
> bij derealisatie klachten is het juist van belang
> om weer in contact te komen met wat je precies
> voelt. En dat is kort gezegd heel naar, omdat je
> dan vrijwel alleen negatieve emoties voelt
> waarschijnlijk. Ik heb hier zelf hulp bijgezocht
> van een EFT therapeut gespecialiseerd in
> derealisatie. Mocht je bij de psycholoog geen
> vooruitgang meer boeken kan je me altijd even een
> berichtje sturen. Dat mag trouwens sowieso als je
> nog meer vragen hebt winking smiley
>
> groetjes
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
09 July 2018 09:07
Goedemorgen iedereen,

Ben toch best wel onzeker over mijn scores...

Nu ik sinds een paar dagen met open mond de oefeningen doe haal ik met moeite de 40 seconden, terwijl daarvoor met mond dicht kwam ik vaak over de minuut.

Moet ik toch zo doorgaan met het uitvoeren van de trials met open mond?

Groetjes
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
10 July 2018 09:32
hoi camelie

Mijn klachten begonnen 6 jaar geleden, ik had toen af en toe derealisatie ''aanvallen'' en daarnaast de gebruikelijke hyperventilatie klachten zoals: duizeligheid, gespannen gejaagd gevoel de hele dag, opgeblazen buik etc en nog veeel meer haha. Deze klachten hield ik voor een half jaar constant, daarna ging alles opeens weer vanzelf en voelde het allemaal wel weer prima aan. Had heeel af en toe nog wel last van die derealisatie aanvallen in stressvolle periodes. Nu 6 jaar later heb ik het dus weer terug maar dit keer is de derealisatie er 24/7 en het is echt het meest klote gevoel wat er is, niemand om je heen kan dit ook ooit begrijpen als ze dit zelf niet hebben meegemaakt, dat is denk ik ook wel het moeilijkste.

nog even terugkomend op die oefeningen doen met open mond, je kan ze ook met dichte mond doen maar dan proberen om je kaken echt helemaal te ontspannen en je mond ook, dan voel je ook die druk in je buik/borst. dan zou het ook moeten lukken

sterkte!!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
18 July 2018 09:48
Hoi iedereen,

Bij deze wil ik weer even een update geven.

Ik durf voorzichtig te zeggen dat het na 2,5 maand HyperVen iets beter met me gaat. De derealisatie wordt iets minder en ik ga me weer een beetje meer mezelf voelen. Ik merk het vooral goed aan mn medicatie. Voorheen kon ik ‘s ochtends niet wachten om lorazepam te slikken om vooral van het onrustige gevoel in mijn hoofd en lichaam af te komen, nu denk ik soms opeens van o ja ik heb nog niks geslikt en het gaat wel.

Ik ben gestart met een mindfulness cursus van 8 weken en denk dat dit me ook erg gaat helpen om weer in de realiteit te komen.

Mijn hoogste score heb ik een paar weken geleden behaald met 70 seconde, gek genoeg zijn mijn scores daarna weer gedaald en nu haal ik met moeite de 50 seconde.

Ik denk dat er nog veel winst te behalen is, en ga de komende tijd (waarschijnlijk langer dan 4 maanden) door met 3x per dag HyperVennen.

Succes iedereen en houd vol!!!
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
04 August 2018 00:50
Hoi Camelie2!

Hoe gaat het nu?
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
09 August 2018 11:42
Hoi Alfred,

Het gaat... heb goede momenten maar ook zeker mindere.

Ben er voor mezelf wel achter dat het HyperVentileren echt een mentaal ding is. Denk ik er niet aan dan heb ik ook geen klachten. Maar natuurlijk is het suuuper moeilijk om er niet aan te denken. Ik heb de laatste tijd zo gevech tegen de hyperventilatie en dat win ik nooit, dus ik vecht niet meer tegen mezelf. Ik moet weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam wat betreft ademhalen ipv mijn gedachtes mijn ademhaling laten sturen...


Ik zal later weer een update geven.

Groeten
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
09 August 2018 16:32
Hoi camelie,

Ik las dat je benieuwd was naar verhalen van mensen die ook een score hadden onder de 30. Ik ben 3 weken geleden begonnen met een score van 20 en schommel nu een beetje rond de 40. Mijn ergste klacht is toch wel het zeebenen gevoel. Ik ben HyperVen gaan doen omdat ik er zo klaar mee was om constant het gevoel te hebben niet meer te kunnen staan omdat mijn spaghetti benen me niet meer zouden houden. Derealisatie, paniek, angst heb ik ook veel last van gehad maar door middel van therapie en gewoon weer dingen gaan doen ben ik daar eigenlijk wel grotendeels vanaf. Merk wel dat het een beetje terugkomt sinds ik HyperVen ben gaan doen. Verder ben ik gewoon snel moe, ik kan niet zoveel druk en prikkels aan als anderen en ik maal me helemaal te pletter. Ik hoop echt zo erg dat HyperVen me een zetje kan geven in de goede richting, en dat ik van die duizeligheid af kom. Maar als ik de verhalen van iedereen hier lees word ik wel echt hoopvol, misschien worden we toch nog een keer normaal!

Liefs,
E
Re: net begonnen met hypervennen -> vragen
24 August 2018 20:05
Hoi iedereen,

Hierbij weer eens een update van mij.

Begin januari begonnen mijn klachten en ben half februari ziek uitgevallen van mn werk.

Inmiddels gaat het sinds 3 weken best wel redelijk met me! Ik heb HyperVen gedaan vanaf mei tot en met juli, maar ik denk dat het voor mij persoonlijk niet heel veel gedaan heeft. Waardoor het dan wel komt dat ik me beter voel is heel simpel... accepteren dat ik hyperventileer. Doordat ik het accepteer denk ik er veeel minder over na. Ik heb zo gevochten tegen hyperventilatie en was zo bang om me slecht te voelen waardoor mijn klachten alleen maar erger werden.

De tip die ik iedereen wil meegeven is dus ACCEPTEER het en probeer er verder zo weinig mogelijk aandacht aan te besteden. De angst voor het HyperVentileren zorgt er juist voor dat je er niet van af komt... neem het zoals het is en houd in gedachten dat het op een dag beter wordt!

Succes iedereen!!!

Meer weten over het HyperVen programma?